Mustafa Denizli'den Fenerbahçe ve Galatasaray yorumu: "Türkiye'de futbol diye bir şey kalmaz"

Furkan Sönmez
02.03.2024 - 00:00 | Son Güncellenme: 02.03.2024 - 00:07

Eski futbolcu ve tecrübeli teknik direktör Mustafa Denizli, Mehmet Demirkol'un Youtube kanalına konuk oldu ve futbolcu yılları hakkında yorumlarda bulundu. Detaylar.

Mustafa Denizli'den Fenerbahçe ve Galatasaray yorumu: "Türkiye'de futbol diye bir şey kalmaz"

AJANSSPOR HABER

Mehmet Demirkol'un Youtube kanalına konuk olan eski futbolcu ve tecrübeli teknik direktör Mustafa Denizli, futbolcu yılları hakkında ve teknik adamlık kariyeri hakkında açıklamalarda bulundu. Denizli, futbolculuk döneminde Altay'da kaptanlık yaptığı sırada sert bir kaptan olduğunu söyledi. Deneyimli çalıştırıcı, "Sert bir kaptandım. Arkadaşlarım bana saygı duyardı. Kendi arkadaşlarını ve hakemleri bana şikayet eden oyuncular olurdu bana futbol oynadığım dönemlerde" dedi.

"Türkiye'de futbol diye bir şey kalmaz"

Futbolda eskiden bugünkü teknolojinin olmadığını söyleyen ve hakem kararlarının geçmiş yıllarda daha çok hatalı olduğunu söyleyen Mustafa Denizli, "Benim futbol oynadığım dönemdeki hakem kararları ile bugün oynanan futboldaki hakem kararlarını karşılaştırsan, Türkiye'de futbol diye bir şey kalmaz. Ben 5 metre geriden de çıksam hakem ofsayt diyorsa ofsayttı" yorumunu yaptı.

"Şenol Güneş çok iyi bir kaleciydi"

Deneyimli teknik direktör Şenol Güneş'in futbolculuk yılları hakkında konuşan 74 yaşındaki tecrübeli isim, "Şenol Güneş çok iyi bir kaleciydi. Hem ayağını, elini ve beynini çok iyi kullanan bir kaleciydi. Fiziği yetersiz gibi görünür ama çok akıllı bir kaleciydi Şenol. Takımının savunma lideriydi ve takımının da lideriydi" ifadelerini kullandı.

"Takımların açıklamalarına üzülüyorum"

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın son zamanlardaki gerilimi hakkında yorum yapan ünlü çalıştırıcı, "Yazık ya nelerden bahesiyoruz. Son zamanlarda takımların açıklamalarına üzülüyorum. Siz markasınız aslında, bu açıklamalar size ne getirir? O takımlarda yer aldığım içinde bu açıklamalara üzülüyorum. Umarım barışçıl bir ortam olur" diye konuştu.

"Maçı kazanacağımızı hissettim o maçta"

21 Nisan 2004 tarihinde Süper Lig'de Fenerbahçe teknik direktörü olarak Gaziantepspor maçına çıkan Mustafa Denizli, Gaziantepspor'a karşı 3-0'dan dönerek 4-3 kazandıkları maç hakkında açıklamalarda bulundu. Denizli, o efsane maç hakkında şu cümleleri kullandı: "Futbol onu affetmez. Rakibinin gururuyla ilişkili olmayacaksın yani onu yok saymayacaksın. Devrenin normalde 5-0, 6-0 bitmesi gerekirdi. Hayatımda ilk defa orada içime bir his geldi. Benim maç öncesi hislerim çok kuvvetlidir ve buna çok inanırım. Maçı kazanacağımızı hissettim o maçta."

"Başarılı olmanın bir bedeli var"

17 Kasım 1999'da, EURO 2000'e katılmak için İrlanda ile oynadığımız baraj maçında rakibimiz ile 0-0 berabere kalarak EURO 2000'e gitmeyi garantilemiştik. Maç sonrasında ise kendisini o dönem eleştiren Hıncal Uluç'a cevap veren dönemin A Milli Takım teknik direktörü Mustafa Denizli, "İçimizdeki İrlandalı" tabirini Türk literatürüne sokmayı başardı ve Uluç'a tepki gösterdi. Denizli o dönem hakkında Mehmet Demirkol'a, "Hıncal'a kızmam mümkün değil. Böyle bir şey olsa Hıncal'la arkadaşlığımız devam etmezdi. Başarılı olmanın bir bedeli var. Hıncal benim en yakın arkadaşımdı. Beni çok sert eleştirirdi de. Ne benim, ne de Hıncal'ın birbirimizden beklentisi yoktu. Hıncal Uluç çok koyu bir Galatasaraylıydı. Hıncal'la bizim görüşlerimiz paraleldi" cevabını verdi.

Senin için hazırladığımız haberler