Mustafa Denizli'nin kızı belediye başkanı oldu! Fark açarak...

Cem Ergün
01.04.2024 - 11:10 | Son Güncellenme: 01.04.2024 - 11:37

Türkiye'de Yerel Seçim sonuçlarının ardından Türk futbolunun önemli isimlerinden olan Mustafa Denizli'nin kızı Lal Denizli, belediye başkanı oldu. İşte detaylar.

Mustafa Denizli'nin kızı belediye başkanı oldu! Fark açarak...

AJANSSPOR HABER

Bir dönem Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi de çalıştırmış olan tecrübeli teknik adam Mustafa Denizli'nin kızı Lal Denizli, belediye başkanı oldu. Lal Denizli hangi partiden aday oldu? Hangi belediyeyi kazandı? Oy oranı ne? İşte detaylar...

Çeşme'nin yeni belediye başkanı

Lal Denizli, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) aday olduğu belediye seçimlerinde, İzmir'in Çeşme ilçesinin yeni belediye başkanı oldu.

Farkı açarak kazandı

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Çeşme Belediye Başkan Adayı olan Lal Denizli, 31 Mart günü 15.693 oy alarak seçimi kazanmayı başardı. Lal Denizli'nin en yakın rakibi Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) adayı olan Esat Tanık ise 10.012 oy aldı. Denizli bu sonuçla oyların yüzde 53.74'ünü elde ederek Çeşme'nin yeni belediye başkanı oldu.

Çeşme tarihinde bir ilk

İzmir'in Çeşme ilçesinin yeni belediye başkanı olan Lal Denizli, Çeşme'nin ilk kadın belediye başkanı olarak tarihe geçti. Çeşme'de bir önceki dönem belediye başkanı yine Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) adayı olan Muammer Ekrem Oran'dı.

"Sizlerin refahı için çalışacağım"

Seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ardından açıklamada bulunan Lal Denizli, "Teşekkürler Çeşme! Çeşme halkının teveccühü ile, önümüzdeki beş yıl boyunca büyük bir onur ve gururla Çeşme’ye Başkanlık yapacağım. Bana Çeşme’nin ilk kadın Belediye Başkanı olma mutluluğunu yaşatan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Yediden yetmişe tüm yurttaşlarımıza hizmet edecek, sizlerin refahı için çalışacağım." ifadelerini kullandı.

Lal Denizli kimdir?

A Milli Futbol Takımı'nın yanı sıra Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin de eski teknik direktörlüğünü yapan Mustafa Denizli'nin kızı olan Lal Denizli, 1991 yılında dünyaya geldi. 

Lal Denizli, Pierre Loti Fransız Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü'nü bitirdi ardından Uluslararası İlişkiler üzerine yüksek lisans yaptı.

Siyaset arenasına girişi Cumhuriyet Halk Partisi'nde çeşitli kademelerde görev alarak başladı. Partide gençlik kollarından seçim saha koordinasyon alanlarına kadar birçok görevde yer alan Lal Denizli, Fransızca, İngilizce ve İspanyolca bilmektedir.

Senin için hazırladığımız haberler