Mustafa Fettahoğlu Analizi

28.03.2020 - 20:59 | Son Güncellenme: 20.04.2020 - 20:50

Galatasaray altyapısında forma giyen Mustafa Fettahoğlu kimdir, kaç yaşında, hangi mevkide oynuyor, sözleşmesi ne zaman bitecek ve analizi işte Ajansspor'un sizler için hazırladığı Mustafa Fettahoğlu'nun scout raporu ve daha fazlası detaylar haberimizde...

Mustafa Fettahoğlu Analizi

Galatasaray altyapısında oynayan ve ismi sosyal medyada sıkça görülen Mustafa Fettahoğlu’nun analizini Ajansspor’dan Ali Bozkurt hazırladı. İşte Mustafa Fettahoğlu için tüm veriler;

Ali Bozkurt / Ajansspor

Profil

Yaş:  19 (02.01.2001)

Kullandığı ayak: Sağ

Sözleşme biti tarihi:  30.06.2022

Güncel Takım: Galatasaray SK

Mevki: Sağ Kanat

Yan Mevki: Sol Kanat – Santrafor

GÜÇLÜ VE EKSİK YÖNLERİ ( Teknik Kapasite, Mental Kapasite, Fiziksel Kapasite)

Hücum bölgesinin tüm alanlarında oynayabilmesi oynadığı maçlarda ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu gösteriyor. Galatasaray’ın alt takımları ile çıktığı maçlarda maç içinde bölüm değişikliğine çok gidiyor. Bu ise gelecek açısından ne kadar önemli bir kariyere adım atacağını gösteriyor. Yaş olarak Avrupa’da genç sayılmasa bile Türkiye’de yaşıtlarının forma giyemediğini gördüğümüz zaman özellikle 23-24 yaşı hala genç sayılmasını da eklersek Mustafa için A takıma çıkmasına son seneler kaldığı düşünebiliriz. Fiziğini biraz daha geliştirdiği zaman A takım kalitesini yakalamış olacaktır.

Geçmiş yıllarda takımda bulunan ve şimdi başka takımlarda forma giyen (kiralık) oyuncularla çok iyi anlaşırdı. Takımın oturmuş bir planı ve oyuncuların belirli bir sistemi görülüyordu. Mustafa 2 veya 3 sezon önce daha hırslı yapısı ile dikkat çekiyordu. Yaşı ilerledikçe ve zaman geçtikçe bir üst seviyeyi istediği ve kendini tam veremediği çok net ortada. Gelişimi açısından daha iyi seviyelere gitmek istiyorsa artık eskisi gibi odak noktasını sadece futbola vermesi gerekiyor.

Asist katkısı çok yüksek bir oyuncu. Kanatlardan içeri girmesi, hızlı ataklarda takım arkadaşı hızına göre kendini ayarlayabilmesi her zaman olumlu sonuçlar veriyor. Bu nedenle takımda gol ve asist sayısı yüksek seviyelere çıkabiliyor. Kanatları çok iyi kullanıyor. Bir bek oyuncusu gibi hızlı girişleri olan ve sağ ayağına geldiği zaman topları affetmeyen bir oyuncu profiline sahip durumda. Kendi yaş kategorisinde bu anlamda iyi derecelere sahip.

Oyun bilgisi yüksek bir oyuncu. Pozisyonları iyi seziyor ve top ayağına gelmeden önce neler yapacağını çok iyi biliyor. Orta açması gerektiği zaman orta, şut çekmesi gerektiği zaman şut, pas vermesi gerektiği zaman ise pas veriyor. Bunu tam yerinde yapması ise bir oyuncunun takım oyununa vereceği tüm katkıları göz önüne seriyor. Agresifliğini daha az seviyelere çekecek ya da olumlu şekilde kullanması gerekecek bunlardan birini denediği zaman oyun bilgisine daha çok katkı sağlayacağı kesindir.

Mücadeleci bir yapısı var. Asla mücadeleden kaçmıyor ve olumlu sonuçlanması için her yolu deniyor. Rakip oyuncuları boğmakta üstüne yok diyebiliriz. Sol ayağını biraz geliştirmesi gerekiyor. Bazen sağ bazen sol taraflarda oynuyor. Hücum tüm bölgesinde görev alan bir oyuncu için iki ayağını da iyi kullanması gerekiyor. Mustafa’nın sağ ayağı çok iyi derece de fakat sol ayağı ne çok kötü ne çok iyi durumda. Bazı pozisyonlarda sol ayağını çok iyi kullanabiliyor fakat önemli ataklarda sol ayağını kullanamadığı ve topa sertlik ayarlamadığı için pozisyonları olumsuz sonuçlandırabiliyor.

Kontra atakları seven bir oyuncu, genel atakları hep kontra ataklardan buluyor ve ileri gidişlerinde takıma skor avantajı getirebiliyor. Yanında veya önünde oynayan oyuncularla tek pası iyi kullandığı zaman topun rakibe geçme olasılığı çok azalıyor ve takımın skoruna katkı sağlamasını biliyor.

Oyun kuruculuk özelliği yoktur. Top geldiği zaman alır gider pozisyonu değerlendirmeye çalışır. Rakibe önden baskıları çok yapıyor. Geriye dönüşleri de becerebiliyor fakat aldığı topları kendisi kullanmak istediği zamanlar takım ataklarına olumsuz sonuçlar doğurtabiliyor. Bunu genellikle fark açılan maçlarda yapması ise gözden kaçmıyor. Bireysel özelliklerini geliştirmek istemesi normaldir fakat özgüven kaybına sebep olduğunu unutmamalı. Özgüveni kayboldukça önde ve geride yaptığı baskıları azaltmaya başlayacaktır. Kendi kariyeri açısından daha dikkatli olması gerekiyor.

Hava toplarında da eksiklikleri bulunuyor. Fiziği rakiplerine göre daha iyi durumda olsa da hava toplarında iyi durumda olmuyor. Oynadığı bölgeden kaynaklanan bir durum olduğu kesin fakat korner, serbest vuruş, rakip atakları gibi durumlarda neredeyse hava toplarında hiç gözükmüyor. Orta bölümü biraz daha hakimiyet altına alan rakiplere karşı hava toplarında kendini geliştirmesi gerekiyor.

Sağ ve sol bölgelerde oynayan bir oyuncuda beklenen en önemli özellik top sürmesi oluyor. Mustafa, bu sezon top sürme konusunda biraz eksiklik gösteriyor. Geçmiş sezonlarına baktığımız zaman topları rahatlıkla alıp gidebilirken bu sezon özgüven eksikliği ve fizik dağınıklığı yüzünden top sürme konusundan o kadar iyi durumda olmuyor. Topları ayağında tutamaması tamamen konsantrasyon eksikliğinden kaynaklandığı da açık şekilde ortada.

Savunmaya yardım etmek konusunda iyi durumda fakat kendi kaybettiği toplarda iyi durumda. Takım olarak savunma yapıldığında üstte belirtildiği gibi hem hava topları hem de kendi bireysel yeteneklerinden kaynaklanarak topun kendisine gelme olasılığını bekliyor. Ek olarak bir mücadele içine girmeyi tercih etmiyor. Bunu biraz daha bireysel olarak geliştirmesi ve kendi oynadığı bölümü savunmaya geçmesi gerektiğine odaklanması lazım. Böylece bulunduğu bölgelerde atak yeme sayısını daha az seviyelere çekme şansı olacaktır.

Sağ ayağını çok iyi kullanabilmesi bitiricilik konusunda iyi olduğu anlamına gelmiyor. Bitiricilik konusunda özgüven kaybı olan bir oyuncu. Kendisine güvenmek yerine içeride bulunduğu ve zor pozisyonda olan arkadaşlarına daha çok güvenmesi bazı atakların olumsuz sonuçlanmasına neden alıyor. Örnek olarak verilen bu özelliğini bitiricilik konusunda kendisini daha iyi geliştirmesi açısından önemli olduğumu düşünüyorum. Bitiricilik konusunun üstüne daha fazla gitmelidir.

instatscout profili

Hazırlayan:  Ali Bozkurt

Yayınlanma Tarihi:  

Analizinin yapılmasını istediğiniz futbolcuların isimleri mail olarak atabilirsiniz

Mail: scout@ajansspor.com

 

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler