Mustafa Kaplan: "Aldığımız 1 puandan mutsuzum, galip gelmeliydik"

07.04.2019 - 21:24 | Son Güncellenme: 07.04.2019 - 21:24

Spor Toto Süper Ligi'nin 27. hafta mücadelesinde Ankaragücü ile Fenerbahçe 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Kaplan değerlendirmelerde bulundu.

Kaplan'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"İki takım da kazanmak için çıktı. Fenerbahçe'nin iyi ayaklarını biliyorduk. Hasan Ali Kaldırım'ın rahat bir gol atması bizi üzdü. Belki bu golü yemesek maçı 1-0 bitirebilirdik. İyi bir maç oldu. İki takım da kazanmak istedi. Akhisarspor kazanınca baraj düştü. Kaleci Altay'ın performansı çok önemliydi. Mehmet Ekici'nin bireysel yeteneği önemli. Buna rağmen bizde pozisyonlar bulduk. Yediğimiz gol sonrası Fenerbahçe güven getirdi. Biz de pozisyonlara girdik ama olmadı. Hakemleri içtenlikle kutluyorum. Hector'u atarak da doğru bir karar verdi. Orgill 17 saat yolculuk yaptı. Golü yedikten sonra geriye gömüldük. Sonra hamlelerle biraz düzelttik ama pozisyonlar vermeye devam ettik. Fenerbahçe maçından aldığımız puandan mutsuzum, galip gelmeliydik. Hasan Ali gol atınca üzüldüm çünkü çalışmıştık bu pozisyonları. Puan puandır bu ligde."

Spor Toto Süper Lig’in 27. hafta müsabakasında MKE Ankaragücü sahasında Fenerbahçe’yle oynadığı maçta 1-1 berabere kaldı. Mücadelenin ardından MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe maçına uzun süredir hazırlandıklarını aktaran Kaplan, "Üzgünüm, kazanacağımız maçı berabere bitirdik. İlk yarı verdiğimiz ve ürettiğimiz pozisyonlar var. Özellikle maçın son 15 dakikalık bölümde gol atabilirdik. 3 Haftadır biz sürekli Fenerbahçe’nin üzerine çalıştık. Hasan Ali Kaldırım’ın attığı gole çok çalıştık. Fenerbahçe’den aldığımız 1 puana sevinememe rağmen yine de iyidir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

"Boyd 40 derece ateşle oynadı"

Basın mensuplarının ’neden geç değişiklik yaptınız’ sorusuna, "Boyd 40 derecelik bir ateşle oynadı. Odada Boyd’la konuştuğumda, ‘Ben de oyunculuğum döneminde böyle maçlara çıktım. Maça çıkarsın 2 gol atarsın, biz de kazanırız’ dedim. Nitekim Boyd golünü attı ama kazanamadık" şeklinde cevap verdi.

"Hakem iyi bir maç yönetti"

Kaplan, müsabakanın hakemi Mete Kalkavan ile ilgili de konuşarak, "Pozisyon tam önümde olduğu için net gördüm. Hakemin verdiği kararlar net doğru. Ben Harun’un da atılmasını beklerdim fakat kargaşada hakem böyle takdir gösterdi. Biz iyi bir ekip olduk. Cezalı oyuncularımın yerine de haftaya başka oyuncularım oynar. Kayseri maçında yerlerini dolduracağız. Hakemi tebrik ediyorum bence iyi bir maç yönetti" şeklinde konuştu.

"Öncelikli hedefimiz ligde kalıp, önümüzdeki sezon için plan yapmak"

Milli maç arasında Fenerbahçe’ye iyi konsantre olduklarını belirten Kaplan, "Sako ve Boyd’a Fenerbahçe’nin bek oyuncularına dikkat etmesi gerektiklerini anlatmıştık. Golü yediğimiz anda yapılan müdahalelerde biraz geç kalınca da golü yedik. Altay’a ek bir parantez açmak istiyorum. Ülke futbolu için iyi bir kaleci yetişiyor. Fenerbahçe’nin kadrosunu görünce Ersun Yanal’ın bizi yenmek için geldiğini düşündük. Bizim Fenerbahçe karşısına ilk çıkan oyuncularımız var. Bizim bundan sonraki hedefimiz bu takımı ligde tutmak. Ankaragücü camiası çok sıkıntılar atlattı. Öncelikli hedefimiz ligde kalıp, önümüzdeki sezon için planlama yapmak olacak. Önce bu sezonu kurtaralım" açıklamasında bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler