Mustafa Kaplan Ankara dışına çıkacak!

31.07.2021 - 16:58 | Son Güncellenme: 31.07.2021 - 17:03

Türkiye liglerinde hep Ankara takımlarını çalıştırarak adından söz ettiren teknik direktör Mustafa Kaplan gelecek planları hakkında açıklamada bulundu.

Mustafa Kaplan Ankara dışına çıkacak!

AJANSSPOR-HABER

Ligimizde Ankara takımlarının bir çoğunda teknik direktörlük yapan tecrübeli çalıştırıcı Mustafa Kaplan, Radyospor'da yayınlanan Üçleme programına Nazım Türknas ve Volkan Yılmaz’ın konuğu oldu.

'Ankara takımlarının şampiyon olmasını isterim' 

Bu sezon hiçbir Ankara takımının Süper Lig'de olmayacak olmasını değerlendiren Mustafa Kaplan; "Biz uzun yıllar Ankara kulüplerine hizmet ettik. Şuan bakıldığında Ankara futbolunda Süper Lig'de bir takımının olmaması çok üzücü benim için. Şimdi 3 takımımız da 1. Lig'de oynayacak, inşallah bunlar Süper Lig'e yükselebilirler" ifadelerini kullandı.

Tek tek kulüp değerlendirmesi 

TFF 1. Lig'de mücadele edecek olan 3 Ankara takımını da tek tek ele alan Kaplan, bu konudaki fikirlerini şu şekilde aktardı: "Keçiörengücü, çok güzel bir camia. Yıllardır da bu ligdeler ve geçen sene play-off'u kaçırdılar. Bu sene yine play-off'lara kalacaklarını düşünüyorum. Belki direkt çıkarlar. Gençlerbirliği'nde de yönetim yenilendi, oyunculardan da ciddi isimler gitti, bu yüzden bu sezon için Gençlerbirliği şampiyonluğa oynar diyemiyorum. Ama tabii gönlümden geçen bu sene çıkmaları. Öte yandan Ankaragücü'ne baktığımızda, biz Ankaragücü'ne gelip devre arası 10 transfer yaparak 'bitti' denilen kulübü kümede tutmuştuk. Ondan sonra ne yazık ki 2 sene üst üste küme düştü. Ancak Ankaragücü seyircisini çok iyi biliyoruz hatta belki o taraftar olmasaydı şuan Ankaragücü hâla 2. Lig'deydi. Eğer takım içerisinde oyuncular da kenetlenirse, hedefin şampiyonluk olabileceğini düşünüyorum."

Artık hedef, Ankara'nın dışı!

Şu an için boşta olan tecrübeli teknik adam, yurt dışına çıkmayı düşündüğünü söyledi. Kaplan, "Sezon başında hemen hemen her konuda anlaştığımız ve tabii ki Ankara ilini dışında olan takımlar vardı aslında ama sonrasında bazı mevzular oldu ve başka hoca arkadaşlarımızla anlaştılar, biz de saygı duyduk. Şimdi yurt dışı da düşünüyoruz, bir ara Azerbaycan ve Tractor Sazi durumları oldu ama pandemi dolayısıyla dışarı çıkmak istemedik" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler