Mustafa Kaplan: "Fenerbahçe'den korkmuyoruz"

04.04.2019 - 17:32 | Son Güncellenme: 04.04.2019 - 14:32

Ankaragücü teknik direktörü Mustafa Kaplan, Fenerbahçe ile sahalarında oynayacakları Spor Toto Süper Lig maçı öncesinde değerlendirmelerde bulundu. TRT Spor’a konuşan Kaplan, Ersun Yanal’ın oyun anlayışını çok iyi bildiğini ve rakiplerinden Korkmadıklarını ifade etti. Mustafa Kaplan’ın açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

“Ersun Yanal’ın oyun yapısını biliyorum”

Kitsiou’yu oynatabileceğimizi doktorlarla konuştuk. Cumartesi durumuna günü bakacağız. Bizim için önemli bir oyuncu. Oynamasa da elimizde alternatif oyuncular elbette var. Biz zaten bütün planlarımızı kazanma üzerine yapıyoruz. Ersun Yanal’ın oyun yapısını biliyorum. Ben de hücum oynatmayı seviyorum. Kazanmak istiyoruz. Fenerbahçe maçında iyi bir oyun oynamak istiyoruz.

Hakeme başarı dileği

Mete Kalkavan’a da şimdiden başarılar diliyorum. Her iki açıdan da önemli bir maç. Seyirci desteğiyle birlikte galip gelmek istiyoruz.

“Başkanımız transferi açtı, biz de oyuncu önerisi için hazırlıklıydık”

Galatasaray maçına 2 gün çalışarak gitmiştik. Kaybetmiştik. Alanyaspor maçında 8 oyuncuyla antrenman yapmıştık. O maçı da kaybettik. Başkan ve yönetimle transfer konusunu konuştuk. Transferi açarsak, oyuncu konusunda rahat olun dedim. Başkanımız da büyük emekler verip transferi açtı. Ondan sonra da alacağımız oyunculara karar verdik. İyi bir takım kurduk. Daha önceden izlediğimiz oyuncuları aldık.

Ankaragücü başarılı performansı nasıl yakaladı?

Bende futbolcuların dosyaları var. Ersun Yanal ile yıllar önce burada başlarken 8 oyuncu getirmiştik. Hacettepe ve Gençlerbirliği’ne kazandırmıştık. Ahmet Çalık, İrfan Can Kahveci gibi isimler yetiştirdik. Ankaragücü’nde de aynı şekilde. Teknik adam olarak Avrupa’da maç izliyordum. Gittiğim zaman uzun süreli kalıyordum. Dosyalar yapıyordum. Dosyalar elimdeydi, başkan da transferleri açtı ve yaptık. Şansımız da yaver gitti. Her ülkeden birer oyuncu gelince ne olacak diye soruyorlardı. Oyunculara Ankaragücü’nün durumunu ve büyüklüğünü anlattık.

“Fenerbahçe maçında bir korkumuz yok”

Tüm medya Ankaragücü düştü diyordu. Ama öyle olmadığını gösterdik. Türk hakemlere güveniyoruz. Yerli oyuncuların çoğalmasını düşünüyoruz. En güzel ivmeyi Antalya maçında yakalamıştık. Daha sonra kaybettiğimiz taraftarlarımız oldu. Duygusallık öne çıktı. Arka arkaya aldığımız sonuçlar var. Ben hep hücum futbolunu seviyorum. Fenerbahçe maçında da korkumuz yok.

“Şu anki Fenerbahçe farklı”

Sedat, Korcan, Mehmet Sak gibi isimlerin de katkıları var. Burada çok iyi bir aile olduk. Amacımız Ankaragücü’nü iyi bir yere getirmek. Ankaragücü bu ligde kalacaktır. Bundan yana hiçbir şüphem yok. 8 maçımız var. 4’ü içeride 4’ü de dışarıda. Fenerbahçe ile ilk oynadığımız maçla şu anki Fenerbahçe arasında fark var. Ersun Hoca’nın hücum anlayışını biliyorum. Şu anki Fenerbahçe farklı. Biz transferde doğruları yaptık. Bundan sonra da yapacağız. Bir oyuncuyu seyretmeden onay vermem. Düşecek denilen takım iyi gidiyor. Biz burada işimizi yapıyoruz. Önemli olan Ankaragücü’nün ligde kalması. Biz burada devam edersek çok farklı oyuncuları da görecektir taraftarlar. Ankaragücü’nün önü açıktır. Olmaya da devam edecektir.

Ankaragücü taraftarlarına mesajı

Takdire şayan bir taraftar grubumuz var. Taraftarlarımız bizi desteklemeye gelsinler. Biz de saha içinde elimizden geleni yapalım. El ele vererek Fenerbahçe maçından galibiyetle ayrılmak istiyoruz. (AJANSSPOR)

Senin için hazırladığımız haberler