Mustafa Kaplan Radyospor'a konuştu! Flaş sözler...

29.10.2019 - 18:01 | Son Güncellenme: 29.10.2019 - 15:22

Mustafa Kaplan Radyospor'a konuştu! Flaş sözler...

Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği, teknik direktör Mustafa Kaplan ile yollarını ayırdı. Mustafa Kaplan ile yollar neden ayrıldı? Mustafa Kaplan’ın yeni takımı neresi olacak? Deneyimli teknik adam, futbolseverlerin sorduğu bu soruya Radyospor mikrofonları aracılığıyla yanıt verdi.

Radyospor’da Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Mustafa Kaplan’ın açıklamaları şu şekilde:

Mustafa Kaplan: "İyi futbolumuzu sonuçlara yansıtamadık"

Karşılıklı anlaşarak yolları ayırdık. 10 yıl çalıştım. İyi oynayan bir futbol takımımız vardı ama sonuçlara yansıtamadık. Antalya maçında bir dönüş yaşadık. Galatasaray ve Denizli maçlarında bir türlü gol atamadık. Alanya maçını da iyi oynadık ama bunu skora yansıtamadık. İyi ve karakterli bir oyuncu grubu var. İnşallah Gençlerbirliği bundan sonraki dönemi iyi geçirir. Sonuçlar gelmedi. Sonuçlar gelmeyince bu tip ayrılıklar oluyor. Hayırlısı olsun.

Mustafa Kaplan: "Gençlerbirliği'nden hiçbir tazminat almadım"

Biz başkan Murat Cavcav ile konuştuk. Başkana, “Birşeyler yapmak lazım. Siz ne diyorsanız hazırım” dedim. Başkan da, “Biz seni göndermek istemiyoruz” dedi. Ben hiçbir tazminat talebinde de bulunmadım. Bu kulüpten ne kadar kazandığıma dair de belgelerim var. Hiçbir tazminat almadık. Geçmişte rahmetli İlhan Cavcav ile de çalıştık. Ankara’da iki kulüp arasında gidip gelen bir teknik adamız. Gençlerbirliği’nden hiçbir tazminat almadım. Bunu herkes bilsin.

Mustafa Kaplan: "Çalışmadığım dönemde Avrupa'da maçlar izleyeceğim"

Ben çalışmadığım dönemlerde sürekli yurtdışına giden bir teknik adamım. Danimarka ve Almanya’da maçlar izleyeceğim. Maçlar göreceğim ve futbolcular göreceğim. Ülkemizin sıkıntısı duran toplar. Orada neler oluyor ona da bakacağız. Gençlerbirliği’nde kısmetsizlikler yaşadık. Bundan sonra önümüze bakacağız. Gençlerbirliği adına da hayırlı olsun diyelim.

Mustafa Kaplan: "Gençlerbirliği kadrosu ilk 10 içinde olur"

Sezona girmeden bu kadro ilk 10 içinde olur dedim. Başkana da söyledim. Atletik ve diri takımımız var. İnşallah bizden sonra bu şanssızlığı kırarlar. Ligde herkes herkesi yenebiliyor. Denizli maçında verilmeyen penaltılarımız vardı. İnşallah Konyaspor maçıyla birlikte Gençlerbirliği çıkışa geçer. Başkan normalde kalmamızı istiyordu. Burası benim kulübüm. Belki bir gün yine geliriz. Futbolcuların yüzde 90’ı çok üzgündü.

Mustafa Kaplan: "İlhan Cavcav olsaydı bizi 3. haftada gönderirdi"

Galatasaray maçını da kazanabilirdik. Ben hücum futbolunu düşünüyorum. Savunma yapalım, 1 gol atalım üstüne yatalım diye düşünmedim. Bazı kısmetsizlik ve şanssızlıklar oldu. Başkana arkamızdaki duruşundan ötürü teşekkür ediyorum. Rahmetli İlhan Cavcav olsaydı bizi 3.haftada gönderirdi. Biz iyi bir kadro kurmaya çalıştık. 3-5 güne kalmaz yeniden yurtdışına gideceğim. Gençlerbirliği ile bağlarımız kopmaz.

Mustafa Kaplan'dan Tamer Tuna yorumu

Göztepe de kendi evinde bir mağlubiyet aldı. Şaşırtan bir mağlubiyet. Tamer Tuna geçen sene geldi takımı ligde tuttu. Ankaragücü’nde bizim yaptıklarımız ortada. Çok iyi örnek olduk. Türk futboluna bir örnekti. Tamer Hoca da şanssız bir maç kaybetti, o da gitti. Bir başarısızlık olunca piyango hep teknik direktörlere çıkıyor.

Mustafa Kaplan: "Türkiye'de ilginç bir menajerlik sistemi var!"

Ülkemizde çalışan ya da çalışmayan teknik adamlar birbirlerine saygı duymalı. Bu konuda bir eksiklik seziyorum. Bir teknik direktör ağabeyim aradı ve ayrılma dedi. “Sen tırnaklarınla kazıyarak bu noktaya geldin. Sakın bırakma. İyi bir takımın var” dedi. Türkiye’de ilginç bir sistem var. Herkes bir yerlerde bir şeyler yapacak. Avrupa’daki menajerlik sistemi çok farklı işliyor. Kulüpler de teknik adamlar da bundan zarar görüyor.

"Sergen Yalçın ve Erol Bulut ses getirecek"

Alanyaspor, Erol Hoca ile çok iyi bir çıkış yaptı. Onları tam yendik derken olmadı. Alanyaspor’un yukarılarda kalabileceğini düşünüyorum. Yeni Malatyaspor da iyi bir giriş yaptı. Sergen Yalçın da iyi bir hoca. Sürpriz yapabilirler. Fakat; lig uzun bir maraton. Bizim başımıza gelenler onların başına gelmezse başarılı olurlar. Hem Erol Hoca hem de Sergen Hoca’nın ses getireceğine inanıyorum. Çok kaliteli bir oyuncu grupları var.

Senin için hazırladığımız haberler