Kayserispor'a üç puanı Mustafa Pektemek getirdi

Feride Kara
09.01.2022 - 17:55 | Son Güncellenme: 09.01.2022 - 18:20

Kayserispor, Süper Lig'in 20. haftasında Altay'ı konuk etti. Sarı-kırmızılılar maçın 33. dakikada Mustafa Pektemek'in attığı golle galibiyete uzandı.

Kayserispor'a üç puanı Mustafa Pektemek getirdi

Yukatel Kayserispor, Altay'ı mağlup ederek düşme hattına itti.33'te Mustafa Pektemek, attığı golle Kayseri'ye 3 puan getirirken, Mustafa Denizli yönetimindeki Altay bu sonuçla küme düşe hattını içine indi. Hikmet Karaman yönetimindeki Kayserispor ise puanını 27'ye çıkardı.Beşiktaş'ı yendikten sonra bir daha galibiyet yüzü göremeyen Altay ise 18 puanda kaldı.

Altay'da düşüş sürüyor

Ligde tam 12 maçtır kazanamayan Mustafa Denizli yönetimindeki İzmir temsilcisi Altay yine kaybetti. Kayseri deplasmanında 1-0 mağlup olan İzmir ekibi 3 puana hasretini 13 maça çıkardı. Ligde son olarak 24 Eylül 2021’de Beşiktaş’ı evinde deviren Altay o tarihten bu yana sadece 3 puan toplayabildi.

Kayserispor TURKOVAC forması ile sahada

Altay ve Kayserispor sahaya birlikte, “Kendi Aşımız, Kendi Gücümüz. TURKOVAC” yazılı pankart ile çıkarken, Yukatel Kayserispor sırtında “TURKOVAC” yazılı forma ile mücadele etti

İlgini Çekebilir
Altay'a Siyah-Beyaz zafer yaramadı
Habere Git

Maçtan önemli anlar 

19. dakikada Kayserispor, sol kanattan etkili geldi. Lionel Carole'un pasında ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Mustafa Pektemek'in köşeye plasesini son anda Lis çıkardı. 

20. dakikada Kayserispor'un sağ kanattan kullandığı kornerde savunma topu uzaklaştırmak isterken Cardoso'nun ceza sahası ön çizgisinden sert vuruşu, altı pas üzerindeki arkadaşı Hosseini'ye çarptı.

26. dakikada Altay'da Ceyhun'un savunma arkasına attığı şık pasta Zeki Yıldırım, istediği vuruşu yapamadı ve yükseklik kazanan top Lung'da kaldı. 

29. dakikada Altay'da Paixao'nun bıraktığı topta Zeki Yıldırım'ın ceza sahası dışından sert şutu az farkla dışarı gitti. 

GOL | 33. dakikada Kayserispor'da Hosseini'nin sağ kanada uzun pasında savunma arkasına sarkan Onur Bulut, çizgiye inip topu penaltı noktası üzerine çıkarırken Mustafa Pektemek, düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi: 1-0.

İkinci yarı

67. dakikada Kayserispor'da altı pasın sol tarafında topla buluşan Carole'un içeriye çevirdiği topu son anda dokunan Ceyhun Gülselam kornere yolladı. 

71. dakikada Kayserispor'da Mustafa Pektemek'in ceza sahası dışı sol çaprazdan yaptığı vuruş altı pasta Gavranovic'in de dokunamamasıyla auta gitti. 

78. dakikada Kayserispor'un sol kanattan Mane ile kullandığı kornerde Altay savunması topu uzaklaştırmak isterken Gavranovic'in yaptığı kafa vuruşunu Khaly Thiam çizgiden çıkardı. Sonrasında Gavranovic ve Hosseini'nin altı pastan yeniden yaptığı vuruşu bir kez da Thiam çıkardı. 

Senin için hazırladığımız haberler