Mustafa Özer: ''Şifremiz inanmak''

30.11.2020 - 22:57 | Son Güncellenme: 30.11.2020 - 23:10

Son dakika spor haberleri... TFF 1. Lig ekiplerinden Ankaraspor'da teknik direktörü Mustafa Özer, açıklamalarda bulundu. Özer, ligin son haftasında aldıkları Akhisarspor galibiyetini değerlendirirken, Fenerbahçe - Beşiktaş derbisini de yorumladı. İşte Özer'in açıklamaları...

Mustafa Özer: ''Şifremiz inanmak''

Deniz ŞEN - AJANSSPOR

TFF 1. Lig ekiplerinden Ankaraspor'un teknik direktörü Mustafa Özer, Ajansspor’un sorularını yanıtladı. Özer, Akhisarspor maçında alınan galibiyetin şifresinin 'İnanmak' olduğunu söyledi.

Ankara ekibinde göreve geliş sürecinden beri sıkı çalıştıklarını söyleyen Özer, ''Geldiğim zaman takım halinde savunma ve hücumu çalıştık. Birlik ve beraberlik kazandık. Bursa maçında berabere kaldık, şanssız bir Bolu maçı geçirdik ve Akhisarspor’u deplasmanda yendik. 3 maçta 4 puan aldık. Ekibim ve oyuncularımla iyi çalışıyoruz. Birbirimize inanıyoruz. Sakat oyuncularımız da oldu. Genç ve tecrübeli oyuncularımızı harmanlayıp güzel bir kadro çıkardık'' dedi.

Daha önce deprem nedeniyle ertelenen ve yarın oynayacakları Menemenspor maçı ile ilgili de konuşan Özer, ''Bir takıma alışmak için 2-3 hafta çalışmanız lazım. Oyuncular da sizi tanımalı. Oynatmak istediğiniz bir sistemi oturtmak kolay değil. Benim bir sistemim var ve herkes de buna ayak uydururken zaman geçiyor. Futbolun hücum ve savunma prensibi var. Bizim gibi takımların iyi savunma yapıp kazandığı topları iyi değerlendirmesi gerekiyor. Biz de bunlara çalıştık ve meyvesini Akhisarspor maçında çalıştık. Menemen maçımız var, o maçta da puan ya da puanlar alırsak bizim için daha iyi olacak. Sezon sonunda ligi en iyi yerde bitirmek istiyoruz'' dedi.

''Şifremiz inanmak''

TFF 1. Lig'in 11. haftasında Akhisarspor'u 1-0 mağlup ederek 8 maç sonra 3 puanla tanışan Ankaraspor'un 51 yaşındaki teknik direktörü bu maçı ''Akhisarspor galibiyetinin şifresi birlik ve beraberlik, yani inanmak. 24 oyuncu ile maça geldik ve hepsi inanıp güvendi. Futbolda inanmazsan başarıyı yakalayamazsın. Bunun yanında da çok iyi çalışmamız lazım. Biz iyi çalıştığımıza inandık. Rakipten daha çok koşmaları ve mücadele etmeleri gerektiğini oyuncularıma söylemiştim. Bu stratejimiz Akhisarspor maçında tuttu. Oyuncularımı tebrik ederim'' sözleriyle değerlendirdi.

Koronavirüsün futbolu kötü etkilediğini söyleyen Özer, ''Koronavirüsten dolayı sakatlıklar da artmaya başladı. 14 gün karantinada olan futbolcudan daha sonra hazırlanmasını bekliyoruz. Ertelenen maçlar da üst üste bindiği için sakatlıklar olabiliyor. Seyirci de yok. Seyircisiz bir maçın zevki olmuyor. İnşallah bu hastalığı yener ve iyi günlerimize döneriz'' şeklinde konuştu.

Derbi yorumu

Futbolculuk kariyerinde Fenerbahçe’nin de formasını terleten Mustafa Özer, geçtiğimiz hafta Beşiktaş’ın 4-3 kazandığı derbiye dair ''Fenerbahçe’nin çok etkili oyuncuları var ama Beşiktaş ve Sergen Yalçın çok iyi çalışmış. Benim en çok zevk aldığım maçlardan biri oldu. Bize yedi tane güzel gol izlettiler. İki takıma da bu nedenle çok teşekkür ediyorum. Kıran kırana bir maç olduğu için hatalar da oldu. Fenerbahçe golleri bireysel hatalardan yedi. Her takım iniş ve çıkışlar yaşar. Beşiktaş çıkış anında bu derbiyi oynadı'' değerlendirmesinde bulundu.

 

Özer, TFF 1. Lig’deki hedeflerinden bahsederek sözlerini noktaladı:

''Başkanımız ve yönetimimiz takımımıza sahip çıkıyor. Yabancı, yerli, genç ve tecrübeli isimlerle iyi bir ekibimiz var. Daha çok çalışmamız lazım. TFF 1. Lig’de çalışıp mücadele ettikçe ve emek verdikçe galibiyeti yakalarsınız. Biz, bizi izleyenlere ve taraftarlarımıza güzel bir takım göstermek istiyoruz. Ekibimle birlikte, antrenörlük tarzımızı ortaya koyup iyi bir Ankaraspor yaratmak istiyoruz.''

Senin için hazırladığımız haberler