Mustafa Reşit Akçay: Kazma da değil yani!

İsa Kethüda
16.08.2021 - 23:53 | Son Güncellenme: 16.08.2021 - 23:56

Kocaelispor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, 3-0 mağlup oldukları maçta taraftarın öfkesini ve maç sonu takımı alkışlamasını değerlendirerek, “Taraftarımız kaliteli. Futbolu da biliyor. Kazma da değil yani” dedi

Mustafa Reşit Akçay: Kazma da değil yani!

Taraftarın 3-0’lık mağlubiyetle ilgili öfkesinde haklı olduğunu belirten ve maç sonu takımı alkışlamasını kendine has üslubuyla yorumlayan Kocaelispor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, “Sorunları çözebiliriz. Çok az sorunumuz var ve taktiksel. Takımıza ve oyuncularımıza güvenmeliyiz. Hepsi pırlanta gibi. Bu formanın ne olduğunu da onlara anlattık. 

"Skor biraz ağır gibi görünüyor"

Taraftarın bugün alınganlık göstermesini normal buluyorum. Çünkü alışmışlar; güçlü takıma sahip olmak istiyorlar. Ezilmek istemiyorlar. Skor biraz ağır gibi görünüyor. Kötü goller yedik ama çabamız iyiydi. Maç sonu 3 gol yiyen kaleciyi alkışlayarak kendine yakışanı yaptılar. Bizim taraftarımız budur. Bizim taraftarımız kalitelidir. Türkiye’de ilk 5 sırada. Bir de futbolu biliyor. Kazma da değil yani” sözlerini kaydetti.

Recep Uçar: “Ofansif anlamda memnun değilim”

Ümraniyespor Teknik Direktörü Recep Uçar, “Kocaelispor gibi zor bir deplasmanda çok farklı bir hikayelerin oluğu maçı kazanıp 3 puan almak çok güzel. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Teknik anlamda enteresan bir maçtı. 4. dakikada bulduğumuz gol sonrası kendi oyunumuzu oynayabileceğimiz maç olacağını düşünürken golden sonra ilk 45 dakika sadece savuma yapan, hücum anlamında istediklerini yerine getiremeyen takım vardı.

 

Bu beni çok memnun etmedi. 52. dakikada 10 kişi kaldık. Kenar toptan bulduğumuz golle 2-0 oldu. İyi direniyoruz. Oyuncu değişikliği yaparken duran toptan bulduğumuz golle 3-0 öne geçtiğimiz, ofansif anlamda memnun olmadığım bir maç. Ümraniyespor olarak birinci amacımız iyi futbol izlettirmek. Bununla alakalı iyi örnekler vermedik. Maçın hikayesi olarak da 40 dakika 10 kişi, son 15 dakikayı 9 kişi oynayan, ciddi mücadele ortaya koyan oyuncularım vardı. Eksik oynamayı iyi becerdik. Pek pozisyon vermedik” şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler