Mustafa Reşit Akçay: "Trabzonspor çağırırsa, göreve hazırım"

03.11.2020 - 19:56 | Son Güncellenme: 03.11.2020 - 20:04

Son dakika haberleri... Süper Lig'in 7. haftasında Kasımpaşa'ya kendi sahasında 3-1 öndeyken 4-3 kaybeden Trabzonspor'da teknik direktör Eddie Newton ile yollar ayrılmış, yeni teknik direktör arayışları başlamıştı. Mustafa Reşit Akçay, Trabzonspor teknik direktörlüğü için Radyospor'a özel açıklamalar yaptı. İşte detaylar...

Mustafa Reşit Akçay: "Trabzonspor çağırırsa, göreve hazırım"

Trabzonspor'un teknik direktör arayışları çerçevesinde gündeminde olan Mustafa Reşit Akçay önemli açıklamalar yaptı. 

"Gerekirse limon satarım"

Radyospor'da Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Akçay, "Benim hakkımda bir antrenör televizyonda yorum yapıyor. 'Mustafa hoca 3 ayrı yere gitti; çok erken döndü, neden? Ben biraz başarısız buluyorum' diyor. Futbol yorumcusu yapıyor bunu; antrenör kimliği var. Beni aramamış, benim ne yaşadığımı sormamış benim başarısız olduğumu söylüyor. İsim ve takım adı vermiyor. Bir kulüpte, bir yönetici 'bunu neden oynatıyorsun' diyor. Sahanın, yeşil alanın sahibi benim. Fikir teatisi ayrı; ancak bir yönetici, bir başkan teknik direktöre gelip, onu niye oynatıyorsun diye sorar mı; bu nasıl bir saygısızlık, nezaketsizlik... Takımı ve yöneticiyi ifşa etmeyeceğim. İşte bu yüzden ayrıldım. Antrenörlük mesleğine ihanet mi edeyim ben. Kovulacaksam kovulayım. Giderim limon satarım. Öyle bir başarılı olurum ki limon satarken" dedi.  

"Koşulsuz başlarım"

Trabzonspor ile şu ana kadar bir konuşması olmadığını belirten Akçay, "Trabzonspor gibi bu ülkenin lokomotif olan, yüksek düzeyde ışığa sahip olan bir kulüp için adımın geçmesi bana şeref verir. Bunu Trabzonlu olduğum için söylemiyorum. Trabzonspor Türk futbolunda bir ihtilal yapmıştır. Benimle bağlantıya geçilmedi; ama şimdi şu var, gerçekten bana ihtiyaç mı var ya da toplum bizim bilgimizi yeterli görüyor ve oraya layık görüyor? Yönetim bu adam bize yararlı olur diye düşünürse bu iş olur. Toplum istiyor diye yönetim karar vermez. Yönetim benden yana karar vermezse de, yönetimin yanında olurum. Çünkü geçen sezon şampiyonluk noktasına getirdiler takımı. Bu sezon gelen oyuncuların takıma katkıları tartışılıyor. Bu da yönetimin kendini yeniden denetlemesi doğru olur. Yönetim beni göreve davet ederse, göreve hazırım. Parayı, profesyonel kariyeri düşünmeden, yardım etmek için orada olurum, ölümüne. Burası bizim evimiz. Sefer görevi gibi gelirse, seve seve yaparım. İlla geleceğim de demiyorum. Abdullan Avcı ile Trabzonspor kurtulacaksa, inşallah Abdullah Avcı olur. Bana sen geliyorsun çalışacaksın dedikleri anda gelirim. Bazı cahiller var benim lafımı yediğimi iddia ediyorlar. Daha önce söylediğimiz ile bugünkü davranışım arasındaki farkı iyi anlamaları gerekir. Ben başka yerlerden de teklif alıyorum, ama Trabzonspor beni çağırırsa para konuşmadan gelirim; hiçbir yaptırım maddesi koymadan imzayı atarım. Ben daha önce Trabzonspor'u çalıştırmam derken, Trabzonspor'un bugünkü acil ihtiyaçlarını dışarıda tutarak konuştum. Bugün Trabzonspor'un kurtuluşu benimle olacaksa koşulsuz göreve başlamaya hazırım" şeklinde konuştu. 

"Toparlanma yılı olmalı"

Mustafa Reşit Akçay, "Bu yıl bir toparlanma yılı olmalı. Yönetim bu yılı toparlanma yılı olarak iyi bir şekilde anlatırsa, gelecek gidecek oyuncularla birlikte sorun çözülür; çünkü bu yıl şampiyonluk çok zor gözüküyor. Uzun vadede, kulübün 2 katrilyona yakın borcu var. Bu borç yöneticilerin gücünü elinden alıyor. Taraftarı da bu uzun vadeli yapılandırmaya kanalize edip, akıllı bir program uygulamalıyız. Böyle olmazsa, borç yükü yöneticileri de yıldırıyor. Uzun vadeli plan, kulübün ekonomik olarak radikal biçimde yeniden yapılandırılmasıdır" dedi.  

Son olarak Süper Lig'de Ankaragücü'nü çalıştıran Mustafa Reşit Akçay, 9 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet almıştı.

Senin için hazırladığımız haberler