Avusturya maçında müthiş kurtarışlara imza atan Mert Günok konuştu

Orhan Gülek
03.07.2024 - 00:10 | Son Güncellenme: 03.07.2024 - 01:41

EURO 2024'ün son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükselen A Milli Futbol Takımımız'da kaleci Mert Günok, maç sonu değerlendirmelerde bulundu.

Avusturya maçında müthiş kurtarışlara imza atan Mert Günok konuştu

AJANSSPOR-HABER

Türkiye EURO 2024'te çeyrek finalde! Avusturya'yı Merih Demiral'ın iki golüyle 2-1 yenen Türkiye, çeyrek final biletinin sahibi oldu. Maçtaki üç gol de korner atışı sonucunda gelirken, Türkiye çeyrek finalde Berlin'de sahaya çıkacak.

Maçta kritik kurtarışlara imza atan kalecimiz Mert Günok, açıklamalarda bulundu.

"Sonuna kadar gideceğiz"

Günok, "Çok mutluyuz. Çok güzel bir galibiyet oldu. Halkımıza teşekkür ederiz. İnşallah sonuna kadar gideceğiz. Galibiyet, moral olarak bizi üst seviyeye çekti. Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Çok mutluyuz. Maçtan sonra da duygularımız yoğundu. Çeyrek finale çıktığımız için mutluyuz. Buna da katkım olduğu için ayrıca mutluyum. Oyunun ikinci yarısında çok geri çekildiğimiz, iyi oynayamadığımız anlar oldu. Daha bitmedi. Sonuna kadar gideceğiz inşallah. Bu maçı kazanmak öz güven açısından iyi oldu. Son 8... Artık burada kolay maç yok. " dedi.

Muhteşem kurtarış

Gürcistan ve Çekya maçlarında yaptığı kritik kurtarışlarla galibiyetlerimizde pay sahibi olan Mert Günok, Avusturya karşısında da kalesinde devleşti. 51. dakikada Stefan Posch'un savunmamızın arkasına attığı topta Marko Arnautovic, kaleciyle karşı karşıya kaldı. 

Deneyimli golcünün vuruşunda Mert Günok, yaptığı kritik kurtarışla Millilerimizi önde tutmayı başardı. Sonrasında da Millilerimiz, 59. dakikada Merih Demiral ile farkı 2'ye çıkardı.

"Sonuna kadar gitmek neden olmasın"

Son olarak hedeflerini açıklayan Mert Günok, "Buraya gelenlere ve televizyon başındakilere çok teşekkür ediyoruz. Onların duaları sayesinde son dakikada kurtarış oldu ve tur atlamasını bildik. Çok önemli bir maç kazandık. Son 8'e kaldık. Ayaklarımızın yere sağlam basması gerek. Sıradaki rakibi yenip sonuna kadar gitmek neden olmasın." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler