Nadal’dan sürpriz Wimbledon kararı

17.06.2021 - 16:18 | Son Güncellenme: 17.06.2021 - 16:22

Tenisin yıldızlarından Rafael Nadal, bu yıl düzenlenecek Wimbledon Tenis Turnuvası ve Tokyo Olimpiyat Oyunları'na katılmayacağını açıkladı. İşte detaylar…

Nadal’dan sürpriz Wimbledon kararı

AJANSSPOR-HABER

İspanyol tenisçi Rafael Nadal’dan hayranlarını üzen bir açıklama geldi. Nadal, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Bu yılki Wimbledon ve Tokyo Olimpiyat Oyunları'na katılmama kararı aldım” dedi. 

Nadal: Bedenimi dinledim

Kendisi için kolay bir karar olmadığını ifade eden ünlü tenisçi, “Ama bedenimi dinleyip takımımla konuştuktan sonra doğru kararın bu olduğunu anladım. Amacım en üst seviyede savaşmayı sürdürerek kariyerimi uzatmak ve beni mutlu eden şeyi yapmaya devam etmek" ifadelerini kullandı.

'Fransa ile Wimbledon arasında 2 hafta var'

Orta ve uzun vadeli hedeflere odaklandığını kaydeden 35 yaşındaki tenisçi, "Roland Garros ve Wimbledon arasında sadece iki hafta var. Zorlu toprak kort sürecinden sonra bu kısa sürede bedenimi yeniden hazır hale getirmek kolay değil. 

Üst düzey turnuvalarda mücadele etmeyi sürdürmek için kariyerimin bu döneminde bedenimi zorlayacak yoğunluklardan uzak durmam gerek" değerlendirmesinde bulundu.

Nadal'ın 20 grand slam şampiyonluğu var

Kariyerinde 20 grand slam şampiyonluğu elde eden Nadal, bunların 13'ünü Fransa Açık, 4'ünü ABD Açık, 2'sini Wimbledon ve birini Avustralya Açık'ta yaşamıştı. Tecrübeli raket, 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'nda teklerde, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda ise çiftlerde altın madalya kazanmıştı.

Wimbledon Tenis Turnuvası ne zaman?

Sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon, 28 Haziran-11 Temmuz'da düzenlenecek. Tokyo Olimpiyat Oyunları ise 23 Temmuz-8 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.

Senin için hazırladığımız haberler