Nahitan Nandez Analizi

22.12.2019 - 14:56 | Son Güncellenme: 22.12.2019 - 14:56

Nahitan Nandez Analizi

 

Spor Toto Süper Lig ekibi Galatasaray ile adı transferde anılan Nahitan Nandez’in hakkında bilinmeyenler, detaylık istatistik-rapor  ve analizleri Ali Bozkurt Ajansspor için derledi...

NAHİTAN NANDEZ KİMDİR?

 

Tam adı Nahitan Michel Nandez Acosta olan Uruguaylı 23 yaşında ki futbolcu merkez orta saha olarak görev yapıyor. Genç oyuncu CA Peñarol U19 takımında yetişti. 2014 Uruguay Clausura sezonunda 5 maçta takımın formasını tertletti ve sadece 1 maçta ilk 11 oynamadı 4 maçta ise ilk 11 olarak sahaya çıktı. Milli takım formasını ilk kez Ocak 2015 tarihinde u20’de giyerek başladı. Burada 12 resmi maç ve 1 dostluk maça çıkarak A takıma çıkmak için büyük adımlar attı ve hemen ardından Eylül 2015’de A milli takıma davet edildi. A milli takımda toplam 3 maça çıkan Nandez bunlardan biri Dünya kupası elemeleri olarak kariyerine bir yeni macera ekledi.

 

 

2014 yılında CA Peñarol U19’dan Peñarol A takımına yükseldi. Orada sergilediği futbol ile 2017 yılında Boca Juniors takımına transfer oldu. Halen Boca takımında görev yapan oyuncunun sözleşmesi ise 2020’de sona eriyor. Mayıs 2018'de Rusya'da düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası için Uruguay’ın 26 kişilik kadrosuna seçildi. Milli takımda toplam 18 defa forma giydi.

PROFİL

Doğum Tarihi:  28 Aralık 1995

Mevki:  Merkez Orta Saha

Yan Mevki: Orta saha Sağ  - Önlibero

Kullandığı Ayak: Sağ

Boy:  1.72 m

Takım:  Cagliari

Sözleşme Bitiş Tarihi:  30.06.2024

Sakatlık Durumu: Tekrarlayan sakatlığı bulunmuyor

GÜÇLÜ VE EKSİK YÖNLERİ ( Teknik Kapasite, Mental Kapasite, Fiziksel Kapasite)

Natihan Nandez’i izleyen futbol severlerin ‘’ Bizim takımın orta sahasında neden böyle oyuncu yok’’ dediği olmuştur. Ben her izlediğim maçında yaptığı olumlu hareketlerden sonra acaba burada olsa neler yapardık diye düşündüm. Natihan oyunu iki yönünü de çok iyi oynuyor. Bu özelliği ile her takıma ilaç olacak kaliteye sahiptir. Bonservisi yüksek oyunculardan biri lakin 2020 de sözleşmesinin biteceği, Avrupa takımlarında oynama isteği bu olasılığı biraz daha etkiliyor. Bir gün...

 

Natihan Nandez devamlılığı olan bir oyuncu. Maç seçmemesi, her maça daha iyi bir psikoloji, kazanma isteği ile çıkması Avrupa kıtasında bulunan takımların dikkatini çekiyor. Her maçta kendini belli eden özelliği ile scout ekiplerinin keyifle izlediği çoğunun notlarında yer alan bir oyuncudur. Fiziği iyi bir oyuncu. Kolay kolay yıkılmayan fiziği ile sürekliliği sağlayan bir artısı bulunuyor.Fiziğinin iyi olması yanı sıra kondisyonunu düşürmemeye çok dikkat ediyor. Kondisyon olarak takım kondisyoneri dışında özel kondisyonerleri de bulunmakta maç eksikliği, antrenman eksikliği yaşadığı zamanlarda kondisyonunu her zaman üst seviyede tutarak bulunduğu konumu hiçbir zaman altlara çekmiyor. Bu her oyuncuda bulunan bir özellik değil. Böyle yetenekleri oyuncular için aranan bir özelliktir.

Gelişime açık bir oyuncu üstte yazdığım gibi her maça özel olarak çıkması,maç seçmemesi, her maçı ciddiye alması, her maçta kendini biraz daha üstlere çıkarması gelişim için çok önemli Natihan gelişime açık ve yeni sistemlere uyacak bir oyuncu. Oyuncu transfer yaparken takım futbol mantalitesine uyacak oyuncular seçmek her takımın hakkıdır. Lakin Natihan Nandez’i izledikten sonra takım mantalitesine bakmanıza hiç gerek yoktur. Natihan Nandez tüm takımların mantalitesine uyum sağlayacak bir oyuncu. Tam bir görev adamıdır. Görevi verin ve arkanıza yaslanın. Çünkü Natihan Nandez görevini yerine getirecektir kasılmaya gerek kalmayacak. Orta sahanın beyni olacak bir oyuncudur. Oyunu kontrol eder. Oyunu yönetir. Riskleri üstüne alır. 1.71 boyunda ki 22 yaşında ki genç oyuncunun en garip özelliği de merkez orta sahadan çekip sağ kanata koyduğunuzda etkili bir oyun sergileyebilecek yeteneği olması. Enteresan orta açmak, top sürüp adam geçmek, asist yapmak için tüm yolları denemek. Natihan gerçekten de sağ kanata geçip orta açtıkça keyif alan bir oyuncu. Müthiş bir enerjiye sahip enerjisini oynadıkça kazanıyor. Enerji düşüşü hiç yaşamıyor maçta her zaman ayakta kalan takım için her şeyi yapan yeteneklerini gösteren takımın beyni olan takımı yöneten liderlik vasfı olan bir oyuncudur. Kanatta geçtiği zaman açık pozisyon beklemiyor işini en hızlı nasıl yapılıyorsa bulur ve yapar. Seri şekilde kafasında olan tüm her şeyi yapar. Natihan Nandez için aranan 6-8 numara olduğunu düşünüyorum.

Çok hızlı bir oyuncu enerjisininden bahsetmiştim ama hızlı olduğuna dair fazla üstüne durmadım. Natihan Nandez çok hızlı bir oyuncudur. Topları alması, takımı atağa çıkarması, adam eksiltmesi gerçekten de müthiş. Bunu merkez orta saha da yaptığı kadar sağ kanatta da rahatlıkla yapıyor sadece dikine değil sağlı sollu da hızlanarak gidiyor.

- Pas isabeti yüksek bir oyuncu hata yapmamak için en iyi kararı veriyor.
- İki yönlü dinamik box to box oynayan oyuncu genç yaşına rağmen potansiyeli çok yüksek.

- Gereksiz sarı kart görmeleri düzeltebilir mesela. Sert oyun oynaması bölgesinden kaynanaklandığını düşünenlerdenim ama Süper ligde bu kadar sert oynayan oyuncular hiçte abuk kurtulmuyor.

- Pozisyon bilgisi iyi ama biraz daha yükseltebilir bunun nedeni de çevre kontrolü çok hızlı yapamaması çevre kontrolünü düzelttiği taktirde daha iyi verimler alacağından hiç şüphem yok.

- Takım oyuncusu olması çok iyi takıma uyum sağlayıp top kapması, rakiplere yapışması saha da ki geri kala 10 kişi için inanılmaz bir şans.

- Oynadığı bölgede hava hakimiyetini alması lazım daha fazla hava toplarında üstünlük sağlaması lazım olan bir oyuncu. Bu eksik özelliğine daha iyi yüklenmelidir. İstatistiklerinde çoğu yeteneklerine göre geriye düşüyor.

- Ceza sahası etkinliğini biraz daha arttırmalı kanatlarda iyi oynamasının en üzücü yanı kanatlara daha çok gidip ceza sahası içine fazla girmemesi oluyor yavaş yavaş düzeleceğinden eminim ikisini dengeli yaptığı zamanda hiçbir sorun yaşamayacaktır.

- Mevkisine göre baktığımız da olağanüstü defansif yeteneklerden biridir. Saha içinde takıma çok katkı sağlıyor. Geriden top kapması, ataklarda yöneticiliği, hırsı gerçekten de iyi derecede.

Uzaktan etkili ve sert şutları bulunan genç oyuncunun daha fazla sık sık şutlar denemesi olabilir. Taraftarları ile baskılı oynayan ev sahibi takımları biraz daha dengeli oynatması için sert şutlarına ihtiyaçları olabilir. Rakibi biraz daha dengeli oyuna itebilir.

 

- Oyunu güzel okuyor. Zihinsel olarak bu yaşta en iyileri arasına girmesi muhtemel.

- Dikine ara pasları çok iyi atıyor. Öldürücü paslar dediğimiz pasları çok iyi yapabilen bir oyuncu.

- Bazı maçlar da 4-4-3’ün sağ iç tarafında oynuyor ve atynı kaçlarda sağ kenara çekilip bölge içi sıkıntılar yaşamıyor. Nerede görev verilirse orada verimli oluyor.

- 1’e 1’de çok dayanıklı bir oyuncu. Dinamikliği ile topu kazanmasını biliyor.

- Enerjisini 90 dakikaya çok rahat yayabiliyor bu ada takım arkadaşlarını olumlu olarak etkiliyor.

- Top kontrolünde ufak tefek sorunlar yaşıyor zamanla geliştirecektir.

- Dar alanda kısa pasarda hızlı varyasyonlarda sorunlar yaşıyor bu dikkat yeteneğinden kaynaklanabilir genç yaşında olması eksik yeteneklerine yazılmayacağını belirtir.

NOT

''Tekniğini biraz daha geliştirmeli. Hızlı bir oyuncu fakat geriye çok dönmesi oyunu soğutabilir oyunu ileri doğru oynamalıdır. Ndiaye gibi dikine futbola alışmalı ve korkmadan rakip oyunculara saldırmasını bilmedilir. Fiziği iyi lakin bu fizikle Avrupa’da oynayamaz. Çok güzel şutları var. Sık sık yapmıyor fakat yaptığı her şutta isabet oranını yukarı çekiyor. Birkaç maç sağ tarafta oynatıldı daha sık oynatılıp eksiklik olduğu zaman faydalanılabilir. Tam anlamıyla savaşçı bir oyuncu! Oyunu iki yönünde oynaması en büyük artısı olabilir. Sağ tarafa geçtiği zamanlar geride kaldı ve sağ bekin eksikliğini iyi kapattı eminim bunu teknik ekibi not alıp gerektiği zaman görev yazabilir. Boyu kısa ama verimi iyi. Vizyonu çok yüksek ve verdiği kararlarda hiçte haksız değil. Olumlu ve çabuk karar veriyor.’’

- Geçmişte izlediğim ve şimdi izlediğim Nandez arasında çok fark var eksik olarak yazdığım çoğu özelliğini geliştirmiş durumda. Daha da gelişeceğinden eminim.

- Kayarak müdaleleri seven bir oyuncu.

- Agresif oynamaktan çekinmiyor. Savunmada bile bunu rahatlıkla yapar.

- Soğukkanlı ve sorumluluk almaktan çekinmiyor.

- Hem teknik hem mücadeleci bir oyuncu (Ortalama maçların %60nda)

- Hem hücumda hem savunmada top kaptırmıyor kazanan taraf oluyor.

- Çalışkan bir oyuncu

- Özverisi ile takıma büyük katkılar veriyor.

- Son derece savaşçı, mücadeleden kaçmayan ve yetenekli bir oyuncu.

Oynayabileceği sistemler ;

 

3-5-2
4-4-2
4-4-1-1
4-3-2-1

Benzediği Oyuncular ;

Badou Ndiaye ; Yazı içinde de yazdığım gibi Galatasaray’ın kiralık oyuncusu Ndiaye ile benzerliği bulunan bir oyuncu. Dikine gitmesini ve defansif yönü ile Ndiaye’yi hatırlatıyor. Paul Pogba ; Hücuma ve defansa katkısı ve bu iki bölgenin kilit adamı olması Pogbaya benzetebiliriz. Hırsı, mücadelesi, enerjisi, uzaktan şutları, çevikliği de Pogba’yı anımsatıyor.

AJANSSPOR-ANALİZ-RAPOR

Hazırlayan: Ali Bozkurt 

İlk Yayınlanma Tarihi: 01.04.2019 

Güncel Yayınlanma Tarihi: 22.12.2019

Senin için hazırladığımız haberler