Nail Kır: Fenerbahçe değerleri için adayız

30.03.2022 - 10:37 | Son Güncellenme: 30.03.2022 - 10:44

Fenerbahçe Divan kurulu başkan adayı Nail Kır, yaptığı açıklamada hiçbir grubun ya da ekibin temsilcisi olmadığını belirterek "Fenerbahçe’nin âli menfaatlerinin emrindeyiz" dedi.

Nail Kır: Fenerbahçe değerleri için adayız

AJANSSSPOR HABER

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkan adaylarından Nail Kır, yazılı açıklama yaptı. Kır, "Ben ve ekibim hiçbir bir grubun veya kişinin temsilcisi, destek merkezi değiliz. Fenerbahçe değerleri ve ilkeleri için adayız" dedi.

"Etik değerlerden taviz vermedik"

Prof. Dr. Nail Kır, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına adayı olduğu ilk andan itibaren etik değerlerinden asla taviz vermeden sadece Fenerbahçe’miz için nasıl faydalı olabileceğimizi anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

"Kişisel hesaplaşma ve kaos ortamı"

Bir seneyi aşan adaylık sürecinde her söylem ve yazılı bildirgede, etkin bir divan kurulu tesis etmek hedefiyle ekip halinde çalışmak istediklerini belirten Kır, "Projeler üretmek ve en önemlisi de camiamızı yeniden kenetleyebilmeyi amaçladığımızı vurguladık. İlk günden beri birlik ve beraberlik ilkesinden taviz verilmemesini istedik. Ne yazık ki son bir hafta içerisinde seçim atmosferi bir kavga, kişisel hesaplaşma ve kaos ortamına dönüştürüldü" dedi.

"Fenerbahçe siyaset üstü"

Nail Kır'ın açıklaması şöyle devam etti: "Fenerbahçe Spor Kulübü arma sevgisiyle yanıp tutuşan milyonlarca taraftarının gücü ile siyaset üstü bir konumdadır, bir üst kimliktir. Asla siyasi bir propagandanın zemini olmayacağı gibi hiçbir şart altında, hiçbir kişi veya grubun çıkarları için büyüklüğünden faydalanılmasına imkân vermez. Bugün geldiğimiz noktada adeta eski ile yeninin vesayet savaşına evrilmiş bir seçim ortamı yaşatılmaya çalışılıyor."

"Üyelerin aidatları yatırılması teklif ediliyor"

"Üzülerek duyuyoruz ki; oy devşirmek uğruna üyelerin aidatlarının yatırılması dahi teklif edilebiliyor" diyen Kır, Fenerbahçe’nin âli menfaatlerini gözetme önceliğinin para ile satın alınabileceğini düşünmenin camiaya karşı yapılan büyük bir ayıp olduğunu söyledi.

"Hiçbir grubun temsilcisi değiliz"

Kır, "Fenerbahçe, ne zengin ve ayrıcalıklı sınıfların hakimiyetiyle ne de vesayet zihniyeti ile yönetilebilecek bir kulüp değildir. İlk aday olduğumuz günden beri söylediğimiz gibi bir kez daha tekrar etmek isteriz ki; ben ve ekibim hiçbir bir grubun veya kişinin temsilcisi, destek merkezi değiliz. Bizler sadece Fenerbahçeliyiz ve sadece Fenerbahçe’nin âli menfaatlerinin emrindeyiz" dedi.

Kır'ın açıklaması şöyle sona erdi: "Fenerbahçe’mizin geleceğini siyasallaştırılmak isteyen, kutuplaştıran, kaos ortamı yaratmak isteyen, vesayet oluşturmaya çalışan oluşumlara karşı 'değişim' ve 'bağımsızlık' sloganı yola çıktık.   Fenerbahçe değerlerini ve Fenerbahçe ilkelerini korumak için daima kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. İnanıyoruz ki bu seçimi de sarı lacivert gönülleri de biz kazanacağız ve bizimle Fenerbahçe kazanacak."

Prof. Dr. Nail Kır kimdir?

24 Ocak 1945 yılında Silivri'de doğan Prof. Dr. Nail Kır, 1962 yılında İstanbul Tıp Fakültesi'ne girdi. Altı yıllık tıp eğitiminin ardından 1968 – 1974 yıllarında ortopedi ve travmatoloji anabilim dalında uzmanlık yaptı. 1982 yılında doçent, 1989 yılında Profesör oldu.  Uluslararası ve ulusal 22 makalesi ve 17 bildirisi bulunan Kır, 24 Ocak 2012 yılında üniversiteden emekliliğe ayrıldı.  Özel üniversitelerde 2014 – 2017 yılları arasında öğretim üyeliği yapan Nail KIR, en son Kıbrıs Adakent Üniversitesinde Rektörlük görevini yürüttü. Fenerbahçe Spor Kulübü sağlık kurulu üyeliği ve kulüp doktorluğunu yapan Kır, 1999 – 2001 yıllarında Fenerbahçe Yönetim Kurulu'nda da yer aldı. Fenerbahçe'nin 100. yılında düzenlendiği Spor ve Sağlık Kongresi'nin düzenleme ve yürütüme kurulunda görev yapan Kır, Türkiye Futbol Federasyonu'nda temsilcilik yaptı ve Türkiye Basketbol Federasyonu'nda sağlık kurul üyeliği görevlerini üstlendi. Evli ve iki çocuk babası olan Prof. Dr. Nail Kır, Haziran 2021 tarihinde Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Senin için hazırladığımız haberler