"Naim sporcu, insan ve Türk kimliğiyle..."

19.11.2017 - 13:47 | Son Güncellenme: 19.11.2017 - 13:47

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Naim Süleymanoğlu'nun vefatına ilişkin, "Soğuk Savaş'ın bittiği günlerde Bulgaristan'da soydaşlarımıza dönük zulüm sürerken o, sporcu, insan ve Türk kimliğiyle bütün dünyaya örnek teşkil edecek bir tavır sergilemiştir." dedi.

Davutoğlu, Fatih Camisi'nde, Süleymanoğlu için düzenlenen cenaze töreninde, bugün sadece yakın spor tarihi açısından değil, gönül coğrafyası açısından da büyük bir kayıp yaşadıklarını söyledi.

Süleymanoğlu'un tarihin kritik bir eşiğinde sporda sağladığı başarılarla Türk milletinin gönlünde önemli bir yer edindiğini dile getiren Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Soğuk Savaş'ın bittiği günlerde Bulgaristan'da soydaşlarımıza dönük zulüm sürerken o, sporcu, insan ve Türk kimliğiyle bütün dünyaya örnek teşkil edecek bir tavır sergilemiştir. Hepimizin hatırladığı gibi bizi gururlandıran bir tutumla anavatana gelmiş, soydaşlarımızın o gün yaşadıkları haksızlıklar konusunda dünyanın aydınlatılması hususunda çok büyük bir vazife görmüştür. Ayrıca daha sonra 3 kez olimpiyat, 8 kez dünya şampiyonu ve 46 kez de dünya rekortmeni olarak dünya spor tarihine altın harflerle yazılan ve ay yıldızı dünyanın her yerinde gururla dalgalandıran bir performans sergiledi. Dolayısıyla kaybımız çok boyutludur. Bir insan hakları savunucusunu, Türk milletinin kalbinde yer etmiş bir şahsiyeti kaybettik."

Davutoğlu, Türk milletine ve Türkiye'nin gönül coğrafyasında yaşayanlara başsağlığı dileyerek, "Mekanı ve makamı cennet olsun.' dedi.

TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi ise Süleymanoğlu'nun bir dönem Türkiye'yi şampiyonluklara boğduğunu anlatarak, "Bu durum alışmadığımız bir şeydi. Olimpiyat ve dünya şampiyonlukları, rekorlar... O güne kadar gerçekten öyle bir sporcu görmemiştik. Bizi çok gururlandırmıştı. Çok üzgünüm. Onu hiçbir zaman unutmayacağız. Allah rahmet eylesin." ifadelerini kullandı.

MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan da Türk milletine başsağlığı dileyerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türk milletini temsil noktasında bir büyük iradeye öncülük yapmış, milletimizin gönlünde taht kurmuş, değerli bir sporcumuzu kaybettik. Cenab-ı Allah rahmet etsin. Mekanı cennet olsun. Süleymanoğlu'nun hayatında Türklüğün uyanışında özellikle Bulgaristan'da yapılan zulmün durmasında da öncü bir irade ortaya koyduğunu biliyoruz."

Senin için hazırladığımız haberler