Naim Süleymanoğlu başarılı bir operasyon geçirdi

06.10.2017 - 17:15 | Son Güncellenme: 06.10.2017 - 17:15

Karaciğer yetmezliği nedeniyle yoğun bakıma alınan olimpiyat ve dünya şampiyonu Naim Süleymanoğlu’ndan müjdeli haber geldi. Gazete Habertürk'te yer alan habere göre acil karaciğer nakli bekleyen efsane halterci için aranan uygun donör bulundu. Süleymanoğlu’nun akrabaları ve yakın çevresinde yapılan araştırma sonucunda testleri olumlu sonuç veren bir yakınının donör olmasına karar verildi.

Karaciğer nakli için uygun donör bulunan Naim Süleymanoğlu'nun nakil operasyonunun başarıyla tamamlandığı kaydedildi.

KARDEŞİNDEN AÇIKLAMA
50 yaşındaki Naim Süleymanoğlu'nun kardeşi Muharrem Süleymanoğlu, kardeşinin karaciğer yetmezliği çekmeye başlamasının ardından 5-6 arkadaşının organ bağışında bulunmak üzere gönüllü olduğunu söylemişti.
Doktorların, arkadaşlarının arasından birisinin karaciğerinin Naim Süleymanoğlu'na daha uygun olduğunu belirlediğini ifade eden Muharrem Süleymanoğlu, gerekli tetkiklerin ardından hem kardeşinin hem de verici arkadaşının
ameliyata alındığını kaydetmişti. Muharrem Süleymanoğlu, "Karaciğerini vermeyi kabul eden arkadaşı isminin açıklanmasını istemedi. 'Naim ağabeyim çok genç, benim kan grubum da uyuyor. Ben gönüllü olmak istiyorum.' dedi.
Hocam da kendisini uygun gördü. İnşallah operasyon başarıyla sonuçlanacak ve sağlığına kavuşacak.' ifadelerini kullanmıştı.

'SORUN OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM'

Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Kamil Yalçın Polat, "Ameliyatta her şey planladığımız gibi gitti. Bir müddet daha yoğun bakımda kalacak. Ümit ediyorum ki her şey iyi devam edecek. Naim Süleymanoğlu, bize tüm milletimizin emanetiydi. Kendisi şu an çok iyi. Naim bugüne kadar çok zor şeyleri başardı. Hastane ekimize teşekkür ediyorum. Donörümüz de çok iyi durumda. Tüm tedavi planlarımızı yaptık. Bir sorun olacağını düşünmüyorum." ifadelerini kulllandı.

Senin için hazırladığımız haberler