Naim Süleymanoğlu'nun cenazesi yarın İstanbul'da defnedilecek

18.11.2017 - 16:37 | Son Güncellenme: 18.11.2017 - 16:37

Olimpiyat ve dünya şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu'nun cenazesi yarın İstanbul'da toprağa verilecek.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Süleymanoğlu'nun vefat ettiği hastanede düzenlenen basın toplantısında, cenaze törenine ilişkin bilgi verdi.

Naim Süleymanoğlu'na Allah'tan rahmet, ailesine ve millete sabır dileyen Şahin, Süleymanoğlu için yarın öğle vakti Fatih Camisi'nde cenaze namazı kılınacağını belirtti. Şahin, Süleymanoğlu'nun cenazesinin Edirnekapı Mezarlığı'nda defnedileceğini bildirdi.

Vali Şahin, "Hocalarımıza, hastane yönetimine ve bu konuyla yakından ilgilenen, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Süleymanoğlu'nun vefatından sonra hastanede açıklama yapan Polat, şunları kaydetti:

"Naim Süleymanoğlu'nu 23 Eylül tarihinde akut ağır karaciğer komasıyla hastanemize kabul etmiştik. Bir müddet medikal tedavi ile toparlamaya çalıştık. Bir yere kadar getirebildik. Ancak çok daha fazla düzeltemedik. Karaciğer nakli ameliyatı yapmamız gerekliydi ve tek seçeneğimiz buydu. 6 Ekim'de canlı vericiyle karaciğer nakli yaptık. Ameliyatın erken döneminde sorun yaşamadık. Ancak karaciğer nakli ve ağır komada olan bir insana yaptığımız bir ameliyat sonrası birçok şey bizi bekliyor. İşin doğasında olan bir takım problemler yaşadık. Her türlü medikal protokolü ve tedaviyi, geniş bir ekiple karar vererek yaptık. Tüm müdahalelerimize rağmen Naim Süleymanoğlu'nu bugün 14.50 itibariyle kaybettik. Başımız sağ olsun, kendisine Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Tüm milletimizin başı sağ olsun. Gerçekten bizim için çok önemli bir insan, her hastamıza yaptığımız gibi ona da birçok şey yaptık. Geçen hafta bir beyin cerrahisi ameliyatı geçirdi. Maalesef kaybettik. Bize her türlü desteği veren cumhurbaşkanımıza ve devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum."

Eski milli güreşçi Yerlikaya da ilk olimpiyat şampiyonu olan Süleymanoğlu'nun, kırılamayacak rekorlara imza attığını ifade ederek, doktorların ne yapılması gerekiyorsa yaptıklarını söyledi.

Yerlikaya, "Cumhurbaşkanımız tedavi, ameliyat edilme ve süreci başından sonuna kadar takip etti, ziyarette bulundu. Hatta ziyarette Naim, 'Ben sizi, devletimi, milletimi çok seviyorum. Hiçbir konuda öncelik istemedim. Hayatımı da dolu dolu yaşadım. Bir daha nasip olursa yine devletime, her zaman hizmet etmeyi arzu ediyorum' demişti. Cumhurbaşkanımız da kendisine 'Biz de seni çok seviyoruz. Ne gerekiyorsa hocalarımız zaten yapıyorlar.' demişti. Milletimizin, spor camiamızın başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin." diye konuştu. 

Naim Süleymanoğlu'nun kardeşi Muharrem Süleymanoğlu da "Başta hocamız olamak üzere sağlık kuruluşu olarak elden gelen her şey yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız da devamlı takipteydi. Maalesef kardeşimi kaybettik. Hepimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler