Namoğlu “Umut”larını Sürdürdü.

04.04.2017 - 18:48 | Son Güncellenme: 04.04.2017 - 18:48

Namoğlu “Umut”larını Sürdürdü.

Çaykur Rizespor-Trabzonspor / Halil Umut Meler

İki karadeniz temsilcisinin zorlu mücadelesinde İkinci yarının açık ara lideri ve futbol kalitesi yükselen Trabzonspor ile ligde tutunabilmek adına stresli haftalar geçiren Çaykur Rizespor mücadelesinin tartışmasız yıldızı ve sahadaki en rahat ismi Halil Umut Meler’di. Müsabaka süresince her ne kadar oyunu çok kestiği ve kolay fauller gösterdiği konusunda eleştirilse de kritik anlarda skoru tespit eden doğru kararları neticesinde müsabakadan başarı ile ayrılarak önümüzdeki hafta oynanacak Başakşehir-Galatasaray müsabakasına göz kırptı. MHK ‘nun da sezon sonu devam edermiyim umutlarına saltbea yaptı.

22.dakika’da Rizesporlu Saadane’nin bilerek ve isteyerek kalecisine pas olarak oynadığı topta, bir anda beklenmedik şekilde Gökhan topu elleri ile kontrol etti. Halil Umut Meler herkesin bir an uyukladığı bu pozisyonda; yardımcısı ile de hızlıca istişare ederek pozisyonu doğru yorumladı ve Endirekt Serbest Vuruşa hükmetti. Bu serbest vuruşta da Trabzonspor müsabakanın tek golünü kaydetti. Kısacası bu kararı ile Umut Meler Trabzon sporun haklı galibiyetinde pozitif katkı sağladı.
Müsabakanın 42.dakikasında Trabzonsporlu Jan Durica’nın kendi ceza alanı içerisinde yere düşerken topun eline çarptığı ve Rizesporluların Penaltı beklediği pozisyonda, Durica’nın elleri doğal konumda ve ellerini kaçırma fırsatı yoktu. Bu kriterlere göre de Halil Umut Meler’in devam kararı doğru idi.

Hakemin Notu: 8.5

Beşiktaş-Gençlerbirliği / Serkan Çınar
Her taraftarın “Benimde olsa keşke” diyebileceği bir takım görüntüsü içerisinde mücadele eden Beşiktaş takımı, rakipleri karşısında bu şekilde üstün nitelikte oynamaya devam ettikçe hakemlerinde işleri kolaylaşacaktır.
Beşiktaş Gençlerbirliği mücadelesinde hakem Serkan Çınar’ın hakemlik yeteneklerini göstermesini gerektirecek herhangi bir pozisyon gerçekleşmedi.
Çınar’ın vermiş olduğu kararlarda önemli bir yüzdesi doğru idi. Ancak müsabakanın en dikkat çeken kısmı, Serkan Çınar’ın vermiş olduğu doğru kararlarına bile son derece yoğun itirazlar gelmesi idi. Bu tepkilerin anlamı Serkan Çınar isiminin ciddi bir korozyona ve güven kaybına uğramış olmasıdır.

Hiç kimseye eyvallahı olmayan, son derece futbol bilgisi yüksek, özgüveni kuvvetli, Serkan Çınar’ı bu sene izlediğimiz performansa iten, isimini tartışılır hale getiren, günü kurtarayım derken yıpratan MHK dur. MHK kendimi kurtarayım derken; Özensiz görevlendirmeleri ile Serkan’a yarar değil zarar vermektedir.

Bir diğer taraftan müsabakanın 4.hakemi genç ve gelecek beklentisi içerisinde olunan Abdulkadir Bitigen’de MHK’nun ilginç uygulamalarının ve “Ben Yaptım Oldu” atamalarının kurbanı olarak, ciddi mutsuz ve güvenini kaybettiği bir sezon geçirmiştir. Böyle bir sezon geçiren Bitigen’i böylesine bir müsabakaya görevlendirirseniz, şu anda Türkiye’nin gözde paylaşılamayan teknik adamı Şenol Güneş’in “malum” el hareketinde gereğini yapmasınıda bekleyemezsiniz. Lütfen kızmayın ama gereğini yapsa eminim “Arkasında durmazsınız”

Hakemin Notu : 8.3
Abdulkadir Bitigen : 7.9

Osmanlıspor-Gaziantepspor / Halis Özkahya

Düşme korkusunu yakından hissettikten sonra, takımın başına Bülent Uygun’un gelişi ile takdire değer bir çıkış yakalayan Gaziantepspor, bu müsabakadaki futbolunu sezon boyunca oynamış olsa idi, bugün Avrupa kupalarını zorlayan bir pozisyonda olur idi.

32.dakikada İlhan’ın pasında, top ayaktan çıktığı anda Ghilas ofsayt pozisyonunda idi ve Hakan Yemişken’in gol iptali doğru idi. Halis Özkahya ve ekibi Cem Satman’ın önemli bir hatalı ofsayt değerlendirmesi (Siyah Beyaz hata) dışında başarılı bir şekilde görev yaptı.

Hakemin Notu : 8.4
Cem Satman : 7.9
Hakan Yemişken : 8.5

Atiker Konyaspor-Bursaspor / Ali Palabıyık

Bu hafta Palabıyık’ın inişli çıkışlı performansı olduğunu daha önce de belirttiğim bu sezon içerisindeki İnişli bir performansını izledik Palabıyık’ın itme, tutma ve çekmelerdeki, ellerin ve kolların kullanımında standartından uzak kalan uygulamaları bu müsabakada tepkilere neden oldu. Aykut Kocaman’ın haklı tepki gösterdiği müsabakada, Bursapor atağında Josua John’un takım arkadaşı Serkanı kaleci ile karşı karşıya bıraktığı pası öncesinde Amiri çekmesini süzemedi ve bu pozisyon gol olsa idi Palabıyık’ın performansı ciddi tartışılır olacaktı.

Hakemin Notu: 8.1

A.Alanyaspor-Kasımpaşa / Hüseyin Göçek

Göçek’in geçtiğimiz 25.haftada yönettiği Kayserispor-Gaziantepspor maçında Sefa-Hakan mücadelesinde tereddütsüz Penaltı noktasına. giderken, bu hafta oynanan A.Alanyaspor-Kasımpaşa müsabakasında birbirinin kopyası Vitoria-Popov mücadelesinde devam kararı verdi. Ama güzel olan şu ki, önceki müsabakasında bu tip pozisyona Penaltı veren Göçek bugün bu kararı vermeyerek doğrusunu yapmış olduğu gibi, dolaylı yoldan Gaziantepspor aleyhine çalmış olduğu penaltı düdüğününde hatalı olduğunu kendi içinde ispatladı.
Müsabaka 1-0 Alanyaspor lehine devam ederken, Alanyaspor cezasahasına yapılan ortada Omeruo’nun Castro’ya kendi cezaalanı içerisinde elleri ile itmesini o anda sadece forvetin kafa vuruşuna konsantre olduğu için tespit edemeyerek önemli bir hata yaptı.Pozisyon net bir Penaltı idi.

32. dakikada oyuncular arasında yaşanan gerginlik sonrası Aytemiz Alanyaspor’dan Gassama Sackey ve kaleci Haydar Yılmaz, Kasımpaşa’dan da Abdullah Durak ve Ramazan Köse ye göstermiş olduğu disiplin cezalarının tamamı doğru idi ve burada tüm dikkati ile pozisyonlara odaklanarak doğru tespitler yapan yardımcı hakem Erdem Bayık’ı da tebrik etmek istiyorum.

Hakemin Notu: 7.9

Erdem Bayık :8.5

Antalyaspor-Kayserispor / Fırat Aydınus
Antalyaspor için Avrupa rüyasına devam etmek, Kayserispor için ise ateş hattından uzaklaşmak amacı ile sahaya çıktıkları müsabakada Aydınus ve ekibine nazar değdi. Dolu dolu tam iki sayfa yazabilirim bu maç için. Ancak özetlersek;

Haftalardır son derece başarılı performanslarını takdir ederek takip ettiğim özellikle Fırat Aydınus ve Yusuf Bozdoğan ikilisine bu hafta nazar değdi. Her zaman elini taşın altına sokmak konusunda imtina eden, aman bana dokunmayan bin yıl yaşasın mantığı ile Taç,ofsayt,faul vs dışında hakeminin ihtiyacı olan anlarda ortadan kaybolan Serkan Ok; gene ortadan kaybolmayı iyi başardı ve 4 kişilik hakem ekibinde eleştirilmeyen tek kişi oldu.
35.dakikada Antalyaspor atağında Erkan’ın El Kabir’e yaptığı müdahale ile topu kazanması gayet doğal bir savunma müdahalesiydi ve burada Aydınus’un devam kararı doğru idi. Aydınus’un devam kararı sonrası, Erkan Antalyasporlu oyuncuların yoğun baskısı ile istemeyerek! te olsa topu dışarı attı ve ne oldu ise bundan sonra oldu.

Pozisyona son derece hakim konumdaki Yusuf Bozdoğan hakemine yardımcı olmak isterken; Erkan’ı tahrik eden Charles’a ihtar verilmesi gereki iken önemli bir hata ile oyuncuyu yanlış tespit etti ve “Saç” traşları birbirinin ikizi Charles’ın vatandaşı Danilo’ya sarıkart göstertti. Sonra ise doğruyu bularak Charles’a değiştirdi sarıkartı Yusuf Bozdoğan. İşte buraya dikkat ! Bunu yaparken Yusuf sadece yanlış bir oyuncuya sarıkart göstermiş olarak kalmak var iken, taşın altına bir kez daha elini uzattı, sonrasını hiç düşünmedi ve delikanlı gibi hatasını düzeltti. Tebrikler Yusuf Bozdoğan.

Erkan ise; Charles’a önce kafa attı, elleri ile sertçe ittirdi ve o kadar belli ki küfür ettiği. Bu sebeplerden dolayı da haklı olarak oyundan ihraç edildi.
Yusuf Bozdoğan’ın bu yardımının ardından, Umut Charles didişmesinde ise trajik bir durum yaşandı. Olayı çok net süzemeyen 4.hakem Erkan Engin’de bu arada Charles’ın Umutl’a didiştiğini bu sebeple ihtar görmesi gerektiğini bildirdi Fırat Aydınus’a. Aynı zamanda Danilo’nun ihtarını iptal edip, Erkan’ı tahrik ettiği için ilk sarı kartını gören Charles, bu anda telsizden gelen Erkan Engin’in hatalı uyarısı ile aynı dakikada ikinci kez ihtar görerek oyundan kırmızı kartla ihraç edildi.

Şimdi Serkan Ok’a sormak istiyorum, Tüm bunlar gerçekleşirken Orta yuvarlakta görüş açına son derece uygun bir yerde, Charles’ın Umut Bulut’a hiç bir müdahalesi olmadığını görmedin mi? Gördü isen Telsiz den bildirim yapabilirmiydin?

Sonuç olarak Fırat hoca maç içinde Penaltı vermiş, vermemiş o tarafını geçiyorum ama benim bildiğim Fırat Aydınus bir daha bu ekiple görev yapmaz !

Hakemin Notu : 8.2
Serkan Ok : 7.9
Yusuf Bozdoğan : 8.2
Erkan Engin : 7.9

Akhisar Belediye-Başakşehir / Mete Kalkavan
Futbol zevkinin düşük ve son derece keyifsiz, seyircilerin daha uykulu gözleri ile geldikleri ! Mete Kalkavan’ı zorlayıcı hiç bir pozisyonun yaşanmadığı, Mücadele için hakemlik açısından yapılacak tek yorum, kaliteli yardımcı hakem olmak istiyorum diyen genç kardeşlerimin Bahattin Duran’ı bu müsabakada analiz etmeleridir.

Hakemin Notu: 8.4
Bahattin Duran : 8.6

 K.Karabüskpor-Fenerbahçe/ Bülent Yıldırım

Müsabakada en çok merak ettiğim konu, 48.dakikada son derece kabul edilebilir, sınırlarını aşmayan tepkisine sarıkart gösterdiğiniz Seleznov’a kıyasla çok daha fazlaca sınırlarını aşarak tepki gösteren Robin Van Persie’ye neden sarıkartınızı kullanmadınız? Bunun mutlaka bir açıklaması olmalı! Telsizden de hiç uyarı gelmedi mi? 4.hakem Hakan Ceylan bu pozisyonu çok net farkedip, hakeminde en azından farkındalık yaratmalı idi.
Karşılaşmanın 82. dakikasında Fenerbahçe ceza alanına gönderilen hava topunda Kjaer vücudunu genişletti, kendisine çok net bir avantaj elde ederek topla elle oynadı, Kjaer’in elini kaçırabilme fırsatı da var idi. Bu sebeple bu pozisyonda Karabükspor lehine Penaltı kararı verilmemesi skora etki eden net bir hata idi.
Bu arada şunu da belirtmeden geçemeyeceğim ki, bu sezon daha kötü, zevksiz ve futbol kalitesi düşük başka bir maç izlemedim !

Hakemin Notu: 7.9

Hakan Ceylan : 8.2

Galatasaray-Adanaspor / Yaşar Kemal Uğurlu

Haftanın kapanış müsabakasında ligimizin ikinci yarısının tartışmasız yıldızlı performansı Yaşar Kemal Uğurlu kendince sağladığı bu geleneği dün akşamda bozmadı. Pozisyonlara her zaman yakındı ve adeta yer alma konusunda eğitim verdi. Çaldığı tüm kritik düdüklerde sahada ki duruşu ve düdüklerinden sonraki kararlarında standartlarını en ufak bir şekilde bozmayan yönetim anlayışı ile ayakta alkışlanmaya devam eder performans sergiliyor Yaşar Kemal. Son derece önemsiz topsuz alandaki bir sarıkart hatası dışında mükemmel bir müsabaka yönetti.
Üst üste vermiş olduğu her iki penaltı kararı da doğru idi. İlk penaltıda 53. dakikada Dikao sağ ayağı ile Lines’in sağ ayağına dikkatsiz bir müdahalede bulundu, İkinci penaltı da ise Yasin’in ortasında Vinicius sırtını dönse de sol kolunu yukarıya kaldırmıştı, Kjaer’in Fenerbahçe maçında çalınmayan penaltısının sırtı dönük kopyasında Yaşar Kemal doğru düdüklerle oyuna pozitif katkı sağladı.

Haftanın Hakem 4’lüsü

H.Umut Meler(Ç.Rize-Trabzon)-Bahattin Duran(Akhisar-Başakşehir)-HakanYemişken(Osmanlı-G.Antep)
4.hakem Bülent Birincioğlu(Galatasaray-Adanaspor)

 

 

Senin için hazırladığımız haberler