NASA fotoğraf yarışmasını Van Gölü fotoğrafı kazandı!

13.04.2021 - 17:38 | Son Güncellenme: 13.04.2021 - 17:44

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) başlattığı çevrim içi fotoğraf yarışmasını Van Gölü'nün uzaydan çekilen fotoğrafı kazandı.

NASA fotoğraf yarışmasını Van Gölü fotoğrafı kazandı!

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) internette başlattığı uzay fotoğrafı yarışmasını Van Gölü'nün uzaydan çekilen fotoğrafı kazandı. Rekor sayıda internet kullanıcısının oy verdiği etkinlikte en fazla oyu Van Gölü'nün fotoğrafı alınca; kazanan fotoğraf da belli oldu. Van Gölü'nün uzaydan çekilen fotoğrafı kısa sürede 930 bin kez oylanarak bütün rakiplerini geride bıraktı. 

Van Gölü, 32 fotoğrafı geçti! 

NASA'nın "Dünya Turnuvası" etkinliğinde uzaydan çekilen 32 farklı fotoğraf yarıştı. Bu yarışın sonucunda Türk kullanıcılar; 930 bine varan etkileşimle Van Gölü fotoğrafını birinciliğe taşıdı. ABD Havacılık ve Uzay Ajansı, 20 yılı aşkın sürede Uluslararası Uzay İstasyonunda görev yapan astronotların çektiği dünya fotoğrafından oluşan yarışmada, Van Gölü'nün uzaydan çekilen görseli 32 fotoğraf arasında, en fazla oyu aldı.

 

Van Gölü fotoğrafını hangi astronot çekti?

Van Gölü'nün uzaydan çekilen fotoğrafı 2016 yılına ait. 2016 yılında Astronot Kate Rubins Van Gölü'nün uzaydan görünümünü ölümsüzleştirdi. Ayrıca, Van Gölü'nün dünyanın en büyük sodalı gölü olduğu bilgisini de not olarak düştü. 

Senin için hazırladığımız haberler