Victor Wembanyama: “NBA Benim İçin Birkaç Kuralı Değiştirmeyi Düşünüyor”

Ali Bozkurt
30.12.2022 - 18:02 | Son Güncellenme: 30.12.2022 - 18:06

Fransız ekip Boulogne-Levallois Metropolitans 92 oyuncusu Victor Wembanyama, NBA’e seçilmesi için kural değişiklikleri olabileceğini söyledi. Detaylar...

Victor Wembanyama: “NBA Benim İçin Birkaç Kuralı Değiştirmeyi Düşünüyor”

AJANSSPOR HABER

18 yaşındaki Fransız basketbolcu Victor Wembanyama, Le Parisien ile yaptığı röportajdaki açıklamaları ile dikkat çekti. Wembanyama, NBA’in kendisi için bazı kurallarda değişikliklere gitmeyi düşündüğünü açıkladı. 

“Tanklama mantıksız bir strateji”

Victor Wembanyama henüz NBA sahasına bile çıkmamasına rağmen birçok spor yorumcusu tarafından nesiller arası bir yetenek olarak tanımlanıyor. Henüz 18 yaşında olan genç oyuncu ise Fransız gazetesi Le Parisien ile yaptığı röportajda NBA’in tanklama stratejisi hakkında şunları söyledi: "Tanklamak mı? Bu garip bir strateji. Bunu mantıksız buluyorum ve bunun hakkında düşünmemeye çalışıyorum. NBA'in benim için birkaç kuralı değiştirmeyi düşündüğünü de duydum ama bu beni ilgilendirmiyor.

NBA’de tanklama stratejisi ekiplerin uzun vadede kazanmalarına yardımcı olacağını umdukları NBA seçmelerinde daha yüksek seçimlerde hak elde etmek için kısa vadede kasıtlı olarak kaybetmeleridir. 

İlk sıradan seçilmesi bekleniyor

Genç basketbolcu Wembanyama, LeBron James ve Stephen Curry gibi isimlerden övgüler aldı. 2.19 cm’lik boyu ve şut becerisi ile birçok takım tarafından 2023 NBA seçmeleri için öne çıkan isimlerden biri olan Victor Wembanyama için takımlar tanklama stratejisini kullanmaya sıcak bakıyorlar. NBA sisteminde önceki sezonu en iyi kapatan takım seçmelerde en son sırada oyuncu seçme hakkına sahip oluyor. Victor Wembanyama’nın ise seçmeler için konuşulan diğer oyuncular Scoot Henderson ve Amen Thompson’ı geride bırakarak ilk sıradan seçilmesi bekleniyor.

İlk karşılaşmada 37 sayı

Wembanyama’nın NBA ekipleri tarafından ilk fark edilişi Ekim ayında Metropolitans 92'nin G League Ignite ile karşılaşmasında yaşandı. Wembanyama ilk karşılaşmayı 37 sayı, 4 ribaunt, 1 top çalma ve 5 blokla tamamlarken 2. maçı ise 36 sayı, 11 ribaunt, 4 asist, 1 top çalma ve 4 blokla bitirdi. 

“Her zaman farklı bir şeyler için çalıştım”

Victor Wembanyama ekim ayında Associated Press’ten Tim Reynolds ile yaptığı röportaj ile de dikkat çekmişti. 18 yaşındaki basketbolcu röportajında Kevin Durant ve Giannis Antetokounmpo gibi oyunculardan ilham aldığını ve bir sonraki aşamada kendi yolunu çizmekten heyecan duyduğunu şu sözlerle anlattı: "Size çocukluğumdan beri hatta ben daha basketbola başlamadan önce yani hayatım boyunca olan bir şeyi anlatacağım. Her zaman farklı bir şeyler yapmaya çalıştım. Spordan bahsetmiyorum bile. Hangi alanda olursa olsun, her zaman orijinal olmaya çalışırım.”

“Orijinal bir şey yapmak isterim, tek bir şey, daha önce hiç yapılmamış bir şey. Ve gerçekten hayatım da aynı böyle oldu. Bunun nereden geldiğini bilmiyorum. Sanırım bununla doğdum. Her zaman orijinal olmaya çalıştım. Eşsiz, işte bunu özetleyen kelime bu."

Senin için hazırladığımız haberler