NBA ekibi Phoenix Suns'ta Başantrenörlüğe Frank Vogel Getirildi

Orhan Gülek
07.06.2023 - 11:00 | Son Güncellenme: 07.06.2023 - 11:11

Son dakika spor haberleri.... Amerikan Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Phoenix Suns'ta başantrenörlüğe Frank Vogel getirildi. İşte tüm detaylar....

NBA ekibi Phoenix Suns'ta Başantrenörlüğe Frank Vogel Getirildi

AJANSSPOR - HABER

Devin Booker, Kevin Durant, Chris Paul gibi önemli oyuncuları kadrosunda barındıran Phoenix Suns'ı çalıştıracak isim belli oldu.

Resmi açıklama geldi

Kulüpten yapılan açıklamada, "Frank Vogel'ı yeni başantrenörümüz olarak görmekten heyecan duyuyoruz." denildi.

Frank Vogel'ın kariyeri

Daha önce Indiana Pacers (2011-2016), Orlando Magic (2016-2018) ve Los Angeles Lakers'ı (2019-2022) çalıştıran 49 yaşındaki Vogel, 2020'de Lakers'ı NBA şampiyonluğuna taşımıştı.

Vogel: "Ayton'ı All-Star yapmak istiyorum!"

Öte yandan Phoenix Suns'ın yeni koçu Frank Vogel, takımın pivotu Deandre Ayton'ın All-Star seviyesinde bir oyuncu olmasına yardımcı olmak istediğini söyledi.

Yeni başantrenör Vogel, Suns ile yaptığı ilk basın toplantısında, 2018 NBA Draftı'nda 1 numaradan seçilmesine rağmen beklentileri pek karşılayamamış olan Ayton ile bağlantı kurmak ve kendisini All-Star seviyesinde bir oyuncuya dönüştürmek istediğini belirtti:

"Ligdeki en iyi pivotlardan biri olabileceğini düşünüyorum. Hâlâ hücumda gelişebileceği alanlar var, ancak onunla ciddi anlamda bağ kurmaya ve All-Star seviyesinde bir oyuncuya döndürmeye niyetliyim.

Önceki başantrenör Monty Williams ile çok iyi bir ilişkiye sahip olmadığı bilinen Ayton, bu sezon Phoenix formasıyla 18.0 sayı, 10.0 ribaund ve 1.7 asist ortalamaları yakalamıştı.

Senin için hazırladığımız haberler