NBA, maçlara 'Sanal Seyirci' yerleştirecek!

25.07.2020 - 12:16 | Son Güncellenme: 25.07.2020 - 12:19

NBA, maçlara 'Sanal Seyirci' yerleştirecek!

Mart ayından bu yana sezonu askıya alan NBA, 30 Temmuz'da başlayacak karşılaşmalarda yeni bir sisteme geçiş yapacak. NBA, Microsoft'un Teams uygulamasını kullanan hayranların maçta sanal seyirci olarak bulunmasına izin verecek.

Sanal seyirci konacak

Basketbolun en yoğun şekilde karşımıza çıktığı NBA, koronavirüs nedeniyle uzun zamandır hiçbir karşılaşmaya ev sahipliği yapmadı. Ancak bu durum 30 Temmuz'da karşılaşmaların yeniden başlamasıyla birlikte bir son bulacak. Karşılaşmalar, hiçbir izleyicinin yer almayacağı Orlando'daki 'bubble'da gerçekleşecek.

NBA maçlarında canlı izleyici olmayacak olması, maçlarda hiçbir izleyici olmayacak anlamına gelmiyor. Zira NBA, dün paylaştığı açıklamada Microsoft ile iş birliği yaptıklarını ve maçlarda Microsoft'un Teams uygulamasını kullanarak stantlara 'sanal seyirciler' koyacaklarını açıkladı.

Microsoft işbirliği

NBA'in yaptığı açıklamaya göre Microsoft ve NBA, sahaya sahanın üç yanını kaplayan 5,2 metre uzunluğunda dev ekranlar yerleştirecekler. Bu sanal stantlar Microsoft'un Teams uygulamasını kullanarak uygulamadaki yeni 'Together' modunu kullanan insanları gösterecek.

Microsoft'un Teams uygulamasına gelen yeni 'Together' modu, bir grup insanın bir odada oturduğunu simüle etmek için kullanılıyor. Uygulamadaki bu modda insanlar bir odada yer alan masada oturmak yerine sanal stantlarda oturuyor gibi gösterilecek. Böylece maçı izleyene seyirciler gerçek anlamda sanal seyirciler olacak.

320 sanal koltuk olacak

NBA'in yeni getirdiği sanal seyirci sistemi, aynı anda maksimum 320 sanal koltuğun doldurulmasına izin verecek. Yani NBA maçında maksimum 320 sanal izleyici olacak. Bu izleyicilerin sesleri hem sahaya hem de maçı farklı platformlardan canlı olarak izleyenlere aktarılacak.

Kameraların yerleri değişecek

NBA, geçtiğimiz Mart ayında Utah Jazz'da bir oyuncunun koronavirüs testinin pozitif çıkmasıyla birlikte sezonu askıya almıştı. Uzun süredir beklenen maçlar, Walt Disney World Resort'ta 'bubble' ismi verilen ve oyuncuların, personelin ve medyanın sürekli test edildiği yerde yeniden başlayacak.

NBA'in yeni maç sistemi kapsamında kameraların yerleşiminde ve kullanımında da değişiklik olacak. Yapılan açıklamaya göre kameralar, normalde saha kenarında oturan seyircilerin yerini alabilecek. Bununla birlikte oyuncuların güvenliği için sahaya yakın kameraların büyük çoğunluğu uzaktan kontrol edilecek. (Webtekno)

Senin için hazırladığımız haberler