Boston Celtics'li Jayson Tatum Anadolu Efes'li Shane Larkin'e Takıldı

Burak Alaca
18.06.2023 - 12:25 | Son Güncellenme: 18.06.2023 - 13:13

NBA'de Boston Celtics forması giyen Jayson Tatum, Anadolu Efes ile Basketbol Süper Ligi'nde şampiyonluk yaşayan arkadaşı Shane Larkin'e takıldı.

Boston Celtics'li Jayson Tatum Anadolu Efes'li Shane Larkin'e Takıldı

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi final serisi 3. maçında Pınar Karşıyaka'yı 83-74 mağlup eden Anadolu Efes, seride durumu 3-0'a getirerek şampiyonluğua bir yıl aranın ardından tekrar ulaştı. Anadolu Efes'in bu başarısını takip eden isimler arasında bir NBA yıldızı da yer aldı.

Jayson Tatum'dan Shane Larkin'e "Başkalarının da bir şey kazanmasına izin ver"

NBA'de Boston Celtics forması giyen All-Star oyuncu eski takım arkadaşı Shane Larkin'i Efes ile kazandığı şampiyonluk için "Sakin ol! Başkalarının da bir şeyler kazanmasına izin ver" ifadeleriyle esprili bir şekilde tebrik etti.

Larkin: "Ben dördüncüyü çalışmaya çalışıyorum, sen hala gülüyorsun"

Shane Larkin ise daha önce Celtics'te birlikte oynadığı Jayson Tatum'a "Sesli güldüm... Ben dördüncüsünü de kazanmak istiyorum. Ama sen hala gülüyorsun... Seni seviyorum kardeşim" cümleleriyle yanıt verdi.

İlgini Çekebilir
ŞAMPİYON ANADOLU EFES
Habere Git

Efes ile Avrupa'da kazanacak kupa bırakmadı

2018-2019 sezonunun başında Boston Celtics'ten ayrılıp Anadolu Efes'e imza atan Shane Larkin, burada geçirdiği 4 sezonda Avrupa'da ve lokal ligde kazanılabilecek her şeyi kazandı. 30 yaşındaki Larkin temsilcimiz ile; 2 EuroLeague, 3 Basketbol Süper Ligi, 3 Türkiye Süper Kupası ve 1 tane de Türkiye Kupası kazanarak adını kulüp efsanleri arasına halen oynarken sokmayı başardı.

Avrupa'nın en iyisi Efes'te

Shane Larkin, Anadolu Efes forması ile EuroBasket.com'a göre Avrupa'da 2019 ve 2020'de yılın en iyi basketbolcusu seçildi. Milli takımımız için oynayan Amerikan asıllı oyuncu 2021'de EuroLeague'in en iyi ikinci beşine seçilirken, 2022'de ise en iyi beşe seçildi.

Türkiye Milli Takımı'nı seçti

Anadolu Efes'in simge isimlerinden biri haline gelen 1.82'lik Amerikalı guard, milli takımımızı seçmiş ve ilk olarak EuroBasket 2022'de formamızı terletmeye başladı. Ay-Yıldızlı formayı 11 kez terleten Shane Larkin; 12.2 sayı, 3.6 ribaunt, 6.9 asist ortalamaları ile mücadele etti.

İlgini Çekebilir
Anadolu Efes kupasını aldı! Salonda gergin anlar...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler