NBA Yıldızı Giannis Antetokounmpo Galatasaray'da Tartışma Yarattı

Burak Alaca
12.05.2023 - 15:53 | Son Güncellenme: 12.05.2023 - 16:30

Galatasaray Nef forması giyen Dylan Ennis ve Dusan Ristic'in NBA'de Milwaukee Buck forması giyen Giannis Antetokounmpo üzerine tartışması sosyal medyaya taşındı.

NBA Yıldızı Giannis Antetokounmpo Galatasaray'da Tartışma Yarattı

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Galatasaray Nef'te Sırp pivot Dusan Ristic ve Kanadalı forvet Dylan Ennis, NBA yıldızı Giannis Antetokounmpo üzerine bir tartışmaya tutuştu. Bu neşeli anlaşmazlık sosyal medyaya da yansıdı.

"Buna katılıyor musunuz?"

Dylan Ennis tartışmaya dair attığı tweet'te "Dusan Ristic ile tartışıyoruz. Giannis Antetokounmpo'yu EuroLeague'in tepedeki 5 takımından birine koyarsak onun maç başı 20 sayı ortalayamayacağına inanıyor. Onun aklını kaçırdığını düşünüyoruz. Siz ne düşünüyorsunuz? Kime katılıyorsunuz?" durumu böyle özetledi ve takipçilerine fikirlerini sordu.

Ristic'ten geri adım

Dusan Ristic gönderinin altına attığı "Biraz daha spesifik olalım. Eminim isteseydi bundan fazlasını da ortalardı. Ancak ilk 5'teki bir EuroLeague takımında, oyunu sadece skor değil diğer yönlerden de etkilemesi gerekir. Bu nedenle 20 sayıdan faza ortalamasına gerek kalmaz." yorumu ile geri adım attı.

İlgini Çekebilir
Cim Bom, Avrupa şampiyonu koçla hedef büyütüyor!
Habere Git

NBA'in "Çılgın Yunan'ı"

NBA'de Milwaukee Bucks forması giyen "Greek Freak" (Çılgın Yunan) lakaplı Giannis Antetokounmpo son yıllarda lige damgasını vuruyor. Savunmadaki ve hücumdaki gücü ile takımını ligin elit ekiplerinden biri haline getiren yıldız 28 yaşına kadar NBA'de kazanılmadık bir şey bırakmadı.

Her alanda en değerli

2013 NBA Draftı'nın ilk tur 15. sırasında seçilen Giannis Antetokounmpo burada 9. sezonunu geçiriyor. Lige adım attığı günden itibaren her sezon üzerine koymayı başaran uzun forvet kariyerinde çıkışı 2016-2017 sezonunda yaşadı. O yıl ilk kez All-Star seçilen Yunan oyuncu "Yılın En Çok Gelişme Kateden Oyuncusu" ödülünün de sahibi olmuştu. 2019-2020'de "En Değerli Oyuncu" (MVP) ödülünü kazanan oyuncu 2020'de de "Yılın En İyi Savuma Oyuncusu" ödülünü kazanarak NBA'de her alanda en iyilerden birisi olduğunu ispatlamıştı.

50 yıllık hasrete son verdi

Giannis Antetokounmpo'lu Milwaukee Bucks 2020-2021 sezonunda finalde Phoenix Suns'ı yenerek NBA'de şampyionluğa ulaşmış, Yunan oyuncu takımına şampiyonluğu getiren performansı "Finallerin En Değerli Oyuncusu" ödülüne layık görülmüştü. Bucks'ın bundan önceki son şampiyonluğu ise Kareem Abdul-Jabbar'lı kadrosu ile 1971 yılında gelmişti.

İlgini Çekebilir
Giannis'ten Durant'e salvo!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler