NBA yıldızından Alperen Şengün'e: İkinci Nikola Jokic...

Cem Ergün
22.03.2024 - 20:45 | Son Güncellenme: 22.03.2024 - 21:19

NBA'in şampiyon isimlerinden Danny Green ve John Wall, Houston Rockets'taki başarılı performansıyla adından söz ettiren milli basketbolcumuz Alperen Şengün'den övgüyle bahsetti.

NBA yıldızından Alperen Şengün'e: İkinci Nikola Jokic...

AJANSSPOR HABER

Eurohoops Türkiye'nin, "Point Game" isimli Podcast programından aktardığına göre NBA yıldızlarından Danny Green ve John Wall, Houston Rockets forması giyen milli basketbolcumuz Alperen Şengün'den övgüyle bahsetti. İşte Green ve Wall'un açıklamaları...

"İkinci Nikola Jokic..."

Point Game isimli podcast'te konuşan Cleveland Cavaliers forması giyen Danny Green, Alperen Şengün'ün ikinci bir Nikola Jokic olabileceğini ifade etti. Green, "NBA uzunlarına baktığımda Houston Rockets‘tan Alperen Şengün’ün ikinci bir Nikola Jokic olabileceğini görüyorum." ifadelerini kullandı.

"Birçok insana Alperen'i anlattım"

Bir dönem kısa süreliğine Alperen Şengün ile takım arkadaşıolan John Wall da Alperen'e övgüde bulundu. Wall, "Houston’dayken birçok insana Alperen’i anlattım. Bahsettiğim insanlara Alperen’in çok özel bir oyuncu olma potansiyeline sahip olduğunu söyledim. Bunu en yakından görebiliyordum." dedi.

Alperen'e nazar değdi

Bu sezon Houston Rockets formasıyla başarılı bir performansa imza atan Alperen Şengün, All-Star yarışında da epey iddialı olmuştu. Performansıyla herkesin beğenisini toplamayı başaran Alperen, kısa süre önce yaşadığı sakatlıkla sarsıldı. Sağ ayak bileğinde 3. derece burkulma yaşayan Alperen Şengün'ün, sakatlığı sebebiyle sezonun geri kalanında forma giyemeyeceği açıklanmıştı.

Tarihin en pahalı Türk sporcusu

Alperen Şengün, takımı Houston Rockets ile yeni bir sözleşme imzalamaya yakın. The Athletic'te yer alan haberde, Alperen Şengün'ün Houston Rockets'tan 6 yıl için 225 milyon dolarlık bir teklif alacağı belirtilmişti. Bu sözleşme hayata geçtiği takdirde milli basketbolcumuz, Türk spor tarihinin en büyük sözleşmesine imza atmış olacak.

Alperen Şengün'ün istatistikleri

Alperen Şengün bu sezon Houston Rockets formasıyla 63 maça çıktı. 21 yaşındaki pivot bu maçlarda 32,5 dakika ortalamayla sahada kaldı. Alperen, 21,1 sayı, 5 asist ve 9,3 ribaund istatistikleriyle mücadele etti.

Senin için hazırladığımız haberler