NBA'de seyircilerin görüşünü engelleyen takımlara ağır ceza geliyor

14.07.2022 - 09:42 | Son Güncellenme: 14.07.2022 - 09:51

NBA'de maç sırasında ayağa kalkarak arkalarındaki seyircilerin görüşünü engelleyen takımlara ağır cezalar gelecek. Ayrıca taktik faullere de yaptırım geldi. İşte detaylar...

NBA'de seyircilerin görüşünü engelleyen takımlara ağır ceza geliyor

NBA Yönetimi, yeni sezon öncesi radikal kararlar aldı. Buna göre yeni sezonda yedek oyuncuları maç sırasında ayağa kalkarak arkalarındaki seyircilerin görüşünü engelleyen takımlara ağır cezalar gelecek.

Geçen sezonun rekoru Dallas Maverick'te

Hürriyet'te yer alan habere göre; Geçen sezon play-off’lar sırasında Dallas Mavericks takımına bu nedenle toplam 175 bin dolar ceza gelmişti. Birçok kulübün taraftarları aynı sıkıntıyı yaşadıklarını ve büyük paralar verdikleri yerden maç izleyemediklerini dile getirirken takımlara yeni sezonda bu konuda çok ağır cezaların geleceği belirtildi.

Taktik faullere de yaptırım geliyor

Özellikle hızlı hücumlara çıkan takımlar karşısında az adamla yakalanan ekiplerin yaptığı taktik fauller sonrası top saha dışına çıkmış gibi değerlendiriliyor ve oyun kenardan başlıyordu. Bu da oyunun hızını kestiği gibi hızlı hücuma çıkan takımların avantajını elinden alıyordu. Yeni sezonda artık taktik faul yapan takım aleyhine bir serbest atış verilecek, ayrıca top da hücum eden takımda olacak.

İlgini Çekebilir
Anadolu Efes, İtalyan forvetle anlaştı
Habere Git

Play-In sistemi kalıcı oldu

Ayrıca iki sezondur devam eden ve play-off’a kalacak son iki takımın belirlendiği play-in sisteminin kalıcı olarak devam etmesinde karar kılındı.

Senin için hazırladığımız haberler