NBA Son 20 Yılın En Küfürlü Sezonunu Geçirdi: "Polyanna Olmaya Çalışmıyoruz"

Akın Ungan
17.05.2022 - 18:13 | Son Güncellenme: 17.05.2022 - 18:20

Ulusal Basketbol Ligi (NBA) 2021-2022 sezonunda neredeyse son 20 yılın en çok küfür cezasını verdi. NBA'in verdiği toplam ceza tutarı 95 bin doları buldu.

NBA Son 20 Yılın En Küfürlü Sezonunu Geçirdi: "Polyanna Olmaya Çalışmıyoruz"

Sports Illustrated’a göre Ulusal Basketbol Ligi (NBA) 2003-2004 sezonundan bu yana en çok küfür cezasını bu sezon verdi.

Toplam ceza 95 bin dolar

Sport Illustared tarafından aktarılan bilgilere göre NBA 20 yılın en küfürlü sezonunu geçirdi. En son 2003-2004 sezonunda oyunculara küfür ve müstehcen dil kullanımı nedeniyle verdiği cezalarla gündeme gelen NBA bu sezon zirveyi gördü. 2021-2022 sezonu toplam 95 bin dolarlık küfür cezası ile neredeyse 20 yıldır NBA tarihinin en çok küfür cezasının verildiği sezon oldu.

Sözleri cezayı getirdi

Bu sezon NBA’de aralarında Kevin Durant ve Kyrie Irving gibi isimlerin bulunduğu bazı basketbolcular para cezası almışlardı. Kyrie Irving seyircilere hem küfrettiği hem de el hareketi çektiği için 50 bin dolar para cezası alırken Kevin Durant’a küfürlü konuşması yüzünden 15 bin dolar cezası verilmişti.

Ayrıca Knicks oyunucusu Julius Randle ocak ayı başında eleştirmenlerle ilgili sözleri yüzünden 25 bin dolar ceza almıştı. Timberwolves forması giyen Patrick Beverley’nin ikili ihlal yüzünden aldığı ceza ise 30 bin dolardı.

"Polyanna olmaya çalışmıyoruz"

NBA Lig Operasyonları Başkanı Byron Spruell, SI için yaptığı açıklamalarda ligin bazı konularda belirli standartları koruması gerektiğini şu sözlerle anlatmıştı: "Bizler bir tür özgünlük unsurunu kabul ediyoruz. Bunu ise oyundaki hiçbir şeyde ya da saha içi veya dışındaki ifadelerle ortadan kaldırmaya çalışmıyoruz. Ama aynı zamanda bu yıl geri dönmek ve çok sert mesajlar vermek istediğimiz bazı standartlarımız var. Bu konuda Polyanna olmaya çalışmıyoruz."

Bazı oyuncular özellikle uyarıldı

Bir NBA yetkilisinden aktarılan bazı bilgilere göre ise bazı NBA oyuncularının konuşmaları yüzünden özellikle uyarıldı. Nuggets pivotu DeMarcus Cousins’ın ise Nisan ayında ESPN’den bir haberci ile yaptığı röportajda kullandığı küfürler yüzünden özel olarak uyarıldığı aktarıldı.

Lig bunu tartışıyor

NBA tarafından yapılan açıklamada ise bazı oyuncuların müstehcen dil kullanımının lig tarafından takip edildiği aktarıldı. Oyuncuların küfretmesinin yeni bir şey olmadığının vurgulandığı açıklamada ligdeki yoğun ve son derece güçlü rekabet ortamı yüzünden bu durumun doğal olarak var olacağı vurgulandı.

İlgini Çekebilir
Celtics ve Mavericks, NBA finallerinde
Habere Git

Açıklamada değinilen bir diğer nokta ise ligde bu durumun tartışılmaya devam ettiği ve bu tarz sorunlarla ilgili ileriye dönük olarak bir çözüme ulaşma konusunun yetkililerce önemsendiği oldu.

Senin için hazırladığımız haberler