NBA'de temsilcilerimizin performansları: Alperen Şengün, Cedi Osman...

Cem Ergün
20.04.2024 - 11:14 | Son Güncellenme: 20.04.2024 - 13:33

NBA'de normal sezon sona erdi ve Play-Off eşleşmeleri belli oldu. Peki NBA'de forma giyen temsilcilerimiz Alperen Şengün, Cedi Osman, Onuralp Bitim, Ömer Faruk Yurtseven ve Furkan Korkmaz'ın takımları ve kendileri nasıl performans gösterdi?

NBA'de temsilcilerimizin performansları: Alperen Şengün, Cedi Osman...

AJANSSPOR - CEM ERGÜN

NBA'de 82 maçlık normal sezon sona erdi ve Play-Off heyecanı başladı. Houston Rockets'ta yükselen performansıyla All-Star yarışı veren Alperen Şengün, yeni takımı San Antonio Spurs'te veteren rolünde yer alan Cedi Osman, NBA'e ilk kez Chicago Bulls formasıyla adım atan Onuralp Bitim, Utah Jazz ile yeni bir çıkış arayan Ömer Faruk Yurtseven ve sezonu talihsiz sona eren Furkan Korkmaz bu sezon nasıl bir performansa imza attı? Detaylar haberimizde...

Alperen Şengün - Houston Rockets

2021 yılında OKC Thunder tarafından 16. sıradan draft edilen ve Houston Rockets'a takaslanan Alperen Şengün, bu sezon NBA'deki 3. sezonunu geride bıraktı. Gösterdiği performansla takımının vazgeçilmez isimlerinden biri olan Alperen, All-Star yarışında da epey iddialı olmayı başardı.

Sezonun son dönemecinde ayağının burkulmasıyla talihsiz bir sakatlık yaşayan milli basketbolcu, toplamda 63 maçta Rockets formasını sırtına geçirdi. Alperen Şengün, sezonu 21.1 sayı, 9.3 ribaund ve 5 asist ortalamalarıyla tamamladı. Takımı Houston Rockets ise 11. sırada lige nokta koydu.

Cedi Osman - San Antonio Spurs

Cedi Osman, geçtiğimiz yaz 6 sezon boyunca formasını giydiği Cleveland Cavaliers'tan ayrılarak, Victor Wembanyama liderliğinde yeni bir yapılanmaya giden San Antonio Spurs'ün yolunu tuttu. Genç bir takıma gelen Cedi, sezon boyunca Spurs'ün veteranı olarak rol aldı.

Geride bıraktığımız sezon toplamda 72 maça çıkmayı başaran milli basketbolcu, maç başına ortalama 18 dakika sahada kaldı. Cedi, bu maçlarda 6.8 sayı, 2.5 ribaund ve 1.7 asist ortlamasıyla mücadele etti. San Antonio Spurs ise Batı Konferansı'nı 22 galibiyetle birlikte 14. sırada tamamladı.

İlgini Çekebilir
NBA'de son Play-Off biletleri sahibini buldu
Habere Git

Onuralp Bitim - Chicago Bulls

Onuralp Bitim, bu sezon NBA'e Chicago Bulls formasıyla adım attı. Bulls formasıyla 23 maça çıkan Onuralp ilk sezonunda ortalama 12 dakika saha kalmayı başardı. 25 yaşındaki milli basketbolcu, forma giydiği 23 maçta 3.5 sayı ve 1.4 ribaund ortalamsıyla mücadele etti.

Onuralp Bitim'in formasını giydiği Chicago Bulls ise Doğu Konferansı'nda normal sezonu  9. sırada tamamladı. Miami Heat ile Play-In maçına çıkan Bulls, rakibine yenildi ve Play-Off'lara kalmayı başaramadı.

İlgini Çekebilir
EuroLeague Play-Off eşleşmeleri belli oldu!
Habere Git

Ömer Faruk Yurtseven - Utah Jazz

2021-22 sezonunda Miami Heat formasıyla NBA'e adım atan Ömer Faruk Yurtseven, ligdeki 3. sezonunda Utah Jazz formasını sırtına geçirdi. Jazz'ın rotasyonunun önemli isimlerinden biri olmayı başaran Ömer, 48 maça çıktı ve ortalama 12 dakika sahada kaldı. 

Ömer Faruk Yurtseven, sezonu 4.6 sayı ve 4.3 ribaund ortalamalarıyla tamamladı. Utah Jazz ise Batı Konferansı'nı 31 galibiyetle 12. sırada tamamladı ve Play-Off'lara kalamadı.

Furkan Korkmaz - Philadelphia 76ers

NBA'de Philadelphia 76ers formasıyla 7. sezonunu geçiren bir diğer temsilcimiz Furkan Korkmaz için sezon hayal kırıklığıyla geçti. Ligde 35 maça çıkmayı başaran Furkan, sezon ortasında Indiana Pacers'a takaslandı ve yeni takımının serbest bırakması sonucunda kulüpsüz kaldı. 

Furkan Korkmaz 35 maçta ortalama 9 dakika sahada kaldı ve 2.5 sayı ortalamsıyla mücadele etti. 76ers ise Doğu Konferansı'nı 47 galibiyetle 7. sırada tamamladı ve Play-Off'ta New York Knicks'in rakibi oldu.

Senin için hazırladığımız haberler