NBA'de Vasilije Micic pişmanlığı

Cem Ergün
30.06.2024 - 18:52 | Son Güncellenme: 30.06.2024 - 19:08

NBA koçu, bir dönem Türkiye'de Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Anadolu Efes'in de formasını giyen Vasilije Micic için pişmanlığını açıkladı. Detaylar...

NBA'de Vasilije Micic pişmanlığı

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Bir dönem Anadolu Efes'in de formasını giyen Sırp basketbolcu Vasilije Micic, geçtiğimiz sezon NBA ekiplerinden Oklahoma City Thunder'a transfer oldu. Micic, Şubat ayında ise takaslanarak Charlotte Hornets'in yolunu tuttu.

Pişmanlığını duyurdu

Sezonu Hornets formasıyla tamamlayan Micic için, eski koçu Steve Clifford açıklamalarda bulundu. Clifford, Sırp yıldız için verdiği karardan duyduğu pişmanlığı dile getirdi.

Geçtiğimiz Nisan ayında Charlotte Hornets'teki görevinden ayrılan Steve Clifford, Belgrad'da Sırbistan'ın kampına ziyarette bulundu. Eurohoops'un, Mozzart'tan aktardığına göre Clifford, takas yoluyla Charlotte Hornets'e katıla Vasilije Micic ve Aleksej Pokusevski hakkında konuştu.

"Tek pişmanlığım..."

62 yaşındaki deneyimli koç, yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı: "Tek pişmanlığım Vasilije Micic ve Aleksej Pokusevski’yi takıma daha önce getirmemiş olmam. Tüm sezon boyunca bizimle olsalardı daha da iyi olurdu, ikisi de takıma uyum sağlamayı başardılar.”

"Çalışkanlığı en sevdiğim yönüydü"

Micic'ten övgüyle bahseden Clifford, "Micic için tüm bunlar kolay değildi ama benchte kalmaya tahammül etmesi, pozitif kalması ve çalışkanlığı onun en sevdiğim yönleriydi." dedi.

Vasilije Micic'in Charlotte Hornets performansı

Vasilije Micic, geride bıraktığımız sezonda Charlotte Hornets formasıyla 30 maçta süre aldı. Maç başına 27.1 dakika sahada kalan Micic, 10.8 sayı ve 6.2 asist ortalamalarıyla sezonu tamamladı.

Anadolu Efes'te iki EuroLeague şampiyonluğu

1.91 metre boyundaki oyun kurucu, 2018-2023 yılları arasında 5 sezon Anadolu Efes'in formasını giydi. 30 yaşındaki basketbolcu, İstanbul ekibiyle 2 kez EuroLeague şampiyonluğu ve 3 kez Basketbol Süper Ligi şampiyonluğu yaşadı.

Senin için hazırladığımız haberler