NBA'de yeni sezon ne zaman başlayacak?

22.09.2020 - 19:28 | Son Güncellenme: 22.09.2020 - 19:35

Son dakika NBA haberleri... NBA'de 2020-2021 sezonu ne zaman, hangi tarihte başlayacak? NBA Başkanı Adam Silver konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte detaylar...

NBA'de yeni sezon ne zaman başlayacak?

Eren TUNCAY - AJANSSPOR

NBA, ABD'nin Orlando şehrinde 'bubble' (fanus) denilen bir ortamda, dış dünyadan izole bir şekilde playoff heyecanıyla devam ediyor. An itibarıyla konferans finallerinde takımlar mücadele sürdürürken, yeni sezonun ne zaman başlayacağı sorusunun cevabı da merak ediliyor.

İlk düşünce olmadı

NBA yönetiminin ilk düşüncelerinden biri, sezonu Aralık ayının hemen başında, yani 1 Aralık tarihinde başlatmaktı. Taraftarların da salonlara gelebilecek bir planı uygulamak isteyen NBA yönetimi, tüm dünyada koronavirüs vakalarının tekrardan artış göstermesinin ardından 1 Aralık başlangıç tarihini rafa kaldırdı.

Bunun ardından ise 2020-2021 sezonun başlangıç tarihi olarak Noel günü düşünüldü. Fakat bu konuda da somut bir adım gelmezken, NBA Başkanı Adam Silver, CNN'e konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Yeni sezon ne zaman başlayacak?

Adam Silver, yaptığı açıklamada yeni sezon için yılbaşını işaret etti. Silver, 2020-2021 sezonunun başlangıcı için Ocak ayının başını düşündüklerini ifade etti. Fakat normalde 82 maç olarak oynanan normal sezonun, iki aylık bir kaymayla Ocak ayında başlamasıyla maç sayısında olabilecek olası düşüş ve takvim düzeni hakkında bir bilgi verilmedi.

Senin için hazırladığımız haberler