NBA’de Aşı Zorunluluğu Kaldırılıyor

27.07.2022 - 10:33 | Son Güncellenme: 27.07.2022 - 11:01

NBA’de geçtiğimizi sezon büyük tartışmalara neden olan ve başta Kyrie Irving olmak üzere bazı oyuncuların karşı çıktığı zorunluluğu hakkında değişiklik yapıldı.

NBA’de Aşı Zorunluluğu Kaldırılıyor

Eurohoops'un YahooSports’tan Vincent Goodwill’e dayandırdığı habere göre; NBA’de gelecek sezon bir aşı zorunluluğu olmayacak. Ancak NBA, tüm personellerin aşılarını güncellemesini şiddetle önerecek.

Periyodik test devam edebilir

Ancak aşısız oyunculara yönelik tedbirler tümüyle kaldırılmayabilir. Aşılanmamış oyuncuların periyodik olarak COVID-19 testlerine tabi tutulması gündemde ancak bu konuda Oyuncular Birliği ile görüşmeler sürüyor.

Iving ve Thybulle'a yaradı

COVID-19 aşısı, hatırlanacağı üzere ligde bazı fikir ayrılıklarına sebep olmuştu. Brooklyn Nets7in yıldızı Kyrie Irving ve Philadelphia 76'ers'ten Matisse Thybulle gibi bazı oyuncular aşı olmamayı seçmişti. Kyrie Irving, aşı olmadığı için sezonun büyük bir bölümünde forma giymemiş, daha sonra ise New York eyaletinin aşı kuralları nedeniyle sadece deplasmanlarda oynayabilmişti. Matisse Thybulle ise Kanada yasaları gereği playofflarda Toronto Raptors karşısında deplasman maçlarında oynamamıştı.

Senin için hazırladığımız haberler