NBA'de yılın çaylağı seçilen Wenbanyama ilk olimpiyat maçından zaferle ayrıldı

28.07.2024 - 12:31 | Son Güncellenme: 28.07.2024 - 12:34

NBA'nin genç yıldızı ve aynı zamanda yılın çaylağı seçilen Victor Wenbanyama, kariyerinin ilk Olimpiyat maçı olan Fransa-Brezilya karşılaşmasından zaferle ayrıldı. İşte detaylar.

NBA'de yılın çaylağı seçilen Wenbanyama ilk olimpiyat maçından zaferle ayrıldı

AJANSSPOR-HABER

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda B Grubu ilk maçında ev sahibi Fransa, Brezilya’yı 78-66 mağlup etti. İlk kez olimpiyatlara katılmış olan Victor Wembanyama, kendi ülkesinde gerçekleşen karşılaşmadan da galibiyet ile ayrıldı.

"Rüya gibi geliyor"

İlk kez olimpiyat müsabakasına çıkan Wembanyama karşılaşma öncesinde açıklamalarda bulundu. Wembanyama, ''Olimpiyatlar’da oynama şansı bulmak hala bir rüya gibi. Buna diğer spor tecrübeleri gibi bakıyorum fakat hepsinden daha çok şey gerektirecek. Mental açıdan duygular inanılmaz seviyede. Olimpiyatlar’da olduğumuzu gerçekten kabullenmek zor. Televizyonda izlediğim dönemlerden tabii ki farklı geliyor. Hala rüya gibi'' dedi.

Performansıyla göz doldurdu

NBA'de her yıl verilen Yılın Çaylağı ödülünü kazanan ilk Fransız oyuncu olan Wembanyama, Brezilya karşısında 19 sayı, 9 ribaund istatistiklerine ulaşırken aynı zamanda 4 top çalma ve 3 blok gerçekleştirdi.

"EuroLeague'in en iyi oyuncularından ikisine sahibiz"

Fransa-Brezilya karşılaşması sonrası konuşan Wembanyama, "Takım arkadaşlarımla çok fazla konuştum. Onların paslarını değerlendirdim. Bu fedakarlıkla da ilgili. EuroLeague’in en iyi oyuncularından ikisine, NBA’de Yılın Savunmacısı ödülünün ilk 2 sırasındaki isme sahibiz. Hepimiz yerimizi bir diğer arkadaşımıza bırakmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler