NBA’den Clippers ve Thunder’a Ceza

İsa Kethüda
05.11.2022 - 17:09 | Son Güncellenme: 05.11.2022 - 17:12

NBA'de Oklahoma City Thunder ve Los Angeles Clippers ligin sakatlık kurallarını ihlal ettiği için NBA tarafından para cezasına çarptırıldı. İşte detaylar.

NBA’den Clippers ve Thunder’a Ceza

AJANSSPOR-HABER

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) ekiplerinden Los Angeles Clippers ve Oklahoma City ceza haberi ile gündeme geldi. İki Amerikan Basketbol Ligi takımı da ligin sakatlık kurallarını ihlal ettiği için lig tarafından para cezası aldı.

Para cezası aldılar

Associated Press’in aktardığı bilgilere göre Clippers ve Thunder’ın yaptığı kural ihlali cezayı getirdi. İki takım da bazı oyuncularının yaralı olduğunu ve maça çıkamayacağını bildirdi ancak daha sonrasında bu basketbolcular maçta yer aldı. Bunun üzerine ise NBA bu iki takıma ligin sakatlık kurallarını ihlal ettiği gerekçesi ile 25 bin dolar para cezası verdi.

Oynayamaz demişlerdi ama oynadılar

Geçen hafta sonu Clippers oyuncularından Brandon Boston Jr. ve Moussa Diabate’in sahaya çıkamayacağı takım tarafından NBA'e bildirilmişti. Ancak daha sonra iki oyuncu da Pazar günü New Orleans Pelicans’a karşı oynanan maçta yer aldı. 

Suns da ceza aldı

NBA’in 2022-2023 sezonu için yaptığı düzenlemeye göre her takım kendi sakatlık raporunu maçtan önceki gün 17.00’ye kadar yetkililer ile paylaşmalı. Arka arkaya maç olması halinde ise ekipler oyuncuları hakkındaki güncel durumları saat 13.00’e kadar açıklamalı. 

Phoenix Suns geçen sezon Pelicans karşısındaki play-off serisinin 6. maçından önce Devin Booker’ın katılım durumunu doğru bir şekilde ve zamanında bildirmediği için 25 bin dolar para cezası almıştı. Ayrıca Philadelphia da play-off maçı sabahı yıldız oyuncusu Joel Embiid’i kadro dışı gösterdikten sonra Miami Heat karşısındaki maç öncesinde 50 bin dolar para cezasına çarptırıldı.

Senin için hazırladığımız haberler