NBA'den oyunculara açık çek! İsterseniz oynamayın...

16.06.2020 - 17:57 | Son Güncellenme: 16.06.2020 - 18:05

NBA'den oyunculara açık çek! İsterseniz oynamayın...

NBA'in Temmuz'un sonunda yeniden devam etme kararından sonra, son dönemde bazı oyuncuların hoşnutsuzluğu sebebiyle tartışmalar çıkmıştı.

EREN TUNCAY - AJANSSPOR

İlk olarak NBA Oyuncular Birliği tarafından ligin devam etmesi konusu onaylandıktan sonra, NBA resmi olarak ligin geri döneceğini açıklamıştı. Ancak bunun ardından NBA'deki bazı oyuncular kendi fikirlerinin sorulmadığı gerekçesiyle durumdan memnun olmadıklarını dile getirmişti.

Kyrie Irving öncülük etti

Geçtiğimiz hafta ise Brooklyn Nets forması giyen Kyrie Irving, 80'den fazla oyuncunun -içlerinde NBA Oyuncular Birliği Başkanı Chris Paul de vardı- bulunduğu bir görüşme düzenleyip bu görüşmede oyuncuların büyük bir kısmının hem fikirlerinin alınmamasından dolayı, hem de ABD'de yaşayan George Floyd cinayetinin sosyal adaletsizlik, ırkçılık gibi konuları yeniden ortaya çıkarması ve bu konuların çözüme kavuşmadan liglerin yeniden başlamasının doğru olmadığını belirtmişti. (O HABERİMİZİ BURADAN OKUYABİLİRSİNİZ)

Oynamak için zorunluluk yok

Bu tartışmalar sürerken, NBA Başkanı Adam Silver ise ESPN'e önemli açıklamalarda bulundu. Kaygısı olan ve oynamaktan çekinen oyuncuların, isterlerse eğer Orlando'da devam edecek olan ligde, takımlarına katılmama haklarının olduğu ifade edildi.

"Bunu kabul ediyoruz"

NBA Başkanı Adam Silver konuyla ilgili şu sözleri kullandı: "Önümüzdeki haftalarda bu sorunları ortadan kaldırabileceğimizi düşünüyorum. Ama söylediğim gibi, aynı zamanda oyuncular ile anlaşmaya da vardık. Eğer oynamak istemezlerse bu herhangi bir ihlal durumu yaratmayacak. Bunu kabul ediyoruz. Oyuncuların oynamama sebepleri ailevi, sağlık kaygısı gibi durumlardan dolayı olabilir."

"Rahat hissetmiyorum ama..."

NBA'in yıldız oyuncularından Damian Lillard ise, NBA'in yeniden devam etme planı hakkında, "Kendimi bu konu hakkında %100 rahat hissetmiyorum ama bu riski almak istiyorum." demişti.

NBA'in 30-31 Temmuz tarihlerinde tek bir şehirde (Orlando) ve 22 takımla yeniden başlaması bekleniyor.

Senin için hazırladığımız haberler