NBA'e geri sayım! Playoff yarışı...

21.07.2020 - 18:14 | Son Güncellenme: 21.07.2020 - 18:32

NBA'in yeniden başlamasına 10 gün kala playoff'a girme yarışı veren takımlar, playoff'ta sıralama yarışı veren takımlar ve şampiyonluk favorisi olan takımları inceleyeceğiz. İlk olarak, playoff'a girme yarışı veren takımlarda son durum ne? İşte detaylar...

NBA'e geri sayım! Playoff yarışı...

Eren TUNCAY - AJANSSPOR

Pandemi arasıyla beraber NBA'e ara verilmesinin ardından sezonun geri kalanı, zorunlu durumlar dolayısıyla daha önce örneğini yaşamadığımız bir şekilde devam edecek. NBA'de bulunan 30 takımdan 22'si, Orlando'da; tek bir şehirde, seyircisiz şekilde kamp usulü sezonu sürdürecek.

NBA'in başlamasına son 10 gün kalmışken, takımların son durumlarına beraber bakalım dedik. Tabii ki öngörüler, daha önce örneğini yaşamadığımız bu sezonda, takımların bıraktıkları yerdeki durumlarıyla, NBA'in sosyal medya hesabından takımların antrenmanlarını paylaştığı videolarla sınırlı olacak. İlk olarak 8 normal sezon maçıyla beraber playoff potasına kendini atmaya çalışan 9 takıma bakacağız.

Başlayalım.

NBA'E GERİ SAYIM SERİMİZİN İKİNCİ YAZISINI BURADAN OKUYABİLİRSİNİZ!

NBA'E GERİ SAYIM SERİMİZİN ÜÇÜNCÜ YAZISINI BURADAN OKUYABİLİRSİNİZ!

Washington Wizards

Aslında 22 takıma baktığımızda 'Orlando'ya neden gidiyorlar?' denilen tek takım. Özellikle playoff için oynanacak yalnızca 8 maç olması ve 9. sırada yer alan Washington'ın 8. sıradaki Orlando Magic ile 6 maçlık farkı kapatması mucizeye yakın bir senaryo. Üstelik takımın tek yıldız oyuncusu ve sürükleyicisi Bradley Beal'ın da Orlando'da devam edecek ligde oynamayacağını göz önünde bulundurursak. Washington için en akıllı seçim, kendilerinden yalnızca 1 maç geride olan Charlotte Hornets'in başkanı Michael Jordan'ın yaptığı gibi, takımı hiç boşuna götürmemek olurdu.

Ne bekliyorum? Hiçbir şey.

Ne yapabilirler? Hiçbir şey.

Orlando Magic

Orlando bu sezonun şanslı takımlarından biri olmuştu. Özellikle sezon başında kadro yapılanmalarına bakıldığında daha üst sıraları zorlaması beklenen Chicago Bulls, belki Detroit Pistons ve Atlanta Hawks takımlarının hiç oraları bulamamasıyla, zaten görece daha zayıf olan Doğu Konferansı'nda kendisini zorlanmadan 8. sıraya atmayı başardı. Sezonun geri kalan 8 maçlık normal sezon bölümünde de, bir mucize olmayacağı takdirde playoff'ta kalacaklar. Fakat bir hedeflerinin olduğunu söyleyebiliriz: 7. sıra. Şu an Doğu'da 7. sırada bulunan Brooklyn Nets ile aynı galibiyet-mağlubiyet sayısına sahip Orlando, Brooklyn'i geçip -eğer Toronto Raptors ikinci sırada kalırsa- Milwaukee Bucks ile eşleşmekten ziyade Toronto Raptors ile eşleşmek isteyeceklerdir. 2019 playofflarında Orlando'nun Toronto Raptors'ı ilk maçta yendiğini ve serinin genelinde rakibini zorladığını da hatırlatmak gerekebilir.

Ne bekliyorum? Brooklyn'i geçip 7. sırada yerleşmelerini.

Ne yapabilirler? Toronto eğer ikinci sırada kalırsa, ilk tura göre iyi bir playoff serisi geçirebilirler.

Brooklyn Nets

Brooklyn Nets, sezona Kevin Durant ve Kyrie Irving gibi yıldız oyuncuları kadrosuna alarak başlamış, ancak Durant'in bir sezon oynamayacağını bilerek, aslında 2020-2021 sezonuna hazırlanan bir takım olarak girmişti. Fakat oyun anlamında Brooklyn, geçtiğimiz sezonlara nazaran tatmin eden bir görüntü sergilememişti. Kyrie Irving'in olduğu bölümlerde çok daha dağınık bir görüntü çizen Nets, onun olmadığı maçlarda ise daha istikrarlı ve maç kazanan bir takım görüntüsü vermişti. Bütün bunlar bir kenara, Brooklyn Nets, koronavirüsten en çok etkilenen takım oldu. Takımın ana oyuncularından 5 tanesinin koronavirüs testi pozitif çıkmasının ardından Brooklyn, onların yerine kadrosuna yeni oyuncular katmak zorunda kaldı ki kattığı oyunculardan birinde de (Michael Beasley) koronavirüs vakası çıkınca o da takımdan ayrılmak zorunda kaldı. Brooklyn'i vuran koronavirüsün onların yeniden başlayacak ligde sıralamasını ve oyununu da çok büyük ölçüde etkileyeceğini düşünüyorum.

Ne bekliyorum? 8. sıraya düşmelerini.

Ne yapabilirler? Maalesef hiçbir şey.

Phoenix Suns

Batı Konferansı'ndaki playoff yarışı belki de playoff öncesi en zevkli geçecek olan maçlara sahne olacak. 13. sırada yer alan Phoenix'in ise bu yarışta şansının düşük olduğunu düşünsem de, Devin Booker liderliğinde, genç uzunları Deandre Ayton'ın da sezonun son bölümünü iyi geçirmesiyle onlardan sağlam bir takım ortaya çıkarmalarını bekliyorum. Fakat bu sezon da playoff onlar için zor görünüyor.

Ne bekliyorum? Göze hoş gelen basketbol ve iyi bir Devin Booker.

Ne yapabilirler? İki sıra yükselebilirler.

San Antonio Spurs

NBA'de son 20 yılın en başarılı takımı. Bu sezon artık oralardan uzak bir pozisyonda olduğunu sezon içindeki dalgalanmaları ve kaybettikleri maçlarla göstermişti. Aslında geçtiğimiz 3-4 sezonda da o seviyelerinden uzak olsalar da, ilk defa geçen sezon playoff kaçırmışlar, ondan öncesinde tecrübe ve kulüp kültürüyle bir şekilde playofflarda yer almaya devam etmişlerdi. Fakat artık takımdaki oyuncuların 'eski tip' kalması, sakatlık problemleri derken San Antonio, playofflar için derece olarak şansı olsa da, gerçekçi anlamda orada olmaması gereken bir ekip. Gregg Popovich'i severiz, sayarız ama DeMar DeRozan ve LaMarcus Aldridge'in başını çektiği takım, 2020 basketbolunda ancak bu kadarını yapabiliyor.

Ne bekliyorum? Belli ölçüde mücadele.

Ne yapabilirler? Gelecek sezonları şimdiden düşünebilirler.

Sacramento Kings

Son dönemin en heyecan verici takımlarının başında geliyor olmaları, yine de sezon içinde coaching anlamında yanlış kararlar alınmasına ve rotasyonu oturtamamalarına engel olamadı. Öncelikle ne oynayacaklarına karar vermek zorundalar. Genç jenerasyonun en potansiyelli oyun kurucusu olan De'Aaron Fox'un peşinden koşacaklar mı, yoksa Bogdan Bogdanovic'in direksiyonda olduğu sistemle mi devam edecekler? İkisinin birlikte gitmediğini gördüler. Ancak antrenmanlarda görüldüğü kadarıyla takımca fit ve hazır görünüyorlar. Fakat playoff için beklemek zorunda kalmaları daha muhtemel.

Ne bekliyorum? Yüksek tempo.

Ne yapabilirler? Gelecekte takımı kimler üzerine kuracaklarını belirleyebilirler.

New Orleans Pelicans

Kişisel anlamda en sevdiğim takımların başında yer alıyor. Sezon başında yaşadıkları oyunsal anlamdaki 'yanlış kararlar' olmasaydı belki de 8. sırada Memphis Grizzlies yerine orada olacaklardı. Son dönemlerin en sükse yaratan çaylağı Zion Williamson'ın sakatlık sebebiyle takıma geç katıldığı döneme kadar yükseliş trendinde olan Pelicans, Zion'un da gelmesiyle müthiş bir ivme yakalamıştı. Kaybettikleri maçlar dahil, basketbolseverlerin izlemekten en çok keyif aldığı takımların başında geliyorlar olsa gerek. Brandon Ingram, Lonzo Ball gibi Lakers'ta istediklerini yapamayan ve potansiyellerinin altında adeta ezilen yeteneklerin Pelicans'ta doğru bir yapıda ve antrenör ekibiyle nasıl birer oyuncuya dönüştüklerini ve dönüşeceklerini görmek heyecan yaratıyor. Üstüne Zion Williamson'ın istikrarlı performansı, geleceğe belki de en umutlu bakan takımlarından biri yapıyor Pelicans'ı. Özellikle de Orlando'daki idmanlardan paylaşılanlara bakıldığında Zion Williamson'ın pandemi arasında fiziksel olarak kendisine çok iyi bakması ve zihinsel olarak hazır görünümü, Pelicans'ı benim için Batı'da playoff'un son biletini alabilecek iki takımdan biri hâline getiriyor.

Ne bekliyorum? 8. sıradan playoff'a girmelerini.

Ne yapabilirler? 8. sırayı alırlarsa Los Angeles Lakers ile keyif veren bir playoff ilk tur serisi.

Portland Trail Blazers

What time is it? DAME TIME. NBA'in en clutch, en profesyonel ve sadık oyuncularından Damian Lillard'ın olmadığı bir playoff düşünmek çok zor. Geçtiğimiz sezon Batı finaline kadar çıkarak aslında beklenmeyen bir başarıyı gerçekleştirmiş oldular. Bu sezon ise sakatlıklardan çok çeken takımlardan biriydi Portland. Burada takımın koçu Terry Stotts'a da hakkını teslim etmek gerekiyor. Ancak Damian Lillard'ın Ocak-Şubat aylarında bireysel anlamda saçma sapan bir seviyede oynadığı basketbol, ağızları açık bırakmış, Portland'ı kademe kademe yukarıya taşımış ve Memphis Grizzlies'in ardından 9. sıraya getirmişti. Takımın genç potansiyeli Zach Collins'in de Orlando'da devam edecek sezonda olacağını hesaba kattığımızda, çok daha opsiyonlu ve tehlikeli bir Portland'ı izleyebiliriz.

Ne bekliyorum? Çok iyi bir Damian Lillard ve Pelicans ile 8. sıra savaşı.

Ne yapabilirler? 8. sırayı alırlarsa Lakers'ı ilk turda yorabilirler.

Memphis Grizzlies

Sezonun flaş takımı. Jaren Jackson Jr. ve Ja Morant etrafında müthiş potansiyelli ve seyir zevki yüksek ama kontrollü bir takım kurmayı başardılar. Pelicans, Celtics gibi takımlarla beraber geleceğe en umutla bakan takımlardan bir diğeri Grizzlies. Gençlerin liderlik ettiği takımda oyuncuların dakikalarının ayarlanması, nerede gaza nerede frene basacaklarını bilmeleri ve her şeyden önemlisi yapabileceklerinin farkında olmaları ve bunları dengeli bir şekilde paylaştırmayı çok iyi bildiler. Sezonun başlarında özellikle takım olarak aldıkları galibiyetlerle playoff potasının üst sıralarında yer alsalar da kimse sezon başında bu sezon özelinde onlardan hiçbir şey beklemezken en sonunda kendilerini hâlâ playoff'un içinde buldular. Lig pandemi arasına girmeden önce yaşadıkları düşüş alttan gelen takımların da iştahını kabartmıştı. 3-4 maç farkıyla avantajlı olsalar da, Pelicans ve Portland'ın altında kalacaklarını düşünüyorum.

Ne bekliyorum? Çok güzel şeyler ama bu sezon değil.

Ne yapabilirler? Sürpriz yapabilirler. Pelicans ve Portland'ın canını sıkabilirler.

Senin için hazırladığımız haberler