NBA'in Blok Kralı eski Fenerbahçeli yıldızların takımına transfer oldu

Burak Alaca
16.09.2023 - 18:06 | Son Güncellenme: 16.09.2023 - 19:00

EuroLeague ekibi Bayern Münih uzun yıllar çeşitli NBA ekiplerinin formasını giyen 33 yaşındaki İspanyol uzun forvet Serge Ibaka ile kontrat imzaladı.

NBA'in Blok Kralı eski Fenerbahçeli yıldızların takımına transfer oldu

AJANSSPOR-HABER

Sezon öncesi takımın başına deneyimli İspanyol koç Pablo Laso'yu getiren ve yeni bir yapılanmaya giden EuroLeague'in Alman temsilcisi Bayern Münih, NBA veteranı uzun forvet Serge Ibaka ile kontrat imzaladı.

Bavyera'da İspanyol bir sanatçı

Bayern Münih Basketbol Takımı resmi sosyla medya hesabından yaptığı açıklamada Serge Ibakayı etiketleyerek, "Birlikte sanat yapmayı sabırsızlıkla bekliyorum." ifadelerinde bulundu. 

OKC'de süper yıldızlarla oynadı, efsane oldu

2008 NBA Draft'ında ilk tur 24. sırasından o zamanki adı ile Seattle Supersonics (Oklahoma City Thunder) tarafından seçilen Serge Ibaka seçildikten 1 yıl sonra NBA yolunu tuttu. 7 sezon Oklahoma City Thunder forması giyen 2.08'lik uzun forvet; bu dönemde 2 kez NBA'de sezonun blok lideri olurken, 3 defa da yılın defansif beşlerine seçildi. İspanyol yıldız burada Kevin Durant, Russell Westbrook ve James Harden gibi yıldızlarla takım arkadaşlığı yaptı.

İlgini Çekebilir
Efesli yıldızdan kendi kendine koçluk!
Habere Git

NBA şampiyonu oldu yüzüğü kaptı

Serge Ibaka, Toronto Raptors'un 2018-2019 sezonunda Kawhi Leonard önderliğinde tarihinde kazandığı ilk NBA şampiyonluğunda takımın önemli bir parçasıydı. 

Sakatlıklar kariyerini düşüşe geçirdi

33 yaşındaki oyuncunun son yıllarda sırt ve dizinden yaşadığı sakatlıklar nedeniyle NBA'de aldığı süreler git gide azaldı. Serge Ibaka, Milwaukee Bucks forması giydiği son 2 sezonda toplam 35 maça çıkabildi.

Bayern, Fenerbahçeli yıldızları havada kaptı

Bayern Münih yaz aylarında temsilcimiz Fenerbahçe Beko'dan ayrılan eski pivotu Devin Booker ve geçen sezon EuroLeague'de Sarı-Lacivertliler ile çaylak geride bırakan guard Carsen Edwards ile kontrat imzalamıştı.

İlgini Çekebilir
Şampiyon Panzerlerin MVP'sinden Nowitzki itirafı!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler