NBA’in efsanesi Michael Jordan 1 yılda 500 milyon Dolar kaybetti!

24.03.2021 - 13:15 | Son Güncellenme: 24.03.2021 - 13:37

Basketbol haberleri… Koronavirüs spor dünyasını vurmaya devam ediyor. ABD’de yapılan haberlere göre Michael Jordan’ın serveti pandemi nedeniyle son 1 yıl içinde 500 milyon Dolar eridi. İşte detaylar…

NBA’in efsanesi Michael Jordan 1 yılda 500 milyon Dolar kaybetti!

AJANSSPOR-DIŞ HABER

Pek çok kişi tarafından tarihteki en iyi basketbol oyuncusu olarak kabul edilen Michael Jordan da kornavirüsün etkilerinden nasibini aldı. Dünyayı etkisi altına alan pandeminin Jordan'ın hisselerini düşürdüğü ve NBA efsanesinin servetinin bir yıl içinde 500 milyon Dolar azaldığı açıklandı.

Sponsorluk geliri azaldı

Amerikan ekonomi dergisi Forbes tarafından 2.1 milyar Dolar’lık servetiyle ABD’nin en zengin 500 kişisi arasında gösterilen emekli basketbolcu tarihteki en yüksek gelire sahip sporcu unvanını almıştı. Bunda Jordan’ın sponsoru Nike ile olan karlı anlaşmasının büyük payı bulunuyordu.

Yatırımları kaybettirmeye başladı

Ancak Forbes'a göre dünyanın yaşadığı kriz NBA efsanesinin de kapısını çaldı. Michael Jordan’ın serveti son değerlendirmeler ışığında 1.6 milyar Dolara geriledi. Dünyaca ünlü dergi, kasasındaki yüzde 25’e yakın kaybı yıldız oyuncunun basketbola paralel yatırımlarına bağladı. 

Asıl serveti reklam anlaşmalarından

Haberde Michael Jordan’ın çoğu ölümlü için hayal bile edilemeyecek özel jetlere, yatlar, konaklara, golf sahalarına, arabalara ve lüks hayat koşullarına sahip olduğu vurguandı. Kariyerinde oynadığı kulüplerden 100 milyon Dolara yakın para kazanan Jordan, reklam ve anlaşmalardan 1.8 milyar Doları kasasına koydu. 2010'da Charlotte Hornets'in büyük hissesini 175 milyon Dolar'a satın alan efsane, Eylül 2019'da değeri 1.5 milyar Dolar olarak hesaplanan kulübün küçük bir hissesini sattı.

Ayakkabıdan yılda 100 milyon Dolar kazanıyor

Jordan, Nike’tan kendi markasıyla ürettiği spor ayakkabılar için yılda yaklaşık 100 milyon Dolar telif ücreti alıyor. Air Jordan ayakkabıları şimdiden tarihin en çok satan ayakkabısı unvanına sahip. Nike’ın ise ünlü basketbolcuya ana sponsor olduğundan bu yana hisselerinin yüzde 84 oranında değer kazandığı belirtiliyor.

Senin için hazırladığımız haberler