Ndiaye'nin kazancı artıyor! Galatasaray...

21.08.2018 - 11:40 | Son Güncellenme: 21.08.2018 - 08:40

Ndiaye, kazanıyor, kazandırıyor. İki sezon içerisinde üç takım gezen Senegalli futbolcu, ücretini 6 kat artırırken, menajer de yaklaşık 2 milyon euroluk bir gelir elde etti. Galatasaray da oyuncusunu İngiltere’ye gönderip 16 milyon euroyu kasasına koydu.

Sözleşmesi gereği Stoke City’nin Premier Lig’den Championship’e düşmesi nedeniyle ücretinde yüzde 30 indirim gerçekleşecek olan futbolcu, 900 bin eurosunu kaybetmemek için sarı-kırmızılı kulübe dönmeyi kabul etti. Ndiaye resmi işlemlerin bitmesini bekliyor.

Galatasaray’a yeniden dönmek için gün sayan Badou Ndiaye, “Para nasıl kazanılır?”ın dersini veriyor. Senegalli futbolcu tekrar Cim-Bom ile anlaşırken, 2 sezonda 3 farklı sözleşme yaparak hem kendine, hem menajeri William Davilla’ya hem de Galatasaray’a kazandırdı.

Ocak ayında 16 milyon euro karşılığında Stoke City’ye transfer olan Badou Ndiaye’nin kulübü Premier Lig’den Championship’e düşünce yapılan özel anlaşma gereği alacağı parada yüzde 30 indirime gidildi. Stoke City’ye 3 milyon euro senelik ücrete imza atan Senegalli futbolcunun maaşı bu yüzden 2.1 milyon euroya inecekti.

Bu nedenle Ndiaye, Galatasaray’a gelerek sadece Şampiyonlar Ligi hayalini gerçekleştirmeyecek aynı zamanda parasal olarak kaybını tolere edecek. Senegalli futbolcu, Türkiye’ye dönmese kaybı 900 bin euro olacaktı.

Osmanlıspor’dan Galatasaray’a gelirken, senelik 2 milyon 750 bin eurodan 4 senelik sözleşmeye imza atan 27 yaşındaki futbolcu, yarım sezon sonra Stoke City’ye gitmişti. Galatasaray, UEFA Finansal Fair Play konusunda sıkıntı yaşamamak adına oyuncunun bonservisini düşük göstermek için bunun bir kısmını Ndiaye’nin maaşına yansıtmıştı.

Kaybı olmayacak

Ndiaye’nin kağıt üzerinde maaşı 2 milyon 750 bin euro gözükse de eline 2 milyon euro geçecekti. Böylece Osmanlıspor’da 450 bin euroya oynarken, Galatasaray’a 2 milyon euro garantiye imza atan Ndiaye, yarım sezon sonra 3 milyon euro net rakama imza attı. Şimdi de aynı paraya sarı-kırmızılı formayla tekrar buluşacak.

1: Geçen sezonun devre arasında gittiği Premier Lig’de toplam 13 maç ilk 11’de oynayan Badou Ndiaye, bu yıl Championship’te tek maça çıktı, Leeds United’a 3-1 yenildikleri karşılaşmada 63 dakika görev yaptı. (Milliyet)

Senin için hazırladığımız haberler