Wimbledon'da Taylor Fritz'le Karşılaşan Rafael Nadal Yarı Finale Yükseldi

Akın Ungan
06.07.2022 - 21:32 | Son Güncellenme: 06.07.2022 - 21:59

Wimbledon'da Taylor Fritz ile karşılaşan Rafael Nadal, 3-2 kazanarak yarı finale yükseldi. Bu turda Novak Djokovic gibi zorlanan Nadal, nefes kesen maçı kazanmayı başardı.

Wimbledon'da Taylor Fritz'le Karşılaşan Rafael Nadal Yarı Finale Yükseldi

AJANSSPOR HABER

Wimbledon'da yarı finale yükselme mücadelesi veren Rafael Nadal, Taylor Frizt ile karşı karşıya geldi. Nefes kesen çekişmeye sahne olan maç 3-2 Nadal galibiyeti ile sona erdi.

İnanılmaz mücadele etti, geriden geldi

Tam 4 saat 21 dakika süren maçta Taylor Fritz karşısında 2-1 geriye düşen efsane tenisçi, büyük bir geri dönüşe imza atarak 5 setlik mücadeleyi 3-2 kazanmayı başardı. Adını yarı finale yazdıran Rafael Nadal, bu turda Nick Kyrgios ile karşı karşıya gelecek.

14 yıl önce Federer'e karşı oynadığı unutulmaz finali hatırlattı

Tam 14 yıl önce bugün (06 Temmuz 2008) Wimbledon finalinde Roger Federer ile şampiyonluk mücadelesi veren Rafael Nadal, unutulmaz bir final oynamış ve 4 saat 48 dakika sonunda mutlu sona ulaşmıştı. Nadal, bu şampiyonluğu, Federer karşısında 2-0 geriye düştükten sonra yaptığı geri dönüşle elde etti.

"Bunu nasıl yaptığımı bilmiyorum"

Maçın ardından soruları yanıtlayan Nadal, "Bunu nasıl yaptığımı bilmiyorum. Bu tarz maçları oynamayı çok seviyorum. herekese çok teşekkürler. Büyük bir oyuncuya karşı çok zor bir maç oynadım. Taylor'u tebrik ediyorum, harika oynadı. Benim için tabii ki kolay maç asla değildi." ifadelerini kullandı.

"Maçı bitiremeyeceğimi düşündüm"

Sakatlığının kendisini fazlasıyla zorladığını belirten Nadal, "Genel olarak iyiyim. Şimdi apdominal bölgemde bir problem var. Servisi bir şekilde farklı kullanmak zorunda kaldım. Maçı bitiremeyeceğimi düşündüm. Ama bir şeyler bana yardım etti. İnsanların sağladığı enerji, ambiyans yardım etti." şeklinde konuştu.

"Bu kortta çok özel anları birlikte paylaştık"

Roger Federer'e karşı oynadığı efsane finalin kendisine hatırlatılmasından sonra efsane tenisçi şunları söyledi: "Çok uzun zaman önceydi ama o finali unutmak imkansız. Bu kortta çok özel anları birlikte paylaştık. 2008'e gitmek, 2022'ye gitmek ve tekrar bunu oynamak mükemmeldi."

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe, Napoli'nin yıldızını alıyor
Habere Git

"O maçı oynayabilmek çok kolay olmayacak"

Wimbledon yarı finalinde karşılaşacağı rakibi hakkında konuşan Rafael Nadal, sakatlığını da işaret ederek, "Nick de büyük bir oyuncu. Harika bir sezon çıkarıyor. Çok kolay olmayacak o maçı oynayabilmek." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler