Ne diyor bu Rummenigge? 2023 de mi bize verilmeyecek?

Eren Tuncay
02.06.2021 - 11:58 | Son Güncellenme: 02.06.2021 - 12:01

Karl-Heinz Rummenigge, 2023 Şampiyonlar Ligi finaliyle ilgili "Umarım evimizde oynayacağız" dedi. 2023 Şampiyonlar Ligi finali İstanbul'da olmayacak mı? İşte detaylar...

Ne diyor bu Rummenigge? 2023 de mi bize verilmeyecek?

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

Bayern Münih'teki CEO'luk görevinden 6 ay erken ayrılacağını açıklayan Karl-Heinz Rummenigge, Bild gazetesine verdiği röportajın sonunda muhabirin kendisine sorduğu "Bayern Münih'e gelecek için neler dilersiniz?" sorusuna Türkiye'yi de ilgilendiren ilginç bir cevap verdi.

"Evimizde oynanacak final" vurgusu

2012'de Münih'teki Şampiyonlar Ligi finalinde Chelsea'ye kupayı kaptırmalarının kendisinde hala bir yara olduğunu belirten Bayern CEO'su ve UEFA İcra Kurulu üyesi Rummenigge "Umarım 2023'te evimizde oynanacak finalde yine Bayern olur ve kupayı alır" açıklamasını yaptı.

2020'den sonra 2021 Şampiyonlar Ligi finalinin Türkiye'den alınması sonrası Türkiye'ye henüz yeni bir final verilmezken UEFA'nın Cumhuriyet'in 100. kuruluş yılı olan 2023 finalini Türkiye'ye vereceği konuşuluyor. Ancak UEFA'da bu kararı alacak olan İcra Kurulu üyesi olan Rummenigge'nin yaptığı bu açıklama UEFA'da bu konunun henüz konuşulmadığını ortaya koyuyor.

Ne demişti?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, geçtiğimiz hafta Goal Türkiye'ye verdiği röportajda, "Bu sene UEFA Süper Kupa ve 2023 UEFA Şampiyonlar Ligi finalini biz düzenleyeceğiz" şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Rummenigge’de erken veda

Öte yandan Bayern Münih CEO’su Karl-Heinz Rummenigge, uzunca bir zaman önce 2021 yılı sonunda sözleşmesi son erdiğinde görevi bırakacağını açıklamış ve kulüp yönetimi onun ayrılmasının ardından CEO görevi için eski oyuncusu Oliver Kahn ile anlaşmıştı. Kahn 2020 Ocak ayında Bayern Münih futbol şirketi yönetim kuruluna girerek Rummenigge’nin yanında bir nevi staja başlamıştı. Ancak Karl-Heinz Rummenigge’den dün sürpriz bir karar geldi ve Bayern CEO’su haziran sonu itibarıyla görevi bırakacağını açıkladı.

"Her şey güzelken gitmek en iyisi"

Bild’e açıklamalarda bulunan Rummenigge, 20/21 sezonunun mali yılının 30 Haziranda tamamlanacağını ve 1 Temmuz’da yepyeni bir dönemin başlayacağını bun nedenle görevi devralacak Oliver Kahn’ın işe sıfırdan başlamasının daha doğru olacağını belirtti. “Hanis Flick, ayrıldı yeni teknik direktör, yeni bir sezon, yeni bir CEO, tertemiz bir başlangıç. Son 1 yılda 7 kupa kazandık. Her şey şu anda çok güzelken gitmek en iyisi” diyen Bayern CEO’su, Avrupa’nın en iyi ekonomisine sahip Bayern’in Başkan Hainer, CEO Kahn, Futbol Sorumlusu Salihamidzic ve yeni teknik direktör Nageslmann dörtlüsüyle en iyi ellerde olduğunu Flick, Gerland, Klose, Alaba, Martinez, Boateng gitmesinin kendisinin gitmesinden farklı olmadığını ve herkesin yerinin bir şekilde mutlaka dolacağını da ifade etti.

Rummenigge kendi döneminin en iyi transferlerinin de kaleci Neuer ile Robert Lewandowski olduğunu söyledi. “Biri dünyanın en iyi kalecisi diğeri dünyanın en iyi santrforu”. Alman futbol insanı, artık ailesi ve torunlarına zaman ayıracağını ancak UEFA’da yeni başladığı İcra Kurulu üyeliğine de çok önem verdiğini sözlerine ekledi.

Senin için hazırladığımız haberler