Ali Koç iyi örnek olarak Galatasaray'ı göstermişti! Cengiz o geleneği yıktı

28.04.2021 - 20:06 | Son Güncellenme: 28.04.2021 - 20:43

Galatasaray'da başkan adayı Eşref Hamamcıoğlu, kulüp üyelerinin verilerinin diğer adaylara verilmeyeceği açıklanınca Galatasaray yönetimine tepki gösterdi.

Ali Koç iyi örnek olarak Galatasaray'ı göstermişti! Cengiz o geleneği yıktı

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray yönetimi, kulübe üye olan kişilerin verilerinin başkan adaylarına verilmeyeceğini açıkladı. Bu gelişme, bazı üyelerin tepkisini çekeken başkan adaylarından Eşref Hamamcıoğlu da sert bir açıklama yaptı.

Galatasaray'da yaklaşan seçim öncesi çalışmalar hız kazanırken, başkan adayları da kulüp üyelerine ulaşmaya çalışıyor. Bu bağlamda başkan adayları tüm üyelerin iletişim bilgilerine ulaşabilirken; sarı - kırmızılı yönetim bugün yaptığı açıklamada üyelerin verilerini paylaşamayacağını duyurdu. 

 

 

Galatasaray'dan açıklama: Üye bilgileri adaylarla neden paylaşılmıyor?

Galatasaray'ın resmi sitesinde yer verilen açıklamada, bu verilerin paylaşılmamasının gerekçesi olarak 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanun hükümleri gösterildi. 

 

 

 

 Sarı - kırmızılı kulüpten yapılan açıklama şöyle devam etti:

''Bu çerçevede Divan Başkanlığı ve Kulüp Başkanlığı seçimlerine ilişkin olarak adayların, tanıtımlarına dair bilgi ve dokümanları uygun formatta kulübümüze iletmeleri halinde, bu bilgi ve dokümanlar bir kereye mahsus olmak üzere kulübümüz tarafından e-posta yolu ile üyelerimize iletilecektir"

Eşref Hamamcıoğlu: ''Camia haksız rekabet ayıbına tepki vermeli''

Bu açıklama bazı Galatasaray üyelerinin tepkisini çekti. Eski divan başkanı ve mevcut başkan adaylarından Eşref Hamamcıoğlu ise sosyal medya hesabından sert bir açıklama yayınladı.

 

Hamamcıoğlu, bu açıklamada ''Seçime katılacak başkan adaylarına Hazirun listesinin verilmemesi ne edebe, ne tüzüğümüze, ne de Galatasaray adabına uygun değil! Galatasaray camiası demokratik seçimlerde haksız rekabet ayıbına derhal tepki vermeli!'' ifadelerini kullandı.

'Elbette bunun da hesabı sorulacak'

Galatasaray üyelerinden Ahmet Tirali de bir paylaşımda bulunarak, ''Seçim öncesinde kulüp nezdinde kayıtlı bulunan kişisel verilerimin, bütün başkan adayları ile, tıpkı 2016’da yürürlüğe giren KVKK’ya rağmen bilgilerimin Mustafa Cengiz ile paylaşıldığı 2018 seçiminde olduğu gibi paylaşılmasına açık rıza gösteriyorum'' dedi ve bu tweet'te Galatasaray Kulübü resmi hesabını etiketledi. 

 

Aras Basmacıgil de ''KVKK’ya sığınarak son kötülüğünüzü de yapıyorsunuz Galatasaray’a. Adaylara üyelerin iletişim bilgilerini vermemek inanılmaz bir terbiyesizlik. Elbette bunun da hesabı sorulacak...” dedi.

Galatasaray'da başkanlık seçimi ne zaman yapılacak?

Galatasaray Kulübü, 2 hafta önce seçim tarihini resmen açıkladı. Sarı - kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada; olağan seçimli genel kurulun 22 Mayıs'ta, çoğunluk sağlanamadığı takdirde ise 29 Mayıs'ta gerçekleştirileceği bildirildi.
 

Galatasaray'da başkan adayları kimler?

Sarı - kırmızılı camiada seçim öncesi 4 isim, adaylığını resmen duyurdu. Mustafa Cengiz'in aday olup olmayacağı henüz netlik kazanmazken; şu anda ikinci başkanlık görevini yürüten Abdurrahim Albayrak'ın da aday olması bekleniyor.

 

Galatasaray'da başkan adayı olduğunu açıklayan isimler şu şekilde:

  • Eşref Hamamcıoğlu
  • Burak Elmas
  • Metin Öztürk
  • Tuncer Hunca

Ali Koç Galatasaray'ı bu konuda takdir etmişti

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 3 yıl önce seçim çalışmalarını yürütürken Galatasaray'ın üye bilgilerini başkan adaylarına doğru bir şekilde verdiğini söylemiş ve bu konuda sarı - kırmızılıları örnek göstermişti. O dönem Galatasaray'da da başkanlık seçimi gerçeklemiş ve  Mustafa Cengiz başkan olmuştu.

 

Koç, yaptığı konuşmada ''Galatasaray da seçim yapıyor. 4 adaya da kulübün tüm üye bilgileri verildi ve 4 adaydan da imzalı taahhüt alındı sadece seçim amaçlı, projeler sms ve posta yoluyla gönderilecek diye. Veriyor, kanuna göre taahhütname alıyor ve konu dışında kullanırsanız suç duyurusunda bulunacağız diyorlar. Galatasaray'ı tebrik ederim demokrasinin değerlerini yüksek tuttukları için'' ifadelerine yer vermişti.

Senin için hazırladığımız haberler