Mehmet Demirkol: Beşiktaş şampi...

15.04.2021 - 01:12 | Son Güncellenme: 15.04.2021 - 13:47

Şampiyonluk için büyük avantaj yakalayan Beşiktaş'ın kadrosuyla performansını karşılaştıran Mehmet Demirkol, Fenerbahçe ve Galatasaray ile ilgili de tespitlerde bulundu. İşte detaylar...

Mehmet Demirkol: Beşiktaş şampi...

AJANSSPOR-HABER

Yorumcu Mehmet Demirkol, Socrates Dergi Youtube yayınında Beşiktaş’ın Erzurumspor deplasmanında galibiyetini ve şampiyonluk yolunu değerlendirdi.

 

'Fenerbahçe bütün maçlarını kazansa bile yetmiyor'

Sergen Yalçın’ın Kimse 8’de 8 yapamaz, merak etmeyin’ sözüyle gönderme yaptığını dile getiren Mehmet Demirkol, “Beşiktaş şu anki puan ortalamasını devam ettirirse Fenerbahçe bütün maçlarını kazansa da yetmiyor. Fenerbahçe’nin maç başına 3.14 alması gerekiyor" diye konuştu.

'Fenerbahçe ve Galatasaray'ın oyunlarında istikrar yok'

Yorumcu, "Beşiktaş şampi..." başlığını şu an için atmakta bir sakınca görmediğnii belirterek şunları söyledi: "Sergen Yalçın ben puan kaybederim arada ama bu benim şampiyonluğumu almaz, biraz onu anlatmak istiyor. Galatasaray maçı bu işi değiştirebilir tabi. Hem ikili averajı hem de Galatasaray ve Fenerbahçe’nin umudu olabilecek bir skor ortaya çıkarabilir ama Fenerbahçe ve Galatasaray’a da baktığın zaman onların oyunlarında da bir istikrar yok."

'Sergen Yalçın'ın olayı ele alışını beğeniyorum'

Erzurumspor'un net pozisyonlara girdiğini, ancak Rachid Ghezzal'in o sahada atılmayacak bir gol attığını vurgulayan Demirkol, "Bunlar hep belirtidir. Ben daha çok Sergen Yalçın’ın olayı ele alışını beğendiğimi söyleyebilirim yani soğukkanlı. Hakem konusunda katılmıyorum. Sen her pozisyona çıkarsan, yarın seyirci olduğunda ne olacak? ‘Diyeceksin ki Fatih Terim çıkmıyor mu?’ Fatih Terim de çıkıyor, zaten sonuçları var" dedi.

'Santrfor olmadığı zaman Beşiktaş zorlanıyor'

"Mehmet Demirkol'a göre Beşiktaş'ın oyunu Erzurumspor karşısında Josef De Souza olmayınca oyun sallandı.  Cenk Tosun’un sakatlığı hakkında da konuşan Demirkol şunları söyledi: “Cenk Tosun’a geçmiş olsun, çok üzücü. Cenk diğer dizinde bağları olmadan iki sene futbol oynadı. Tıp mucizesi Cenk. Çapraz bağları olmadığında ben inanamadım. Adamın etraftaki kaslar o açığı kapatıyormuş. Böyle bir sakatlıktan bu yaşta dönmek zor olur diye düşünmek ile birlikte Cenk’in işine nasıl sarıldığını biliyoruz. Sakatlığın 1 yıla kadar uzayabileceği söyleniyor. Umarım daha önce döner, Milli takım olarak ihtiyacımız vardı, Beşiktaş’ın da var. Santrafor olmadığı zaman Beşiktaş’ın oyununda bir sallanma oluyor."

'Yılmaz Vural karikatüre dönüştü'

"Beşiktaş'ın ilk golü atana kadar oyunun hakimi olduğunu belirten Demirkol,  "Ondan sonra Yılmaz Vural aldı. Yılmaz Vural Bursaspor’da ilk çıktığında hakikaten çok iyiydi, bugünkü Sergen Yalçın gibiydi. Beklentimiz çok yüksekti maalesef sonradan kendi karikatürüne dönüştü. Kendisi de yaptı bunu" dedi.

'Beşiktaş'ın en dar kadrosu'

Demirkol, oyun olarak Erzurumspor’u beğendiğini, maçı kazanacak pozisyonları bulduklarını vurgulayarak sözlerini şöyle bitirdi: "Ama işte şampiyonluk yoluna girmek böyle bir şey. Beşiktaş’ın en kötü oyunu diyebiliriz 40 ila 70 arası. Hiçbir şey oynayamadılar. İlk şutunda Ghezzal inanılmaz bir gol attı. Rachid Ghezzal her şeyi yapabilir diye düşünürdüm ama böyle bir gol atacağını düşünmezdim. Sergen Yalçın döneminde Beşiktaş’ın kadrosu ne Gordon Milne’nin kadrosu ile ne de Şenol Güneş’in kadrosu ile karşılaştırılabilir. Bence en dar kadro bu."

Senin için hazırladığımız haberler