Ne Guardiola ne de Klopp... Çılgın bonservisle takım değiştirdi

26.04.2021 - 23:14 | Son Güncellenme: 27.04.2021 - 17:05

Bayern Münih’in yeni sezondaki teknik direktörü olan Julian Nagelsmann için ödenecek 25 milyon Euro'luk fesih bedeli futbolda yeni bir dönemin başlangıcı olabilir. İşte detaylar…

Ne Guardiola ne de Klopp... Çılgın bonservisle takım değiştirdi

AJANSSPOR - HABER

Bayern Münih’in sezon sonu görevden ayrılacak teknik direktörü Hansi Flick'in yerine Julian Nagelsmann'ın takımın başına geleceği açıklandı. Hem Leipzig hem de Bayern Münih resmi internet sitelerinden yaptığı açıklamayla gelişmeyi doğruladılar. Nagelsmann yaptığı açıklamada, "Bayern Münih'in teknik direktörlük pozisyonu beni cezbetti. Kariyerimde eşsiz bir fırsat olacak ve bu teklifi mutlulukla kabul ettim. Leipzig'e de uygun bir çözüm bulduğu için teşekkür ederim" dedi.

33 yaşında en pahalı teknik adam olacak

Bild gazetesi, Leipzig kulübünün sözleşmesi 2023'e kadar devam eden başarılı teknik direktörünü Bayern’e vermek için 25 milyon Euro bonservis bedeli istediğini yazmıştı. Bayern Münih, Leipzig’e bu parayı öderse henüz 33 yaşında olan Nagelsmann, transferi için en yüksek bedelin gözden çıkarıldığı teknik direktör unvanını alacak.

Bonservisiyle çoğu futbolcuyu sollayacak

Futbol tarihinde genç çalıştırıcıyla kıyaslanmayacak kariyerlere sahip Pep Guardiola, Jürgen Klopp ve Diego Simeone gibi nice teknik adama böyle bir bonservis ücreti ödenmedi. Belki de Nagelsmann bir örnek olacak ve bundan sonra teknik direktörlerin de futbolcular gibi yüksek bonservislere kulüp değiştirmesi gündeme gelecek.

 

Almanya'da yaygın bir uygulama

Nitekim Almanya’da son dönemde kulüpler sözleşmesi devam eden teknik adamları takımlarının başına getirebilmek için hatırı sayılır rakamları ödemeye başladı. Örneğin Adi Hütter, bu yaz 7,5 milyon Euro karşılığında Eintracht Frankfurt'tan Borussia Mönchengladbach'a taşınacak. Bundesliga'da bir antrenöre daha önce hiç bu kadar para ödenmemişti. 

Nagelsmann için ilk değil

Gladbach'ın bu bonkörlüğünün nedeni olarak, kendilerinin de Marco Rose'u sezon sonunda 5 milyon Euro’ya Borussia Dortmund’un başına gönderecek olmaları gösteriliyor. Hatta Nagelsmann da Hoffenheim’dan Leipzig’e gelirken, şu an telaffuz edilen 25 milyon Euro’nun yanında mütevazı kalacak 5 milyon Euro’luk sözleşme fesih bedeli ödenerek alınmıştı. 

Rekor Andre Villas-Boas'ta

Bu alanda dünya rekoru ise yine genç bir teknik adama ait. Chelsea o dönem tıpkı Nagelsmann gibi 33 yaşında olan Porto’nun çalıştırıcısı André Villas-Boas'ı kulübüne 15 milyon Euro ödeyerek Londra'ya getirmişti. O günlerde Roman Abramovich’e özgü bir hovardalık olarak görülen bu operasyon şimdi iki katıyla tekrarlanmak üzere.

Dünyada en çok bonservis bedeli ödenerek alınan teknik direktörler

Teknik adam             Nereden         Nereye              Bonservis

André Villas-Boas        Porto            Chelsea          15 milyon Euro

Brendan Rodgers        Celtic        Leicester City     10.2 milyon Euro

Ruben Amorim            Braga      Sporting Lizbon    10 milyon Euro

Mark Hughes           Blackburn   Manchester City    6.2 milyon Euro 

Jose Mourinho            Porto           Chelsea             6 milyon Euro

Julian Nagelsmann  Hoffenheim     Leipzig              5 milyon Euro

Peter Bosz                  Ajax            Dortmund           5 milyon Euro

Lucien Favre               Nice           Dortmund           3 milyon Euro 

Senin için hazırladığımız haberler