Ne Messi ne Ronaldo! Jose Mourinho, hayranı olduğu futbolcuyu açıkladı!

06.06.2024 - 16:10 | Son Güncellenme: 06.06.2024 - 16:27

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho, Tottenham Hotspur'dan eski öğrencisi olan Harry Kane ile ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. İşte detaylar...

Ne Messi ne Ronaldo! Jose Mourinho, hayranı olduğu futbolcuyu açıkladı!

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Fenerbahçe'nin çiçeği burnunda teknik direktörü Jose Mourinho, İngiliz basınına flaş açıklamalarda bulundu. Portekizli teknik adamın, Tottenham Hotspur'dan eski öğrencisi olan Harry Kane ile ilgili dikkat çekici ifadeler kullandı.

Mourinho'dan İngiliz basına flaş açıklamalar

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, İngiliz basınından Independent'a açıklamalarda bulundu. İngilizler, Portekizli teknik adamın özellikle Harry Kane ile ilgili söylediği sözlere geniş yer ayırdı.

"Harry Kane, EURO 2024'te gol kralı olabilir"

Jose Mourinho, Tottenham Hotspur'dan eski öğrencisi olan Harry Kane'in, 14 Haziran'da başlayacak olan EURO 2024'te gol kralı olacağını iddia etti. 2019-2021 yılları arasında Tottenham'da İngiltere kaptanının hocalığını yapan Portekizli, Kane'in oyununda eksik olan tek şeyin kupalar olduğunu söyledi.

İlgini Çekebilir
Acun Ilıcalı açıkladı! Fenerbahçe'de Mert Hakan Yandaş kararı
Habere Git

"Harry, harika ve komple bir oyuncu"

Mourinho, Harry Kane ile ilgili şunları söyledi: “Kane Tottenham ve İngiltere için goller attı ve Bayern için de goller atacağından hiç şüphem yoktu. Harry harika, komple bir oyuncu, sahanın her yerinden gol atıyor ama bencil değil, asist yapıyor, derine iniyor, oyun kuruyor, pres yapıyor, savunma yapıyor. Eksik olan tek şey bir kupa kazanması. Tottenham'da benim oyuncumdu ve onunla bir kupa kazanacaktım ama finalden altı gün önce kovuldum."

Harry Kane şanssızlığı: Gol atsa da kupa alamıyor

Tottenham'da 20 yıl boyunca kupa kaldıramayan Harry Kane, şanssızlığını kırmak için Bayern Münih'e geldi. Bavyera ekibi 12 yıl sonra ilk kez bir sezonu kupasız kapatırken, İngiliz yıldız Profesyonel futbolculuk kariyerindeki 14. sezonu da kupasız kapattı.

Harry Kane'in kariyerinde kaybettiği finalle

Harry Kane'in kariyerinde kaybettiği finaller şöyle;

  • İngiltere Lig Kupası finallerinde 2014-15'te Chelsea, 2020-21'de ise Manchester City'e yenildi.
  • UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2018-19 sezonu finalini Liverpool'a kaybetti.
  • 2016-17 sezonunda Premier Lig'i ikinci sırada tamamlayarak kupaya ulaşamadı.
  • İngilitere Milli Takımı ile EURO 2020 finalinde İtalya'ya yenildi.
İlgini Çekebilir
Jose Mourinho: ''Asıl önemli olan şey Fenerbahçe''
Habere Git

Gol krallığında zirvede

Bu sezon Bayern Münih formasıyla 36. lig golünü kaydeden Harry Kane, bitime iki hafta kala gol krallığında zirvede yer alıyor.

İngiliz futbolcunun 5 gol daha atması durumunda Lewandowski'nin 41 gollük rekoruna ortak olacağı kaydedildi.

"Portekiz, EURO 2024'i kazanabilir"

Öte yandan Jose Mourinho, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda favori takımlarını da sıraladı. Portekiz'in iyi bir jenerasyon yakaladığını vurgulayan Mourinho, "Sahip olduğumuz önceki jenerasyonlara saygısızlık etmek istemem ama kadro derinliği ve kalitesi açısından muhtemelen şu anda şimdiye kadarki en iyi durumdayız ve Portekiz kupayı kazanabilir" dedi.

Motivasyon vurgusu da yapan tecrübeli hoca, "Bu durum, öz güven ve herkesi yenebileceklerine dair inançla ilgili. Portekiz'in en iyi takım olduğunu söylemek istemiyorum ama İspanya, Fransa, İngiltere, Almanya daha iyi değil" sözlerini sarf etti.

"EURO 2024'te İtalya ya da Belçika sürpriz olur"

Diğer favori takımları da değerlendiren Mourinho, "Eğer bir sürpriz olursa, şaşıracağım! Fransa ve Almanya her zaman iyi, Portekiz ve İngiltere her zamankinden daha iyi. İspanya hakkında emin değilim ama oynadıkları futbol ve sahip oldukları oyuncular çok kaliteli. İtalya ya da Belçika sürpriz olur" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler