Ne Neymar ne Mbappe! Şampiyon Burak,Yusuf, Zeki

23.05.2021 - 23:31 | Son Güncellenme: 24.05.2021 - 00:26

Lille, Fransa Ligi Ligue 1'de Angers'ı mağlup ederek şampiyon oldu! Ligue 1 puan durumu ve Burak Yılmaz, Zeki Çelik ile Yusuf Yazıcı'nın performans bilgileri haberimizde....

Ne Neymar ne Mbappe! Şampiyon Burak,Yusuf, Zeki

AJANSSPOR - HABER

Ligue 1’in 38. ve son haftasında Lille, kazanması halinde şampiyon olacağı karşılaşmada Angers’ın konuğu oldu. Karşılaşmadan 2-1 galip ayrılan Lille, tarihindeki 5. şampiyonluğunu ilan etti.

 

Lille’e hem galibiyeti hem de şampiyonluğu getiren golleri Jonathan David ve Burak Yılmaz kaydetti. Angers'ın tek sayısı ise Fulguni'den geldi. 

 

Lille, 3 sene sonra PSG'ye 'Dur'  dedi

Yusuf Yazıcı, Burak Yılmaz ve Mehmet Zeki Çelik’in de formasını terlettiği Lille, yaptığı transferle her sezon gücüne güç katan ve kadrosunda Neymar, Mbappe gibi dünya yıldızlarını bulunduran PSG’nin 3 sezonluk şampiyonluk serisini de sonlandırdı. PSG, son 8 sezonda 7 kere şampiyon olmuş, sadece 2016-17 yılında şampiyonluğu Monaco’ya kaptırmıştı. Ligue 1’de sezonun tamamlanmasının ardından ilk 3 sıra şu şekilde oluştu:


1- Lille: 83 

2- PSG: 82 puan 

3- Monaco: 78

 

Kral golünü attı, Lille hata yapmadı

Maça hızlı başlayan Lille, henüz 10. dakikada Jonathan David'in ayağından gelen golle 1-0 öne geçti. İlk yarının son dakikalarda kazanılan penaltıda ise topun başına Burak Yılmaz geçti. 35 yaşındaki yıldız forvet, penaltıyı gole çevirerek Lille'yi rahatlatan golü attı ve takımını 2-0 öne geçirdi.

 

Karşılaşmanın ikinci yarısında ise tek gol Angers forması giyen A. Fulgini'den geldi. Lille, maçı 2-1 kazanan taraf oldu. Öte yandan, PSG ise deplasamanda Brest'i 2-0 mağlup etti. 

Burak Yılmaz, golleriyle tarih yazdı

Tecrübeli futbolcumuz Burak Yılmaz, sezon başında Beşiktaş’tan ayrılarak Lille’nin yolunu tutmuştu. 35 yaşındaki yıldız oyuncu, bu sezon çıktığı 32 maçta 18 gol atıp 5 asist yaptı.

 

Kral, şampiyonluk maçında golünü attı!
 

Yusuf Yazıcı, 19 gole katkı verdi

Lille’deki 2. sezonunu geçiren Yusuf Yazıcı ise bu sezon 41 maça çıktı. 24 yaşındaki orta saha, ligde 7 gol atıp 4 asist yaptı. Yazıcı, Avrupa Ligi’nde de adından çok söz ettirdi. Genç oyuncu 8 defa sahne aldığı UEFA Avrupa Ligi sahnesinde 7 gol atıp 1 asist yaptı.

 

Mehmet Zeki Çelik, çelik gibi! 

TFF 1. Lig ekibi İstanbulspor’dan transfer olduğu Lille’deki 3. sezonunu geçiren ve takımın vazgeçilmezleri arasına giren Zeki Çelik ise bu sezon 34 maçta forma giydi. Zeki Çelik, bu maçlarda 4 gol atıp 2 asist yaptı. 

 

 

Senin için hazırladığımız haberler