Necati Ateş'ten Belhanda'ya: "Eğer o gölgeyi kaldırmak istiyorsan..."

03.11.2017 - 21:12 | Son Güncellenme: 03.11.2017 - 21:12

Necati Ateş'ten Belhanda'ya: "Eğer o gölgeyi kaldırmak istiyorsan..."

AJANSSPOR - Bir dönem Galatasaray forması giyen Necati Ateş ve Kerem İnan, Galatasaray’ın Gençlerbirliği ile oynadığı maçın devre arasında değerlendirmelerde bulundu.

Twitter'ın tüm dünyada uyguladığı 'bir odadan canlı yayın imkanı tanıdığı' konsepti Blue Room’da Sabri Ugan’un sunumu ve THY’nin sponsorluğuyla ekranlara taşınan programda yapılan değerlendirmeler şöyle:

Galatasaray ilk yarıda istediğini aldı. 2-0 önemli bir avantaj. Gençlerbirliği yan top ve korner bulan bir oyun düzenindeydi. Maicon muhteşem bir kafa golüyle 2-0 yaptı. İlk 45 dakikada Galatasaray istediğini almış gibi görünüyor. İkinci yarıda Gençlerbirliği gol bulmak için atak yapacaktır. Ama Galatasaray oyun anlamında ne kadar verimliydi? Bazen, oyun anlamında iyi olmayabilirsin fakat gol atarsın. (NECATİ ATEŞ)

Eren - Gomis uyumunu fena bulmadım. Bir santrafor gol attığı kadar da arkadaşlarını oynatmalı. Harika bir organizasyondu. Mariano son vuruşu iyi yaptı. Çıkışları çok iyi olan bir isim Mariano. Ben Rodrigues’ten çok şey beklerken, Mariano öne çıktı. Mariano’nun hücuma çıkışlarının avantaj ve dezavantajları olabilir. Galatasaray’ın geçen seneki kabusu yan toplardı.(NECATİ ATEŞ)

Belhanda’dan yapılması istenen şeyler nedir? Çift santrafor oynuyorsan destekleyici olman lazım. Oyun içinde daha kreatif olmalı. Sen gücünü golcülerin arkasında iyi kullanmak durumundasın. Takım arkadaşlarına iyi pozisyonlar ayarlaması gerek. Giden oyuncu Sneijder’di. O gölgeyi kaldırmak istiyorsan daha yaratıcı olmalısın. Tudor istediği kadar Belhanda’dan bir şey beklemesin. Taraftar ondan çok şey bekliyor.(NECATİ ATEŞ)

Tudor birebir marjı çözemiyor. Galatasaraylı oyuncular topa hiç çıkmıyor, rakip çıkıp vuruyor. Tudor’un Belhanda’dan beklentileri ne? Belki de beklediği 10 numara tarzı bu. Ben Belhanda’dan ilk 10 haftalık periyotta beklediğimi bulamadım. Ama Tudor, çok koşan, mücadele eden bir Belhanda görmek istiyordur. O başka.(KEREM İNAN)

Bilinmezlikler o kadar çok ki. İlk yarıdaki futbolda Tudor neyi amaçladı? Üçlüyü tercih ederken Gençlerbirliği’ne ne yaşatmak gerek? Gole kadar istediğini aldı. 35 dakikalık bölümde Galatasaray istediğini alabildi mi? Tudor, fazlasıyla terledi. Gençlerbirliği bunu değerlendiremedi, o gücü yoktu.(KEREM İNAN)

Maç sonu değerlendirmesi (Kerem İnan)

"Galatasaray maça iyi başladı. Bu akşam ağırlığını lige hissettirdiler. Ndiaye'nin olmayışı, çift forvet olarak sahaya çıkışı nasıl olunacağına önümüzdeki Başakşehir maçında göreceğiz. İkinci yarı Belhanda ağırlığını ortaya koydu, herkes gol attı ama bu akşam bence sahanın en iyisi Belhanda'ydı. Serdar'ın önümüzdeki hafta oynamaması sorun olacağını düşünmüyorum yani oynasa da olur oynamasa da olur. Tudor bu akşam mantıklı işler yaptı enteresan bir on bir ile çıktı. Takımı çift forvet oynattı ve takım iyi bir reaksiyon gösterdi. Gençlerbirliği takımı çok zayıf ve yumuşak bir futbol anlayışları vardı. Belhanda'nın geçen hafta Fenerbahçe maçında haksız kırmızı kart verildiğini düşünüyorum."

Maç sonu değerlendirmesi (Necati Ateş)

"Galatasaray bu akşam pozisyon vermedi rakibine, iyi bir mücadele ortaya koydular. Belhanda sahanın en iyisiydi asist yaptı, duvar yaptı, ikiye birlere girdi. Belhanda benim oynadığım mevkiide oynuyor ama daha çok koşuyor ve ilerleyen zamanlarda daha çok açılacak ve iyi işler yapmaya devam edecektir. Galatasaray'ın en büyük zaafı bence yan toplar özellikle kornerler çok tehlikeli. Galatasaray bundan sonra çift forvet oynamalı .Ndiaye bugün fazla aranmadı ama takım için önemli bir isim. Selçuk kafasını biraz kaldırsa bu takımın ne kadar önemli yeri olduğunu bilmeli. Bu takımın bir parçası olduğunu görmeli ,taraftarın Selçuk'a devamlı desteklemesi gerekiyor. Gençlerbirliği takımında ciddi sıkıntılar var ve çok zayıf bir takım görüntüsünü verdi bu akşam. İlhan başkanın vefatından sonra oğlunun takıma başkan olarak geçmesi büyük bir muamma, ligin son sıralarına demir atmış durumdalar."

Senin için hazırladığımız haberler