TRT Spor'da Necati Ateş'ten devreleri yakan yorum

Cüneyt Muharremoğlu
08.11.2022 - 09:01 | Son Güncellenme: 08.11.2022 - 14:17

TRT Spor yorumcusu ve eski Galatasaray futbolcusu Necati Ateş'in Fenerbahçe-Sivasspor maçında Serdar Aziz'in pozisyonu için yaptığı yorum en çok konuşulanlar arasına girdi.

TRT Spor'da Necati Ateş'ten devreleri yakan yorum

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe'nin Sivasspor'u Enner Valencia'nın penaltı golüyle 1-0 yendiği karşılaşmada hakem Hüseyin Göçek'in verdiği kararlar tartışılmaya devam ediyor. Fenerbahçeli Michy Batshuayi'yi 47. dakikada kırmızı kartla oyundan atan Gökçek'in yönetimi genelde beğenilmedi.

Serdar Aziz'in pozisyonuna devam dediler

Gökçek'in en çık tartışılan kararılarından biri 23. dakikada yaşandı. Serdar Aziz'in cezaalanı içinde önce kafasına sonra eline gelen topta devam kararı verdi. VAR'da bulunan Özgüç Türkalp'ten çağrı gelmeyince oyun devam etti. Hakem yorumcularının bazıları pozisyona penaltı derken bazıları Gökçek'in kararını doğru buldu.

TRT Spor'da Cüneyt Çakır örneği

TRT Spor'da Serdar Aziz'in pozisyonu tartışılırken Cüneyt Çakır'ın 2018 Dünya Kupası'nda yönettiği Arjantin-Nijerya maçı örnek verildi. Maçın 77. dakikasında Arjantinli Rojo'nun vurduğu top aynı Serdar Aziz gibi oyuncunun eline geliyordu.  Pozisyonda VAR'a davet edilen Çakır, ilk kararında direndi ve penaltı noktasını göndermedi. FIFA,  Cüneyt Çakır'ı haklı buldu.

İlgini Çekebilir
Serdar Aziz'in eli penaltı mı? Hakem yorumcuları konuştu
Habere Git

Necati Ateş: Kurala göre penaltı olmayabilir ama burası Türkiye!

TRT yorumculardan eski Galatasaray futbolcusu ve antrenörü Necati Ateş, Cüneyt Çakır örneğine şaşırtan bir tepki verdi. Ateş, "Hakem olsam Serdar Aziz'in pozisyona penaltı çalarım. Çünkü bakın top yön değiştiriyor ve Yatabare topa vuramıyor. Bu hamleyle Yatabare'nin topa vurması engelleniyor.Ülkemizde bir dünya bu pozisyonlara penaltı verildi. Serdar Aziz'in top kafasından sekip eline geliyor, kurala göre penaltı olmayabilir ama Hüseyin Göçek çalmalıydı, Dünya Kupası'nda olmayabilir burası Türkiye" diye konuştu.

Necati Ateş'in ilk vukuatı değil

Necati Ateş, daha önce yine TRT ekranlarında  Ankaragücü-Fenerbahçe maçında başkent ekinin ofsayt nedeniyle iptal edilen golünde VAR'da çekilen çizgiyi yamuk bulmuştu. Yine TRT Spor'da yorumculuk yapan Bünyamin Gezer, çizgilerin perpektif nedeniyle öyle göründüğünü açıklamak zorunda kalmıştı. 

Fenerbahçe yönetimi Necati Ateş'i şikayet etti

Fenerbahçe yöneticisi Erol Bilecik, isim vermeden Necati Ateş'i TRT yönetimine şikayet ettiğini açıklamıştı. Bilecik, "Spor medyasının sorumluluğu futbol için çok kritik. Görevlerini düzgün bir şekilde yapan yüzlerce arkadaşımız var ancak bazı insanlar halkı düşmanlığa sevk etmeyi ve manipülasyon yapmayı seviyor. Devlet kanalında da bu tarz insanlar bulunuyor. Son derece taraf olan bir yapı ve nezaket kurallarının dışında davranışlar görüyoruz. Devlet kanalımızın tepe yöneticisine şikayetlerimizi sunduk" demişti.

İlgini Çekebilir
Necati Ateş'ten bir garip Maradona cevabı!
Habere Git

Galatasaray'da en çok oynamak istediği oyuncu Maradona!

Necati Ateş sadece yorumlarıyla değil ilginç sözleriyle de tanınıyor. NTV'de yayınlanan 'Kırılma Anı' programına konuk olan Ateş, "Galatasaray tarihinde en çok hangi futbolcuyla oynamak isterseniz" sorusuna "Maradona" yanıtı vermişti. Ateş'in soruyu tekrarlmasanıa karşın aynı yanıtı alması programın sunucusu Emek Ege'yi şaşırtmıştı.

Bayrak nöbeti tutmuştu

Fenerbahçe'nin şampiyon olduğu 2006-2007 sezonunda sarı kırmızılı formayı giyen Necati Ateş'in bayrak nöbeti tutması da zamanında çok konuşulmuştu. Maça şampiyon olarak gelen sarı lacivertlilerin Ali Sami Yen Stadı'nın ortasına bayrak dikeceği iddiası üzerine Necati Ateş  stadın ışıkları kapanana kadar santra noktasında beklemişti.

Senin için hazırladığımız haberler