Necip Uysal'dan Montella'ya mesaj: "Milli Takıma çağrılmayı bekliyorum"

Furkan Sönmez
25.02.2024 - 17:51 | Son Güncellenme: 25.02.2024 - 18:20

Beşiktaş'ın tecrübeli futbolcusu Necip Uysal, ünlü yorumcu Mehmet Demirkol'un Youtube kanalına konuk oldu ve kariyeri hakkında yorumlar yaptı. Detaylar.

Necip Uysal'dan Montella'ya mesaj: "Milli Takıma çağrılmayı bekliyorum"

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig takımı Beşiktaş'ın tecrübeli ve joker futbolcusu Necip Uysal, ünlü yorumcu Mehmet Demirkol'un Youtube kanalına konuk oldu. Kariyeri ve özel hayatı hakkında açıklamalarda bulunan 33 yaşındaki futbolcu, A Milli Takım teknik direktörü Vincenzo Montella'dan Milli davet beklediğini şu sözlerle söyledi: "Bu sezon iyi bir oyun ortaya koyduğumu düşünüyorum. Eğer böyle devam edersem Milli Takıma çağrılmayı bekliyorum."

"Slaven Bilic babam gibiydi"

Beşiktaş'ın emektar futbolcularından Necip Uysal, Hırvat çalıştırıcı Slaven Bilic'le çalıştığı dönem hakkında "Bilic babam gibiydi. Hoca benden ne görev isterse, ben de onu yapıyorum. O yüzden hocalar beni tutuyor diye düşünüyorum. Başka açıklaması yok" yorumunu yaptı.

"Santos ne söylerse onu yapmaya çalışıyorum"

Beşiktaş teknik direktörü Fernando Santos'un dediklerini yapmaya çalıştığını ifade eden Uysal, en rahat ettiği mevkiiyi de açıkladı ve "Çalışıyorum, Santos ne söylerse onu yapmaya çalışıyorum. Bu sene stoperde iyiyim. Stoper mevkiisinde kendimi daha rahat hissediyorum. Forvet, kaleci ve sol açık hariç her mevkiide oynadım" şeklinde konuştu.

"Eleştirilere takılan biri değilim"

Hakkında çıkan eleştiriler hakkında konuşan Necip Uysal, "Eleştirilere takılan biri değilim. Bakıyorum ama ilgilenmem. Ben işime odaklanırım. Öz eleştiri yapılması gerekirse de kendime öz eleştiri yaparım" dedi.

"Var olsaydı o gol verilmezdi"

2016-2017 sezonunda Fenerbahçe ile iç sahada oynadıkları maçta 1-1 berabere kalan Beşiktaş futbolcusu Necip Uysal, "En mutlu olduğum sezon ne zaman şampiyon olduysak o sezonlardır. Ayırt etmiyorum asla şampiyonluklarımı. En çok üzüldüğüm maç ise Fenerbahçe maçıydı 1-1 bitmişti son dakikada gol yemiştik. VAR olsaydı o gol verilmezdi. Çünkü Emenike orada faul yaptı Fabri'ye" ifadelerini kullandı.

"Pjanic, oynadığım en iyi oyuncudur"

Beşiktaş'ta bir dönem kiralık olarak forma giyen Pjanic'in, birlikte oynadığı en iyi oyuncu olduğunu açıklayan 33 yaşındaki futbolcu ayrıca en iyi 11'ini de açıkladı. Necip Uysal, "Birlikte oynadığım en iyi 11'de kaleye Rüştü Reçber'i koyarım, sağa Gökhan, orta ikili Pepe ve Marcelo, sola Adriano, Atiba'yı da koyarım ama ben Pjanic'i de seviyorum. Valerien Ismael'in sistemine uymadı Pjanic ve bizde olmadı maalesef. Bana kalırsa Miralem Pjanic, oynadığım en iyi oyuncudur. O yüzden Atiba ile ikisini aynı koyarım, yanlarına Oğuzhan'ı koyarım, öne Talisca, sağ kanada Quaresma, Babel'i koyarım sol tarafa en öne de Mario Gomez'i koyarım" açıklamasını yaptı.

"İlerleyen dönemlerde onun ismini de duyabiliriz"

Genç futbolcular arasında kendisini en çok heyecanlandıran futbolcuları söyleyen tecrübeli isim, "Beni heyecanlandıran genç futbolcular; Arda Güler, Semih Kılıçsoy ve Mustafa Hekimoğlu. Mustafa gerçektende Arda ve Semih'i geçebilecek tek futbolcu olabilir. İlerleyen dönemlerde onun ismini de duyabiliriz" yorumunu yaptı.

"Nasıl başarılı olacaksın?"

Bu sezon 5 farklı antrenör ile çalışan Beşiktaş'ta Necip Uysal, bu şekilde başarılı olmanın imkansız olduğunu vurguladı. Türk futbolcu, "Bu sezon 5 tane hocayla çalıştık. Nasıl başarılı olacaksın? Biri geliyor farklı idman yaptırıyor, diğeri farklı bir idman yapıyor. Biri sprint ağırlıklı idman yapıyor, diğeri koşu idmanı yaptırmıyor. Kas ona alışıyor, başarı gelme ihtimali yok abi çok zor" dedi.

"Kosova Milli Takımı'ndan çok teklif geldi"

Kosovalı aileden gelen Necip Uysal, Kosova Milli Takımı'ndan teklif aldığını şu ifadelerle açıkladı: "Kosova Milli Takımı'ndan çok teklif geldi ama hiç düşünmedim. Annem ve babam Kosovalı. Ben A Milli Takımımızda forma giymek istiyorum. Ama Kosovalılardan direkt şahsıma resmi teklif geldi."

O maçla ilgili bir şey hatırlamıyorum"

Bu sezon oynadıkları Kasımpaşa maçında aldığı darbe ile hafıza kaybı yaşadığını belirten Necip Uysal, o maçla ilgili hiçbir şey hatırlamadığını söyledi. Uysal, "Silindi Kasımpaşa benden. Darbe yedim ya, hatırlamıyorum hiç. Darbe yedikten sonra devam etmişim sonra çıkmışım. Ben soru soruyorum sonra cevap veriyorlar ama aynı soruyu tekrar soruyorum. O maçla ilgili bir şey hatırlamıyorum" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler