Neden ayrıldı? İşte detaylar...

27.06.2019 - 08:07 | Son Güncellenme: 27.06.2019 - 11:07

Neden ayrıldı? İşte detaylar...

Fenerbahçe'nin deneyimli oyuncusu Mehmet Topal, kulübüyle masaya oturarak ayrılma kararı aldı. Topal bu hamleyle yıllık net alacağı olan 2.5 milyon Euro'yu da kulüpte bıraktı. Peki Mehmet Topal neden ayrıldı? Hangi takıma transfer olacak? İşte detaylar...

 

Fenerbahçe’de Mehmet Topal defteri kapandı. Kulüp tarihinin en sancılı süreci olarak kabul edilen 3 Temmuz’dan bir sene sonra Valencia’dan 4,5 milyon euro bonservis bedeliyle transfer edilen milli futbolcu 7 sezonun ardından takımdan ayrıldı.

Sarı-lacivertli formayı giydiği ilk maçtan son karşılaşmaya kadar yeterliliği sürekli tartışılan ve tribünler tarafından beğenilmeyen Mehmet Topal’dan bu süreçte Aykut Kocaman, Vitor Pereira, Ersun Yanal, İsmail Kartal, Dick Advocaat, Phillip Cocu ve Erwin Koeman gibi teknik adamlar vazgeçmezken sürekli ilk 11’de oynattı. Ancak futbolcunun yüksek maaşı, ilerleyen yaşı ve zaten gergin olan tribün ilişkisinin son maçta daha da artması ardından ipler koptu.

Kararını verdi, bıraktı

Yaşanan sıkıntılı sürecin sonunda ayrılık talebi ilk olarak Mehmet Topal’dan geldi.
Deneyimli oyuncunun yapılan görüşmede, “Benim için huzur önemli. Her iki taraf için de ayrılık daha doğru” dediği belirlendi. Bir yıl daha sözleşmesi olmasına rağmen ayrılmak isteyen 33 yaşındaki milli oyuncunun bu kararı almasındaki en önemli etken ise kendisine karşı tribün ve sosyal medyada bir organizasyon olduğuna inanması oldu. Buna karşılık da yönetimin gerekeni yapmadığını düşündü.

Gerilim bitmedi

Mehmet Topal’ın performansının sosyal medyada eleştiri konusu olması ve bazı hesapların da yönlendirmesiyle kendisine ve ailesine yönelik saldırı ve küfürler futbolcuyu son derece bunaltmıştı. Hatta eşi Selda Topal sosyal medya hesabını kapamak zorunda kalmıştı. Tribünlerin de sürekli futbolcu sahadayken homurdanmaları son lig maçında zirveye çıktı.
Antalyaspor’la oynanan son maçta şut çeken takım arkadaşının tribün tarafından protesto edilmesi üzerine Topal, “Yapmayın” dedikten sonra tüm stat futbolcuya tepki göstermişti. Maç oynanırken Topal ve tribünler arasında gerginlik devam etti. Bu durum bardağı taşıran son damla oldu ve 7 yıllık birliktelik sona erdi.

‘Oynatma hocam’

Süper Lig’in son haftasında Antalyaspor’la Kadıköy’de oynanan maçta yaşanan olayları Mehmet Topal adeta önceden hissetmişti. Oyuna 67. dakikada giren Topal, Teknik Direktör Ersun Yanal’dan kendisini sahaya sürmemesini talep etmişti. Olası bir sıkıntıda gerginlik yaşayacağını hesaplayan Topal bu tahmininde haklı çıktı. Yoğun tepkiyle karşılaştığı Antalyaspor müsabakası, milli oyuncunun Fenerbahçe formasını giydiği son karşılaşma oldu. Sahayı terk etmek isteyen Mehmet, Ersun Yanal ve takım arkadaşlarının çabasıyla oyuna geri dönmüştü.

Katar’dan teklif aldı

Arap kulüplerinin Mehmet Topal’a ilgi gösterdikleri belirlendi. Deneyimli oyuncunun Katar’dan ciddi bir teklif aldığı ve değerlendirmeyi düşündüğü ifade edildi. Fenerbahçe’de bir hayli yıpranan Topal’ın, yurt dışında kariyerini sürdürmenin kendisi ve ailesi için iyi olduğunu düşündüğü öğrenildi.

Mehmet Topal’ın menajeri Batur Altıparmak, milli futbolcunun yurt dışına gidebileceğini doğruladı. Altıparmak, “Bugüne kadar Mehmet Topal ile ilgili bir transfer çalışması yapmadık. Bu sabah itibariyle Mehmet için transfer görüşmelerine başladık. Önceliğimiz yurt dışı” ifadelerini kullandı. Altıparmak, Topal’ın Beşiktaş’a gideceği iddialarını ise yalanladı.


‘Çubukluyu hep güzel anacağım’

Mehmet Topal, Fenerbahçe’ye veda mesajı yayımladı. Yazılı açıklama yapan deneyimli futbolcu, “Fenerbahçe’ye transfer olduğum 2012’den bu yana tek isteğim ve amacım, bu asırlık çınarın başarılara imza atmasına katkı sağlamaktı. Bunun için de terimin son damlasını kadar çalıştım, çabaladım. Ancak özellikle bu sezon boyunca yaşanan yorucu olaylar nedeniyle, ne kulübüme ne de bana daha fazla zarar gelmemesi için, zor, hatta çoğu kişinin cesaret edemeyeceği bir karar aldım” ifadelerini kullandı.

Topal sözlerine şöyle devam etti: “Kulüp yönetimi ile yaptığımız görüşmeler sonucu, 2019-2020 sezonuna ait alacaklarımı bırakarak sözleşmemi feshetme konusunda ortak bir karar üzerinde uzlaşma sağlandı. Hep arkamda duran koca yürekli Fenerbahçelilere, kulüp başkanımız Sayın Ali Koç’a, yönetim kuruluna, takım arkadaşlarıma, Fenerbahçe forması giydiğim süre boyunca bana emek veren hocalarıma ve teknik heyete, kulüp emekçilerine binlerce kez teşekkür ederim. 7 yıl gibi uzun bir süre formasını terlettiğim, şampiyonluklar ve kupalar kazandığım çubukluyu hep güzel anacağım. Her şeyin hayırlısı olması dileğiyle.”

Üç kupa kazandı

Mehmet Topal kariyerinin en uzun dönemini Fenerbahçe’de geçirdi. 2012 Temmuz ayında Fenerbahçe’ye gelen tecrübeli orta saha, 7 yıl aralıksız sarı-lacivertli formayı taşırken toplamda üç kupa kaldırdı.

Fenerbahçe ile 1 Süper Lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası, 1 TFF Süper Kupa ve 1 UEFA Avrupa Ligi yarı finali gibi başarılar elde eden Topal, sarı-lacivertli formayı 298 maçta giydi, 24 gol atıp, 25 asist yaptı. Mehmet Topal sırasıyla Aykut Kocaman, Ersun Yanal, Vitor Pereira, Dick Advocaat, Phillip Cocu ve Erwin Koeman gibi teknik direktörlerle çalıştı.

Pas ve top kapmada lider

Performansı sürekli tartışılan Mehmet Topal geride kalan sezon defansif istatistikleriyle dikkatleri çekti. Deneyimli oyuncu, Fenerbahçe formasıyla en fazla isabetli pas atan (1076), ikili mücadele kazanan (158), pas arası yapan (31), hava topu kazanan (73), top kapan (26) ve sahipsiz top kazanan (117) orta saha oyuncusu olarak öne çıktı. (Skorer)

Senin için hazırladığımız haberler